Palatul Victoria va fi iluminat albastru: Autismul ne priveste pe toti

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 17:26
1724 citiri
Palatul Victoria va fi iluminat albastru: Autismul ne priveste pe toti

Guvernul se alatura campaniei internationale "Light It Up Blue", prin iluminarea Palatului Victoria in albastru, sambata seara, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

"Astazi se implinesc 9 ani de la prima celebrare a Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Este deja traditie recunoasterea unei realitati sensibile pentru orice comunitate si manifestarea sustinerii fata de persoanele care sufera de autism din partea statelor, institutiilor si oamenilor obisnuiti", informeaza Executivul intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Exista in lume peste 70 de milioane de oameni cu autism, 1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului (TSU), iar, in Romania, sunt declarate oficial aproximativ 8.000 de persoane cu un astfel de diagnostic, aminteste Executivul in documentul citat.

"De aceea, autismul, in acest moment, ne priveste pe toti. Traim langa acesti oameni sau langa cei din familia lor si avem cel putin datoria morala de a-i ajuta sa se integreze si sa-si pastreze speranta. Persoanele cu autism sunt doar diferite, iar a fi diferit nu trebuie sa reprezinte o culpa sau un motiv de discriminare. Fiecare fiinta umana are valoare. A o remarca si a-i crea conditiile sa se dezvolte este, inainte de toate, uman, dar si un semn de sanatate si inteligenta sociala", adauga comunicatul de la Guvern.

Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru sambata noapte

Si Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru sambata noapte.

"Light It Up Blue" este cea mai de succes campanie a constientizarii autismului si a fost lansata in 2010 de organizatia americane Autism Speaks.

In seara zilei de 2 aprilie, lumea este invitata sa aprinda o lumina albastra, adica sa poarte albastru, sa lumineze obiective importante in albastru ca sa faca si mai cunoscuta problema autismului.

Campania a avut un succes rasunator in multe tari, fiind adoptata de foarte multe organizatii si autoritati publice.

Monumente si cladiri simbol ca Empire State Building din New York, cladirea Operei din Sydney, turnul Eiffel din Paris, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro sunt luminate in albastru an de an.

Chiar si in Romania, mai ales in orasele mari, cladiri simbolice sunt luminate in albastru. In Bucuresti, Palatul Parlamentului, Ateneul si Arcul de Triumf sunt printre cladirile care se inscriu in acest trend.

B.B.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...