Ziare.com

PD-L, PSD, PNL - Concurs de iresponsabilitate politica

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 12:41

   

PD-L, PSD, PNL - Concurs de iresponsabilitate politica
Clasa politica mai da zilele acestea o mostra de incompetenta si iresponsabilitate intr-o privinta de maxima importanta: soarta imprumutului de la FMI. Dupa ce guvernul si-a dat cu stangul in dreptul cat a putut, opozitia rateaza ocazia de a se dovedi macar mai lucida.

PD-L a asteptat cu degetul in gura vizita delegatiei FMI, sperand ca aceasta nu isi va da seama cat de mare e dezastrul sau se va lasa induplecata sa mai acorde o amanare. Planul a dat gres si romanii s-au trezit aruncati, de pe o zi pe alta, dintr-un scenariu in tente roz, cu relansare si crestere economica, direct intr-un cosmar si sub amenintarea unuia chiar mai rau.

Iar dupa ce verdictul a fost dat, guvernul a mai avut nevoie de trei luni pentru a pune pe hartie un plan cat de cat articulat de masuri. Trei saptamani in care comunicarea publica execrabila a facut posibile zeci de speculatii, in care ministrii s-au contrazis de la o ora la alta, intre ei sau chiar in raport cu propriile declaratii anterioare.

Timp de trei saptamani guvernul a parut lovit cu leuca in cap, total debusolat si incapabil de actiune. Iar ca sa stearga aceasta imagine, ministrul de Finanate si cel al Transporturilor au ales un mesaj maiastru: nu suntem incompetenti, fratilor, am fost doar iresposabili si de rea credinta, mintindu-va din interes electoral! Incurajator si datator de incredere, intr-adevar.

Dar nici opozitia nu a ratat un recital de mare virtuozitate in acelasi registru. Nici PSD, nici PNL nu au reusit sa vina cu vreo solutie alternativa credibila si articulata. Ambele partide au vazut in aceasta situatie momentul ideal sa lanseze mesaje cat mai puternice si atragatoare pentru electoratul tinta, pentru ca si impozitul progresiv si diminuarea brusca a fiscalitatii nu ar fi in acest moment decat calea sigura de intrare in falimentul total.

In acelasi timp, nici PSD, nici PNL nu se arata catusi de putin dornice sa preia guvernarea, indicand o neutra si necostisitoare solutie tehnocrata. L-as crede pe Crin Antonescu ca este in mod sincer adeptul acestei solutii, pe care, de altfel, o impartasesc, daca in urma cu numai cateva luni nu l-ar fi respins fara drept de apel pe tehnocratul Lucian Croitoru, ironizat cand prevedea ca vom ajunge curand exact acolo unde am ajuns.

Iar dupa ce masurile guvernului, de bine de rau, au aparut, PSD si PNL si-au dat mana in Parlament pentru tergiversarea procedurii de asumare a raspunderii guvernului. Intai nu s-au intrunit birourile permanente. Apoi, s-au intrunit, dar Mircea Geoana a vrut sa-l audieze pe premier, iar urmatoarul pretext de amanare este deja previzibil: lipsa avizelor CES si CSAT. Iar acest pretext a fost oferit pe tava de acelasi guvern care isi da cu stangul in dreptul mai rau decat l-ar pocni orice adversar.

Initial, guvernul a conditionat el insusi promovarea masurilor de austeritate de avizul CES, in speranta ca va reusi o impartire a responsabilitatii cu partenerii sociali. Strategie proasta, cat timp nu putea conta nici pe intreg patronatul, dupa cum s-a vazut. Iar dupa ce in CES meciul a fost castigat de sindicalisti, guvernul a intors complet foaia si a ignorat complet acest organism, adoptand proiectul fara a avea nici macar un aviz negativ. Mana cereasca pentru opozitie.

Cat despre acordul CSAT, cat timp planul de austeritate este motivat oficial prin considerente de siguranta nationala, poate fi cerut cu seninatate. Sigur, cu memoria sa scurta, Mircea Geoana a uitat ca guvernul PD-L+PSD a invocat exact acelasi argument pentru ordonanta de restructurare a agentiilor guvernamentale si nimeni n-a mai cerut atunci avizul CSAT.

Problema nu este insa memoria lui Mircea Geoana sau tehnica perfecta de autofaultare a guvernului. Ce spera de fapt opozitia sa obtina prin aceasta tergiversare? PSD si PNL stiu foarte bine ca ea nu poate duce, in cele din urma, decat la ratarea transei a cincea a imprumutului de la FMI, cu consecinte incalculabile. Nu cred ca si-ar dori sa preia o tara in colaps, fara nicio posibilitate de finantare dupa ratarea acrodului cu FMI, fiind nevoiti la masuri de austeritate incomparabil mai dure decat acum.

Guvernul Boc trebuie sa plece, dar nu cu orice pret. Intai trebuie asigurata transa de la FMI si lumina vedere pe care aceasta o aduce pentru banii de la Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7273 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
94 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine sustine ca toata clasa politica e iresponsabila?

Solutia salvatoare in viziunea noii securitati, SRI+SPP+STS+SIE

1.Toate partidele sunt corupte, toata clasa politica e corupta.
R.Gresit, toate partidele au oameni corupti, dar PDL a depasit orice limita.
2.Toate partidele au furat.
R.Gresit, PDL a furat mai mult decat toate celelalte partide la un loc si intr-un timp mult mai scurt.
3.Nici un partid ajuns la putere nu are grija tarii.
R.Gresit, orice guvernare e obligata de mersul lucrurilor sa se ingrijeasca de treburile curente ale tarii; aici intervine competenta, care la PDL lipseste aproape complet.

Solutia securitatii: sa dam toata puterea unui om “din afara vietii politice", “cinstit", “competent", “inamic al coruptiei", “dictator luminat", “care va face ordine".

Si ne intreaba noua securitate, mimand sinceritatea:
“Ce spuneti de Basescu?"

GRESIT. Basescu e cel mai corupt ins din politica actuala, are acum absolut toata puterea, a avut multa putere pana in 2009, a avut aproape toata puterea din 2009 pana azi. Si ce a facut cu aceasta putere? Nu se vede?

 

AZI A PLATIT BOCSESCU!?

Numa bine sa bagi strechea in partidele politice. Nu zic ca o fi vreun partid mai breaz ca altul dar deocamdata PD-Leleu lu' Base e la guvernare si opozitia care nu poate darama acesta situatie de ce iar furniza carburant?
Limpede e ca acest guvern nu e in stare sa-si asume nici o masura de iesire din criza. Daca asta se poate schimba doar prin remaniere ar fi timpul sa o faca. Sa tra'ti bi!

 

Remaniere de dragul remanierii?

