Opinii: Marea remaniere - noua pacaleala a lui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 17 Iunie 2010, ora 14:27
2960 citiri
Opinii: Marea remaniere - noua pacaleala a lui Basescu

In Romania s-au luat cele mai aspre masuri anticriza din intreaga Europa. Insa, nenorocirea este ca masurile nu au fost luate pentru a preveni criza sau pentru a o combate, ci ele au venit ca un efect al adancirii crizei mai mult decat oriunde in Europa. Tocmai pentru ca Executivul lui Boc nu a fost in stare sa preintampine dezastrul crizei, a fost luata decizia taierii salariilor, pensiilor, subventiilor si celorlalte forme de asistenta sociala.

Masura taierii pensiilor, a unui drept si a unei proprietati in fapt pentru care actualii pensionari au muncit o viata, exprima cel mai bine esecul si catastrofa Guvernului Boc. Nu poti sa incalci proprietatea propriilor cetateni care au muncit o viata pentru ele si apoi sa apari in fata lor si sa le spui ca ei trebuie sa plateasca pentru ineficienta si incompententa ta. Pentru lipsa ta de viziune, pentru lipsa hotararii in luarea deciziilor importante, pentru hotiile repetate ale oamenilor tai din bugetul statului.

Scapat de securea motiunii de cenzura, Emil Boc si ministrii sai stiu ca nu au incotro, asta in cazul in care nu vor sa scoata intreaga tara in strada, si trebuie acum sa se taie singuri, sa isi aplice o masura punitiva, sa se autoflageleze in fata poporului, aruncand vina (bineinteles) pe altii, pe ceilalti, pe cei care nu sunt membri de partid eventual sau pe membrii de partid fara influenta si mai putin importanti.

Dincolo de discutiile frivole cine pe cine va remania, ramane ideea cea mai importanta care trebuie desprinsa din viitoare remaniere. Un simplu joc de imagine, un gest prin care se va incerca sa se spele din pacatele si din esecurile actualilor ministri si a sefului lor direct Emil Boc.

Peste aceasta evidenta nu mai ramane decat un singur nume care nu trebuie uitat - Traian Basescu. Fara acordul sau, fara ok-ul de la Cotroceni este greu de imaginat ca Emil Boc va avea curajul sa initieze pana si ideea in sine a unei remanieri, daramite sa propuna si sa execute nume de oameni. Ar fi ca si cum am crede ca, in ordinea competentelor si a performantelor, Emil Boc ar propune pentru remaniere pe Videanu, pe Udrea, pe Blaga sau pe Berceanu.

Cu siguranta ca nu. In schimb, vom vedea cel mai probabil nume precum Seitan, Funeriu, Mihail Dumitru si, in cel mai bun sau rau caz, Sebastian Vladescu. Un joc si nimic mai mult, un exercitiu pentru redarea increderii celor care inca mai spera si mai cred ca aceasta conducere Basescu - Boc va reusi sa scoata tara din criza si ne indrepte catre un drum de normalitate.

Remanierea, daca va fi si cum va fi, va ramane un simplu gest de bunavointa din partea cuplului Basescu - Boc, atat timp cat presedintele nu va decide sa taie raul de la radacina, adica din acele parti de unde pornesc banii si unde se decide incotro pornesc acei bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#remaniere guvern Boc, #Traian Basescu remaniere guvern , #guvern