Ca de obicei,dupa ce guvernul ia masuri PSD,PC(PCR) si PNL isi dau mana in Parlament pentru tergiversarea procedurii de asumare a raspunderii guvernului.
Si asta o fac de 18 ani,incontinuu,dar acum au dat'o e fatza.

jelu, nu te contrzic,excrocul s-a spalat pe maini.

Daca era vorba numai de 600 de milioane,de ce au cerut 20 de miliarede, au mancat 11 si mai vor alta transa? Concret ca sa acoperi 600 de milioane iti trebuie 20 miliarde?

Parcă n-as vedea concurs de iresponsabilitate politică, ci continuarea politicii PCR de incompetentză, impostură si hotie la drumul mare, o dictatură a unei găsti mai numeroase de neisprăviti semidocti pusi numai pe jefuit si distrugere.

Lipsesc cu desăvarsire patriotii si marile caractere. Cand pegra dintr-o tară isi conduce tara, calea urmată este spre pieire.
As vrea să se scoale Ceausescu să vadă pe cine a crescut si pe mana cui a dat Romania. Să-si vadă fiii cei mai buni ai poporului imbibati de umanism socialist, oameni de tip nou, revolutionari de profesie. Si să-si mai vadă "minunatul popor", cum ii spunea el, adică poporul care si-a pus la conducere liber această pegră si care s-a lăsat orbeste mintit si corupt de scursorile securisto-comuniste.

jelu, ce a făcut poreclita clasă politică pentru populatie in 20 de ani este zero. Tot ce se mai face in continuare diversitatea de politruci securisto-comunisti, nu-i alta decat a mai modifica acest zero lăsandu-l tot la valoarea sa stabilă.

Am o mare rugăminte la 'neata. Nu-l mai zgandări pe Ioan că se starneste miros greu de combinatie hoit-formol si vara nu-i de trăit in asa miros!
In rest, numai bine!!

Precum adeseori, vad lucrurile in alta lumina

1. Chestia cu "clasa politica", luata asa, la gramada, raspunde doar nevoii unuia de a-si scufunda incapacitatea in oceanul vinovatiei generale. Inseamna, de fapt, fuga de responsabilitate. Si in atare situatii primul loc la iresponsabilitate apartine celui care detine parghiile decizionale in stat: Executivul.

2. Pentru cine a fost atent la declaratiile diversilor actori politici, economici si sociali, acordul cu FMI nu mai poate fi retras. Insa problema transei salvatoare pentru guvernul Boc este in discutie mai degraba d.p.d.v. al momentului in care se va face varsamantul.

3. Iresponsabilitate din partea Opozitiei ar fi sa taca malc, sa nu atentioneze ca in mod natural exista si alte variante decat alb si negru (apelul la extreme), sa nu amendeze derapajele Puterii.

4. Intr-adevar, din partea PSD, prin declaratiile lui Ponta in special, aflam ca solutia la zapaceala guvernului Boc ar fi alegerile anticipate. Dinspre PNL a venit varianta unui alt guvern, chiar semnificativ tehnocratic, prin motiune de cenzura fara a apela la alegeri anticipate (o solutie mai putin costisitoare si fezabila intr-un timp rezonabil, peste vara). Deci, a amesteca in discutie intreaga clasa politica odata ce avem de-a face cu opinii atat de diferite mi se pare dublu iresponsabil pentru un pretins formator de opinie. Dar e Ioana Ene, s-o iertam!

5. Cand guvernul Boc isi angajeaza raspunderea (nu asumare) in fata Parlamentului invocand art. 53 din Constitutie, adica prin recunoasterea implicita a unui prapad, e anormal sa-l chemi pe Boc sa explice (deoarece el turuie texte de pe o hartie si o tuleste) ce si cum sau sa implici CSAT? Cine a deschis oare cutia Pandorei, nu Basescu si Boc?

6. Da, guvernul Boc trebuie sa plece (cum incheie si Ioana Ene), dar constitutional, democratic, onest. Si nu banditeste pentru imaginea Romaneii: Iti luam banii, "domnule FMI" (sic!) si dupa aia ne facem mendrele!

DESI DOAMNA ENE AFIRMA SI CONFIRMA CHIAR DIN TITLU IRESPONSABILITATEA TUTUROR,INCHEIE PATETCI:GUVERNUL TREBUIE SA PLECE!!!!!!!!!!!!

UN PARADOX CA SI ACELA DIN MAREA PRESA ROMANEASCA VIRGULA CARE UN AN DE ZILE LATRA ALATURI DE OPOZITIE SI SINDICATE IMPOTRIVA MASURILOR PE CARE GUVERNUL DOREA SI TREBUIA SA LE IMPLEMENTEZE!DESIGUR BOC SI TRUPA NU POT FI ACUZATI DECAT PENTRU LIPSA DE FERMITATE, COMUNICARE REALA SI DESCHISA DAR INTRANSIGENTA!UN DIALOG PERMANENT,SUSTINUT DE PERSOANE INTELIGENTE SI AGREABILE, DESIGUR NU CU SINDICATELE PERVERSE,PUTEA SA EVITE CU BRIO IMPASUL SI HAOSUL ACTUAL!
MA SURPRINDE CA NIMENI NU IA INTIATIVA REZOLVARII ACESTUI ASPECT,MAI IMPORTANT DECAT POLITICILE INSALE !

Scirta scirta, sereista sub acoperire la ziare.com, ha, ha, ha!!!

Cei mai mari vinovati sunt Basescu, Berceanu, Blaga, Videanu, Boc, Isarescu...pentru ca, au imprumutata de la FMI si Banca Mondiala 19 miliarde de euro, bani pe care i-au cheltuit aiurea prin conturile gastii lor fara sa investeasca nici macar un euro pentru a creea macar un singur loc de munca. O parte din aceste miliarde vreo 3,3 ducindu-se pe plata pensiilor securistilor si activistilor si salariile celor 5/6 de taietori de frunza la ciini din serviciile de informatii si 700 de milioane de euro pe intretinerea in anul in curs a soldatilor romani ce lupta in Afganistan la bulan de Mare Licurici.

Ioana Ene, tov. bulaneasa de Traian!!!

Pe cind un articol despre marele handicap al pestelui Basescu care s-a trimis cu..ve..le Ridzi si Udrea la produs din banii bugetului de stat in timp ce alta *** procurorul Genaral al Romaniei Laura Codruta Kövesi si *** masculina Procurorul Sef al DNA Daniel Morar tin de sase si sterg urmele lasate de aceste doua hoate. Doi procurori care sunt platiti cu mii de euro pe luna din bugetul statului pentru a ajuta la imbogatirea clanului Basescu din toate pozitiile si directiile.

In toti acesti 20 de ani de zile, cel mai mult la Ministerul Transporturilor!!!

Au fost jupini ministrii proveniti din FSN=PSD+PD-L dintre care cap de afis a fost Basescu vreo 6 ani de zile care au construit 0,00000000 km de autostrada. Liberalii au detinut acest minister doar 1,7 ani ceeace e ridicol in a-i face pe acestia raspunzatori, pe ei care au pastorit nici macar a 12 parte din perioada de timp trecuta ca, nu s-au ingrijit de constructia de autostrazi in tara asta. Nu domnilor ziaristi, faptul ca Romania se afla in rahatul in care se afla vis-a-vis de proasta dotare tehnica rutiera dar si cea feroviara si navala este opera ministrilor proveniti din FSN: Basescu, Mitrea, Berceanu, Dobre care au fost putem spune de toate pentru toti orice dar numai ministrii transporturilor nu. Ei ministrii FSN=PSD+PD-L folosind acest minister doar ca, o V.A.C.A de muls pentru ei si clientela de partid a regilor asfaltului. Iar faptul ca, acelasi Traian mai are putin si doarme pe santierele rutiere ale patriei in aceasta perioada electorala e cea mai palpabila dovada a... (arata tot comentariul) Au fost jupini ministrii proveniti din FSN=PSD+PD-L dintre care cap de afis a fost Basescu vreo 6 ani de zile care au construit 0,00000000 km de autostrada. Liberalii au detinut acest minister doar 1,7 ani ceeace e ridicol in a-i face pe acestia raspunzatori, pe ei care au pastorit nici macar a 12 parte din perioada de timp trecuta ca, nu s-au ingrijit de constructia de autostrazi in tara asta. Nu domnilor ziaristi, faptul ca Romania se afla in rahatul in care se afla vis-a-vis de proasta dotare tehnica rutiera dar si cea feroviara si navala este opera ministrilor proveniti din FSN: Basescu, Mitrea, Berceanu, Dobre care au fost putem spune de toate pentru toti orice dar numai ministrii transporturilor nu. Ei ministrii FSN=PSD+PD-L folosind acest minister doar ca, o *** de muls pentru ei si clientela de partid a regilor asfaltului. Iar faptul ca, acelasi Traian mai are putin si doarme pe santierele rutiere ale patriei in aceasta perioada electorala e cea mai palpabila dovada a meschinariei si nesimtirii din parte unui individ care timp de 6 ani de zile ca, Ministrul al Transporturilor a taiat frunza la ciini. Un individ care dupa cele nerealizate la acest minister ca, ministru nu merita sa mai ocupe nici postul de Primar al Capitalei dar nici cel de Presedinte al Romaniei. Cu atit mai mult un nou mandat. Din acest punct de vedere Basescu fiind un mare Zero Barat ca si km de autostrada pe care i-a consturit in aceasta tara in timpul mandatului de Ministru al Transporturilor dar si al M.O.R.T.I.I. Al M.O.R.T.I.I datorita miilor de participanti la traficul rutier care au dat ortul popii in urma accidentelor grave de circulatie datorate tocmai lipsei infrastructurii rutiere pe care acesta n-a dezvoltat-o in timpul detinerii portofoliu de ministru. Ba mai mult s-a opus din toate pozitiile si directiilor dezvoltarii rutiere a Romaniei.

La Capitala Basescu a cerut consiliu!!!

I s-a dat si mai apoi a facut o lae de lae. Ca presedinte a cerut un guvern dupa pofta ce o pofti iar acum face tot o lae bucalae. Asta-i Basescu un distugator tare-n gura care pe unde trece lae, lae, lae si iar lae.

In 6 ani la Ministerul Transporturilor, Papura Voda a facut o mare laie bucalie pentru aceasta tara!!!

A vindut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vindut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei. Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pudelei sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tari pe mina bozgorilor. Asta-i marinairca, mare producator pentru buzunarele lui, a familiei lui s-a hotilor din gasca pudelista si distrugator de tara.

draga jelu

stimate dle. jelu,
aveti exact acelas argument pe care l-ati preluat de la basescu: guvernul nu trebuie remaniat pt. ca ar rezulta si o criza politica ce ne-ar scufunda si mai mult.
argumentul e fals dupa cum urmeaza:
1. cand o firma se indreapta spre faliment, in mod clar si evident conducerea este vinovata si trebuie inlaturata, pentru ca altfel , fara o raspundere , aceasta va persista in eroare.
2.statul e pur si simplu o firma care e platita de cetateni pt. a furniza anumite servicii. cand serviciile - invatamant,sanatate, aparare, justitie, etc sunt de o calitate catastrofala, responsabili nu sunt bugetarii in totalitate (adica angajatii firmei STAT) ci conducatorii care nu iau nici o masura pt. a-i pune la treaba pe subordonati.
3nu poti sa iesi din criza lasand aceiasi oameni care te-au bagat in ea sa se ocupe.

Madam Ene incepe sa aiba logica iLogicei forumiste, sau , este chiar ea . Solutii de la opozitie ? Pentru ce ? La care SUGESTII ale C.E.S. s-a aratat permeabil acest guvern ? Sa preia OPOZITIA guvernarea ? Si, ce sa faca, Basescu ADUCANDU-I in minori

Sa intre la guvernare impreuna cu PD-L,cand acesta se

arata SURD la orice sugestie ? Cui foloseste ? Poate

"IMPARATULUI". Ar fi TAM.PITI opozantii sa se

alinieze cu ei ACUM , cand si-au NUMIT SLUGILE in

TOATE POZITIILE DE CONDUCERE .

Cu stangu in dreptu!!!

Cam asa s-a manifestat pana acum atitudinea in opozitie! nu ca ar fi mai stralucita situatia in PDL, dar macar au curajul de a-si asuma o guvernare, nu numai ca nu au demisionat dar nici macar nu au cedat insistentelor presei sau a sindicalistilor politizati!Cu dezamagire spun ca nu se mai face politica in tara asta decat in niste cercuri destul de restranse! In rest vedem numai scandaluri tv, cu politicieni si moderatori, vedem emisiuni bo,bardate de invitati din sfera politica sau nu dar cu siguranta "suficient de buni" pt a-si exprima o parere, multe preocupari extra:a fost sau nu la munte, danseaza sau nu pe manele, a facut shopping in Baneasa sau Cotroceni Mall? Politica in Romania capata usor usor a forma mai mult decat comerciala...

 

Cine vorbeste de continuarea politicii PCR.

Nu-i dati prea multa crezare lui TOM, pentru ca a facut parte din gazile muncitoresti, care fortau taranii sa intre in colectiv. Sa va povesteasca stravul cum chinuia noaptea chiabuirii si taranii care refuzau sa semneze.

 

Ziare.com nu-l vede pe TOM care insulta .

Am sa repet pentru ziare .com care-mi sterge comentariile, ca acest individ certat cu buna purtare are o varsta foarte inaintata care-l pune in imposbilitate sa judece normal . Nu este vina mea daca este bolnav iar daca nu vreti sa i se spuna adevarul in fata sa se abtina sa mai comenteze sau sa insulte pe forum . Ne deranjaza, iar boala de care sufera este foarte raspandita la varsta lui.

2009, un an fatal !

2009 a fost an electoral. Basescu a solicitat acel imprumut inutil si catastrofal pentru viitor pentru a-si asigura realegerea. In loc de masuri responsabile anticriza, doar paranghelii si pomeni electorale garniste cu minciuni ordinare. De peste un an, *** si badaranii portocalii i-au ironizat si persiflat mereu pe liberali, netinand cont vreodata de propunerile sau observatiile acestora. Dupa ce a produs dezastrul, Basescu cauta din nou vinovatii in alte partide.

A solicitat imprumut de la FMI,pentru ca domnii creduli PDL-isti au crezut ca maria'sa Dinu Patriciu va plati pana'n septembrie datoria de 600 milioane de Euro catre statul roman.

Dar escrocul s'a spalat pe maini de datorie si arata cu degetul spre Kazastan,facandu'se ca ploua.

Imprumut inutil !?? Ce vorbesti domnule ?

Adica si aia de la UE sunt niste dobitoci , dau bani numai ca sa se afle in treaba , sa ciuguleasca o dobanda ....

Oi fi si dumneata vreun mare profesor de economie relaxata ....

Bine ca nu au lasat-o pe Lenuta sa decida contractarea unui imprumut, ca nici nu vreau sa-mi imaginez in ce prapastie baga tarisoara... A luat doamna respectiva (ca altfel nu pot sa-i zic) 3.300.000 euro "pe persoana fizica"...

.

Incep sa-i dau dreptate Ioanei Ene.

Nimeni nu se grabeste sa preia o tara in colaps. Guvernul Boc este incompetent ,fara nici o strategie si pe deasupra si mincinos, recunoscut si de ministrii din cabinet. Romania este in colaps, tara fiind fara nici o sursa de finantare. Dar eu cetatenul care am crezut toate minciunile lor si am mers la vot, ce vina am ca cei trei, fac concurs de iresponsabilitate?.

Trebe sa pleaca guvernu Boc

PSD si PNL nu va depasi de stat, dar sa inventeaza pretexte pentru ca gaseste intarziere si a avertizat ca, daca situatia economica Croitoru este dezastruoasa, ridiculizat.

UN GUVERN DESTEPT FRUMOS SI CU BANI

De unde sa luam noi un guvern destept frumos si cu bani, asa cm a fost guvernul NASTASE, care avea banci romanesti, frumos a fost, si destept s-ar mai putea face.
De acest guvern am avut grija, sa-i punem camasa de forta, sa-l punem la colt, si sa-l transformam in scuipatoare, fiindca este zgircit cu saracii dar mai ales cu bogatii dar, cum spune dna ENE, sa-l mai lasam in viata pina ce ia transa FMI, si apoi Dumnezeu cu mila ...punem de un Beiruth .

Da, baietica, ai dreptate! Guvernul Nastase

A facut imprumutul iresponsabil la FMI si ne duce tara in prapastie! Jos termopanul lui Nastase! Sa fie confiscat si sa fie montat la una din vilele lui Videanu!
Iar testamentul maturii Tamara trebuie atacat! Banii sa-i mosteneasca EBA!

Oare de ce te numescu unii “TONETA" forumului? Te cheama cumva Elena Udrea?

Da asa este, duc lipsa lui Nastase si Blair

Democratie fara Nastase, Blair si Mital nu este democratie, ca nu degeaba-si pligea Basescu-n pumni. Daca nu era animalul de Nastase putea avea el Galatiul gratis.

Tracia,esti informata gresit

care masura de iesire din criza???ca taierea lefurilor si a pensiilor se face ca sa poata plati dobanzile imprumuturilor contractate ,nu pentru a relansa economia!

Ha,ha,ha

CEDO ii da peste mana "juristului" boc:
"Reducerea pensiilor este ilegală, iar măsura ar putea costa statul roman mai mult decat economiseste acum, este de părere Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie Financiarul.

CEDO a obligat Letonia să despăgubească o persoană căreia i-a fost redusă pensia prin recalculare. Exemplul vine in contextul in care si premierul Boc a invocat o decizie CEDO, pentru a explica faptul că valoarea pensiei nu ar fi garantată, ci doar plata acesteia, ca drept castigat.

In plus pensiile speciale ale magistratilor sau ale altor categorii nu constituie un privilegiu, ci sunt un drept justificat obiectiv."
Mai spera cineva ca un astfel de PM sa scoata Romania din mocirla?!?

Nu merg treburile?

Dar au mers vreodata cand le-au condus portocalii?Acum vor tergiversa cererea senatului ca sa aiba motivsa strige in gura mare ca nu sunt lasati sa munceasca.Si sincer,mie cererile senatului mi se par logice:
Statul nominalizat de personal din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.


Statul de plata al angajatilor din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Planurile de achizitii publice anuale din ministere si agentiile guvernamentale a caror valoare este mai mare sau egala cu 100.000 euro, raportele de executie aferente acestora pentru perioada 2004-2010 si lista furnizorilor acestor achizitii.

Planurile de investitii din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010 si continuitatea planurilor de investitii.

Standardele de cost pe exercitarea atributiilor din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Lista subventiilor acordate in perioada 2004 – 2010, pe tipuri de servicii si valoarea acestora.

Strategiile de dezvoltare sectoriala ale ministerelor si ale agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010.

Bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor si agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010 si rapoartele de executie bugetara de la toti ordonatorii de credite (principali, sectoriali si tertiari), in aceeasi perioada.

Obligatiile de plata ca urmare a deciziilor judecatoresti executorii rezultate din litigiile civile, penale, de contencios administrativ si de munca si asigurari sociale aflate in sarcina ministerelor si agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010.

Evolutia patrimoniului imobiliar al autoritatilor publice centrale si institutiilor publice deconcentrate, cu mentionarea pretului de achizitie, precum si lista mijloacelor fixe si a bunurilor de acestea in perioada 2004-2010.

Indicatorii de performanta utilizati in evaluarea performantei personalului angajat in ministerele si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Lista cu personalul angajat in ministerele si agentiile guvernamentale care au participat la programele de formare profesionala continua, precum si tematica si furnizorii acestor programe, in perioada 2004-2010.

Evaluarile manageriale de performanta in companiile de stat si in agentiile subordinate Guvernului, in perioada 2004-2010.

Cuantumul fondurilor europene obtinute de ministere si de agentiile guvernamentale, defalcat pentru fiecare program al Uniunii Europene, pentru fiecare an din perioada 2004-2010.

Cuantumul co-finantarii si cuantumul obligatiilor financiare asumate de Romania, in cadrul programelor europene si fata de institutiile Uniunii Europene, obtinute de ministerele si agentiile guvernamentale, defalcat pentru fiecare an din perioada 2004-2010."
Sa vedem daca vor scoate documentele...

PSD SI PNL NU-SI VOR OFICIALIZA RELATIA NICIODATA

In aceste monete dificile, cred ca migratia asta, nu este tocami potrivita.Saracu Ponta, incearca si el sa faca partid cu nostalgicii vremurilor trecute..Toti omenii buni au plecat din PSD, iar printre ei se numara si Diaconescu, care a dat cea mai desteapta idée- finantistii, specialistii sa dea solutii, politicienii sa le aplice

GUVERNUL AR TREBUI SA TINA CONT SI DE PROPUNERILE UNPR

PSD e intr-un fel, asa cum a mai fost,o gasca de nostalgici ai timpurilor trecute..Cei mai buni oameni au plecat nu de mult timp din PSD.Se vrea si Ponta un lider..dar..nu prea mai are cui sa fie lider..Oamenii buni, i-au plecat, iar printre ei, se afla si Diaconescu, un om de admirat in momentul de fata, un om ce si-a impus convigerile privind protectia claselor defavorizate.Ponta, incearca si el niste mici manevre, care, oricum nu-i vor iesi asa cum doreste el..A ajuns un foarte bun comediant.

NU MAI AM INCREDERE

In niciun partid in nicio coalitie toti sunt o apa si un pamint doar interese ,nimic pentru ROMANIA,fratilor din partidele parlamentare ajugeti la o intelegere,dati-va mana si scoateti raul din tara

 

Ba noi avem incredere in Basescu

Voi sunteti turbati ca nu mai puteti avea acces la "cuceririli revolutonare" care vi le'o lasat conu Ceausescu.

Care noi?

Mai exista cineva sa aiba incredere in Basescu??!!

profi,

si daca un astfel de guvern minune ar rasari in fruntea tarii, format din partrioti cinstiti si competenti, ce putere ar avea el ?
va imaginati ca prin miracol, Parlamentul, institutiile justitiei incepand cu CCR, partidele, sindicatele si presa carora li se adauga niste potentati ce trag sforile in tara,, adica cei care detin marea, adevarata putere, crezi ca toti acestia vor lasa un guvern favorabil tarii si nu lor sa guverneze in pace si serenitate ? Chiar crezi ?
Aici e durerea, marea durere.

Din pacate,plecarea guvernului Boc(asa cum si'o doreste madam Ene) va facilita revenirea fripturistilor si demagogilor la butoane.

Daca se da verde la furat,atunci e timpul ca PeSeDeii si PeNaLeii sa intre pe scen.
Si noi sa platim ponoasele,ca si asa datoriile lui Voiculescu tot statul le plateste,ale lui Vantu,asemenea ca sa nu mai zic de datoria ce se apropie scadenta lui Patriciu,acolo vreo 600 milioane de Euro.

 

Pai sa va contrazic pe ici pe colo , prin punctele esentiale .

"guvernul a conditionat .... avizul CES, in speranta ca va reusi o impartire a responsabilitatii cu partenerii sociali."
Gresit .
A fost o sedinta de lucru largita cu toti factorii responsabili social : guvernul , sindicatele si patronatele . De constientizare a lor . Avizul este consultativ .
Nu le-a folosit la nimic , ca numai patronatele sunt - in afara de guvern si presedinte - constiente de urmari .
Restul l-au luat pe "putin ne pasa , noi vrem bani !" in brate , ca si anul trecut .
Astilalti , opozitia , fac tot ce pot in speranta ca Romania va fi lovita ca si Bucurestiul de "efectul Oprescu" - adica romanii satui de zgomotele infernale de la televiziuni se vor tara pe la usile sediilor PSD si PNL sa-i roage cu umilinta in glas sa-i conduca inapoi pe culmile de aur .
Numai alde Geoana-bostanarul si C Antonescu-chiulangiul pot avea asemenea vise din prafuri , de prea multa relaxare ...

Guvernul nu pregatea nimic sa vare sub nasul FMI . Aia isi iau datele pe care le vor ei , de unde vor ei .
Mai mult - uite ca solutia FMI era proasta si a guvernului e buna . O spune si Isarescu , mai multi .
Lamentabil se comporta insa o mana de scandalagii si partidele de opozitie - cu declaratii iresponsabile si de prost gust .
PDL are grave probleme de comunicare .
Mai are si DEZERTORI .
Mai sufera si de mania democratiei - ei "sunt varza" si nu se pricep sa dea la gioale .
Au insa o FOARTE MARE CALITATE :

VOR SA FACA REFORMA .

Prefer stangaciile unei rele-credinte omniprezente la PSD-PC-PNL .

 

Care reforma ?

Sa schimbe legile in favoarea membrilor penali,pentru a fura si mai mult,fara a da socoteala cuiva?Bine gandesti,sluga pd-lachee!De asta nu vrea nimeni de la pd-l sa faca proiecte si sa ia bani de UE fiindca aia le cere socoteala pentru fiecare cent!Pe cand daca se imprumuta,pot fura cat se poate,fara sa-i traga cineva la raspundere!

ghilotina lui robespierre

draga ghilotina ia o pauza binevenita...a se citi concediu fara plata! au am uitat ca esti o pensionara citita!
Poate Monte Carlo este o destinatie minunata!

E pensionara???? Credeam ca cele in situatia ei sunt pe la poarta la nea nelu sa-i duca flori... Faptul ca e pensionara explica multe. Sigur nu are nici o treaba ca o sa primeasca cu 15 % mai putin, ca de carne nu duce lipsa...

.

CARE PATRONATE?Patronatele acuza CES, il acuza pe Basescu Traian...

citat:
"Presedintele Confederatiei Patronatul Roman, Gheorghe Naghiu, ii scrie presedintelui Camerei Deputatilor cerandu-i sa declanseze procedurile privitoare la reanalizarea si invalidarea desemnarii lui Florian Costache (foto) in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social.Naghiu isi argumentraza cererea prin faptul ca presedintele CES are o condamnare penala pentru infractiuni de drept comun si a fost dovedit de CNSAS ca fiind agent al Securitatii."(sursa ziare.com)

Aaa,dar sa nu uitam si o parte dintre "patronii"asemeni lui Ion Nicolae, de la ALagro, care zilele astea urla cu ochii bulbucati ca bugetarii trebuie executati.Acest Nicolae Ion este un mafiot care a facut afaceri cu statul, iar un asemenea mafiot este "alaturi de guvern"???
Zau asa securist ghilotina?Iata aici:

"De Ziua Natională a Romaniei, canalul Arte din Franta a difuzat filmul documentar “Kapitalisme – notre recette secrete" (“Capitalism – reteta noastra secreta"), realizat de regizorul roman Alexandru Solomon. Filmul este alcătuit dintr-o serie de interviuri cu cei considerati primii capitalisti ai Romaniei: Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, George Pădure, Ioan Nicolae. Ei au in comun fie afacerile cu statul, fie munca in comertul exterior inainte de revolutie, care insemnă si colaborarea cu Securitatea, după cum recunoaste Voiculescu.
Punctul de plecare al documentarului este o revenire imaginară a lui Nicolae Ceausescu in Romania de azi. El i-ar regăsi pe unii dintre politrucii si securistii săi de ieri transformati in mari capitalisti cu ajutorul sistemului de relatii, a complicitătilor si a banilor mosteniti din “epoca de aur"."
Iata reteta secreta a "patronatului romanesc "in mare proportie ,capitalism pe banii Securitătii, cu protejarea si complicitatea securistului numarul 1 de la cotroceni.

http://stiri.ortodoxe.org/site-uri-personale/claudiu-tarziu/reteta-secreta-capitalism-pe-banii-securitatii

Mdea ... stilul "Vranceanu Firea" --- atacuri , jigniri si ... pe langa .

Va felicit ca va felicitati .
Dar aveti pentru ce?

De cand a ajund la guvernare , Premierul Boc a avut parte de impotrivirea sistemului . Nu a celor care produc , si al bugetarimii . Si al acelora obisnuiti sa traiasca de pe urma bugetarimii si a statului .
Sindicatele profesorilor i-au sarit in cp ca pe ei nu-i intereseaza criza , ca lelea= e lege si ei vor salarii marite cu 50 % . Magistratii = la fel . Ba au mai intrerupt si lucrul . Pensionarii la fel : scandaluri , proteste , lesinuri .
In timpul asta in lume era criza economica si in Romania se adancea .
Nu imi veniti mie cu exemplele astea ca nu ma intereseaza un Patriciu care face afaceri prin off shore , cu un Voiculescu care nu are nimic pe numele lui dar misca muntii daca vrea ,etc .
Eu ma refer la patronii seriosi care traiesc in realitate .

Singurul partid angajat pentru reforma este PDL .
Restul vin cu lozinci , cu incitarea populatiei , cu prostii .

Iar toata desfasurarea voastra de forte nu imi arata decat faptul ca patronii vostri nu stiu sa traiasca decat risipind . Sunt niste termite care nu lasa nimic in urma .

 

 

 

Stimata autoare,

mi se pare mult mai de bun simtz sa nu luam acei bani de la FMI: ei nu fac decat sa salveze si sa perpetueze Statul Clientelar.
Sa nu uitam lupta dementa a PD-L de a-l inlocui pe Geoana la senat; asta in timp ce PD-L mintea despre starea economiei.
Acest guvern trebuie sa cada: Dl Basescu trebuia sa vina de la inceput cu tehnocrati. Nu e tarziu nici acum.

 

Imanuel,dar guvernul PDL-UNPR-BASESCU -BOC A SI CAZUT,

Imediat dupa declaratii violente la adrea FMI-ului, tipic securist-ceausist-propagandistic-basesti FMI-ul a inteles ca aceasta grupare infractional-corupta adunata cu intentii penale sun egida guvernarii tarii se foloseste de FMI pentru a -si continua actiunile penal-corupte de crima organizata si terorism international.Imediat dupa plecarea FMI-ului din Romania
A APARUT DECLARATIA SOC a d-lui A.Weis seful EDA, a venit in tara d-l Leon Panetta , directorul CIA-ului.
Intre timp guvernul boc emil a trecut sa traga in romani cu o ura deslantuita asemeni urii ocupantilor comunsiti din anii lui 1950, nu au tras cu gloante si cu masurile " anticriza"inumane ,condamnate de intreaga legislatie internationala, de cea romanessca dar si de jurisprudenta CEDO si de DUDO in integralitatea sa.
De acum incolo orice ar mai facea acest guvern cu mai are girul copntribuabililor romani si nici credibilitate internationala.PDL-UNPR-BASESCU-BOC KAPUT.

Motivul non "succesurilor"EBA -etizate ale guvernului PDL-UNPR-basescu boc il aveti in imaginea atasata acestui articol,PSD-PDL-PNLlaolalta , adica falsul pluralism politic postdecembrist in realitate o disipare a PCR-ului, mai lipseste putin mov si glotele care pleaca dinspre UNPR catre romani.

Scopul guvernarii a fost deturnat

Un guvern este numit de alesii poporului pentru a conduce statul in mod echilibrat spre bunastarea cetatenilor sai. De doi ani auzim tot timpul ca guvernul este ingrijorat de parerea FMI si de posibilitatea de a nu mai primi imprumuturi. Chiar si acum cand este sacrificata aproape jumatate din populatie grija guvernului este declarata a fi tot FMI si banii sai. Prin vot am delegat puterea noastra politica. Guvernul si-a asumat puterea dar nu si responsabilitatea reala. Nu a facut nimic pentru a inlatura cauzele interne care au generat criza. Cata vreme vecinii nostri afectati de criza mondiala la fel de mult ca noi , se descurca mai bine , guvernul roman este vinovat de diferenta.

 

In continuare suntem autorii cel putin morali ai clasei politice asa cum este ea acum

Asta le-am cerut, asta ne-au dat: promisiuni populiste (ca sa nu le spun mincinoase), fara legatura cu realitatea, fara programe corecte si coerente pe termen lung, fara principii. Pentru ca daca ne-ar fi pus adevarul in fata si ne-ar fi spus clar: socialismul s-a cam terminat, ar mai trebui sa trecem la munca (dar nu speculatii, ci munca grea si productiva pe resursele pe care le avem, slava Domnului), nu i-am fi votat. I-am fi votat tot pe cei care s-ar fi priceput sa ne minta frumos.
Acum se petrece acelasi lucru, cu opozitia si sindicatele in frunte: nu ne intereseaza, statul trebuie sa ne dea, indiferent ca suntem bugetari, pensionari (prea multi fata de buget), handicapati (pe bune sau nu), bolnavi (pe bune sau nu) sau mamici care stau doi ani acasa cu 85% din salariu (lucru care nici in comunism nu a existat). Nu am auzit nici o opinie, nici o luare de pozitie, din partea puterii, a opozitiei, a sindicatelor, sa vedem, cum putem produce NOI, oamenii, banii de care avem nevoie si sa nu asteptam la infinit cu mana intinsa la stat. Iar acesta intrebare fundamentala trebuia sa ne-o punem inca din 1990. Nu ne-am pus-o si nici nu ne-a dat prin cap sa o punem, nu ne-a interesat decat sa ii ridicam si sa ii votam pe cei care ne-au mintit mai bine si mai frumos.

 

Domnule Ernesto,

Asumati-va personal raspunderea pentru generarea celui mai corupt partid, PDL, si celui mai corupt presedinte, Basescu. Aceasta nu este o vina colectiva.
Dumneavoastra mimati binisor obiectivitatea, dar nu suficient de bine.
Asumati-va raspunderea impreuna cu cei care au votat sistematic Raul, din 1990 incoace. Impreuna cu propagandistii Raului.

Ca roman, mi-o asum, asa cum ar trebui sa v-o asumati si d-vs

Asa a votat poporul roman din care facem parte.
Acum, pentru informare, iata cum am votat eu (nu am absolut nimic de ascuns, pot sa explic orice vot, daca doriti lamuriri suplimentare va rog sa mi le cereti):
1990: PNT-CD si Ioan Ratiu
1992: PNT-CD si Emil Constatinescu
1996: Conventia Democratica si Emil Constatinescu
2000: PNT-CD si Mugur Isarescu (in turul 2 la prezidentiale nu m-am dus)
2004: Alianta DA si Traian Basescu (dar numai pentru ca era candidatul Aliantei DA, niciodata nu am fost sustinatorul lui Traian Basescu personal)
2008: PNL (la parlamentare)
2009: Crin Antonescu in turul 1, Mircea Geoana in turul 2 pentru ca era sustinut si de PNL, ba chiar si de PNT-CD aripa Timisoara.
Faptul ca am recunoscut ca Traian Basescu este un om foarte destept (diabolic de destept - asa am spus) este cu totul alta poveste.

Basescu trebuie demis: este mult prea *** sa-si dea singur demisia!

Pentru cine are urechi de auzit si minte sa inteleaga: PNL nu va participa la guvernare atata timp cat Basescu este presedinte.
Asa ca mai pedelacilor orice ati face: taras pe spate, pozitia natangului cu mana intinsa, schelalaiala de jivina sub clar de luna nu puteti convinge... PNL ramane in opozitie pana va veti recunoaste invinsi si veti pleca cu coada intre picioare si mucii pe piept in chip de decoratii.
Numai asa veti pricepe ca ati furat o cusma mult prea mare(alegerile) pentru bibilica aia de cap ce o purtati pe umeri!
Pentru Basescu doar atat: "-Ha! Ha! Ha! ciuruitule: ai vrut sa fii "dictator"... acum fa dovada ca iti poti si asuma neroziile dictate!"

 

asa sunt unii,

cand ii doare bibilica spun ca de la cap li se trage !

De ce Mircea Geoana sa-l audieze pe premier?

Isi inchipuie Mircea Geoana ca premierul umbla cu banii dupa el ca sa-i poata fura banii asa cum i-a furat pe cei de la PSD?

 

silvia_h, ne spune Argezi din ce cauză Geoană trebuie să-l audieze pe premier:

"Intr-o tară care-a fost
Era mare cel mai prost.
Bi-ba, ba-ba
Li-ba, la-ba."

Si cand te gandesti ca Arghezi nici nu l-a cunoscut pe Geoana...

...dar cu siguranta ca si pe vremea lui Arghezi, erau de al de Geoana... Cum de-au ratat PSD-istii momentul de a-l matura pe acest impostor de la sefia senatului?

Completare

Ţara unde-i bun tutunul
Avea TOMI unul si unul.
Bi-bo, bo-bi
Ri-bo, ro-bi.

 

Silvia,

e o continuitate in strategia tragerii de timp. Daca ne amintim blocarea tuturor legilor vizand modernizarea tarii - printre care si legea salarizarii unice si cea a pensiilor, legi care odata aplicate ar fi facut ca masurile de reducere a salariilor unctionarilor si a pensiilor sa fie mai putin dramatice astazi. In aceeasi strategie se inscrie si blocarea guvernului Boc, declarat cand capabil, cand incapabil - dupa nevoi si interese. Dar in acest timp, tara nu progresa, din contra stagna in plina criza ceea ce facea ca abisul Romaniei sa se adanceasca.
Explicatiile acestei strategii a intereselor sunt multiple dar analiza lor nu-si are locul aici.
In rezumat, constatam ca cei care nu au interesul ca tara nostra sa iasa din criza nu fac decat sa profite de pe margini de tulburarile si blocajele pe care ei insisi le creaza si le intretin, cu ajutorul nepretuit al presei noastre "libere".
De ce au nevoie de timp ?
- ca sa se replieze si sa recupereze integral ciolanul !
- ca pescuiasca-n ape tulburi, in continuare !
- cu speranta daramarii actualului guvern si inlocuirii sau cu oameni de paie ! - doar vin scadentele, doar unii se simt amenintati de justitie ...
Trecerea timpului inseamna pentru ei castig, pentru tara prabusire.

Care strategie?

Stratagema diversiunii partidului "perfect", care după o perioadă de inoculare a "virusului" perfectiunii (se pare, "boală" presedintială contagioasă), tinteste intr-o cu totul altă directie si, anume, aceea de a "umaniza" sfera lui Zeus:
1. ministrul de finante, parcă pentru a-l enerva pe Zeus insusi, descoperă filozofia greacă si pune "poporul suveran" intr-o mare dilemă cu o nouă perspectivă asupra a ceea ce filozofia, in materia logicii si argumentării, a consacrat ca fiind "paradoxul cretanului";
2. ministrul educatiei (ce ironie!) este prins cu temele nefăcute si, cu privirea pierdută, dezorientat si balbait, asteaptă "mila" unei colege mai pregătite (oare cat?) care să-i furnizeze "soapta" salvatoare;
3. ministrul dezvoltării regionale are "insomnii" cu privire la niste probleme financiare de ordin personal pe care doar "priceperea" antreprenorială i le-a generat;
4. ministrul transporturilor "recunoaste" că s-a mintit prin omisiune, insă doar se preface că nu stie că, in fond, "omisiunea" este o faptă comisivă si că, relativ la impostură, asta prezintă relevantă doar in aprecierea circumstantelor si tine de caracterul, prohibitiv sau onerativ, al normelor de reglementare.
Despre ceilalti membrii ai cabinetului Boc se poate spune că fiecare are "caracter uman" nerelevat pană acum, dar relevant in a se aprecia, de către cine trebuie, că si ei sunt "oameni", si ei au probleme si că, in fine, poporul nu trebuie să ia in seamă "instigările", de orice fel, si să răspundă doar chemării la solidaritate a executivului si a celor care-l sustin. Presedintele si, prin el, executivul detin "monopolul" BINELUI general, urmărind INTERESUL public pe care trebuie să-l impună populatiei, chiar impotriva propriei vointe cu pretul bulversării (intretinute de putere), a intregii vieti publice, intrucat, după "pretioasele" cugetări ale presedintelui, "niciodată progresul n-a apărut din starea de liniste", fără să fi invătat pană la această varstă, din păcate, că progresul poate fi generat si de o actiune linistită si cumpătată, iar ceea ce ni se propune astăzi este, in fapt, un teribil regres.

"blocarea tuturor legilor vizand modernizarea tarii"

Sigur ca-mi amintesc. Asta se intampla frecvent de cand este presedinte Domnul Basescu. Si mai ordinar din partea PSDPCPNL e ca ies pe TV-uri si intreaba, ipocrit, "da' ce a facut Basescu pan' acum?" Sigur ca n-a facut pentru ca nu poate fara parlament...

Acum PSDPCPNL trag de timp si blocheaza legea salarizarii unice si cea a pensiilor...

Oamenii acestia vor sa ne arate ca sunt dusmanii lui Basescu... Bun. E problema lor dar raul pe care-l fac blocand reformele din Romania se rasfrange asupra noastra, asupra populatiei.
Actualii politicieni si ii am in vedere tot pe cei de la PSDPCPNL pentru ca despre ei este vorba, sunt dusmani declarati ai progresului. Cat timp nu vor realiza cat rau fac populatiei, asa trebuie tratati ca niste dusmani lucru care ar trebui sa li se spuna zilnic pana cand vor intelege si sustinatorii lor ca Romania sta pe loc din cauza opozitiei... Dusmani, mincinosi si tradatori...
Geoana - este si hot... A furat bani de la PSD...

art.53 din constitutzie!

aoleouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,guvernul boc,a inebunit cu totul!acesta,pune in legea de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, motiv art.53 din Constitutzia Romaniei.Pai ce criza economica creata de furaciunile lor este razboi???sau declara ei razboi asa ca sa nu le putem confisca averile obtzinute prin furaciune???

 

PANA UNDE A AJUNS PERVERSITATEA MASSMEDIA INCAT SA INDUCA FAPTUL CA FURACIUNILE AU FOST SI SUNT FAPTUITE DE UN SINGUR PARTID!

TRAIM INTR-UN....EV APRINS,IN CARE DE LUNI DE ZILE OBSERVAM CA SE FAC SAPATURI NUMAI LA RADACINA PDL,CAND SE STIE CA PSD ESTE DE DEPARTE CAMPION INCONTESTABIL AL MAFIEI POLITICE ROMANESTI!
DIN PACATE REACTIA PDL ESTE PRIPITA SI NECONCORDANTA,CEEA CE INCUMBA MULT RISC!
SPRE PILDA PREMIERUL NU TREBUIA SA ...INSTAUREZE UN MORATORIU NUMAI IMPOTRIVA DEMOCRAT LIBERALILOR IN MATERIE DE CONFLICT DE INTERESE POLITIC-AFACERI,CI TREBUIA SA FIE ELABORATA O LEGE CU OBLIGAVITATE GENERALA!
IATA CA REZULTATELE NU INTARZIE,APAR DISENSIUNI PE BUNA DREPTATE IN SANUL PDL!
ADICA NUMAI PRINCIPALUL PARTID DE GUVERNAMANT ARE ASEMENEA PROBLEME?
I-AS TRANSMITE DOMNULUI BOC,CA ORICE GEST SENZATIONAL DIN PARTEA PDL NU ARE NICI UN EFECT IN RANDUL MASELOR,DUPA O INDOCTRINARE SI INDOBITOCIRE A AUDITORIULUI TIMP DE UN CINCINAL,PRIN INTERMEDIUL MASSMEDIA!

Economie dupa ureche

Amatorismul si "reaua credinta"din partea clasei politice asociata cu bunavointa cetateanului roman coplesit cu "atentii" de tot felul a contribuit la situatiia limita la care asistam acum neputinciosi.Avand o baza materiala-economica suficienta si resurse naturale acceptabiile,guvernantii de toate culoriile au preferat in loc sa construiasca o economie de piata sanatoasa cu "specific majoritar" romanesc,sa faca praf imprastiind in toate zariile aceste "daruri", lasand cu spatele gol o socetate romaneasca inconstienta anii buni de dezastrul economic,social si financiar la care era partasa.

 

TIN SA VA ANUNT STIMATI ROMANI CA TRAIESC IN CENTRUL EUROPEI SI SUNT LA ZI CU EVOLUTIA POLITICA DIN SPATIUL UE,DAR NICAIERI

nu am citit sau asistat la mascarade televizate ca la noi!
De ani si ani trusturile de presa de dimineata pana seara transmit pe canale si difuzeaza in presa scrisa materiale de-a dreptul obscene,barfe ca la usa cortului,cu un vocabular suburban,plin de ura viscerala,invidie,aroganta infantila si desigur multa prostie,impotriva unui singur partid si al presedintelui statului!
Este impresionant ca numai dupa lupte seculare,rezultaul manipularilor incepe sa se contureze,dar el poate fi cu doua sensuri,ducand pana la un razboi romano-roman!
ASTAZI ORICE *** POATE SA REALIZEZE CA FARA TRANSA URMATOARE DE LA FMI ROMANIA SUCOMBA, SI TOTUSI OAMENII ...FIXATI IN IDEALURILE SINDICALISTE NOBILE,CONTINUA DANSUL PINGUINULUI CARE COSTA ENORM TOATE TABERELE!

 

"adevar"tu stii sa citesti?

Nonstimabile politruic plantat de securistii lui basescu traian in "centrul Europei" nu stii nimic , nu citesti nimic, altfel ai fi stiut ca Die Welt , a scris recent despre " fericirea Elenei Udrea de a fi gasit un sot putred de bogat si notorietatea ei ca "vedeta“ in revistele romanesti cu pretentii. Fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu si ministru al turismului in guvernul Boc, Udrea urmeaza sa administreze in urmatorii patru ani 3,7 miliarde de euro, bani europeni pentru dezvoltare regionala. Cotidianul german se arata ingrijorat de faptul ca banii contribuabilului din UE vor sta la mana unei persoane care a stat in mod repetat sub acuzatia de coruptie.",

sau poate ai fi citit in revista Gente , despre

" "Romanca Elena Udrea, ex-model, a fost investită cu gestionarea banilor UE. Dar cei de la Bruxelles au rămas perplecsi: se pare că s-au folosit fonduri suspecte in timpul campaniei electorale a presedintelui Băsescu si s-au incredintat achizitii publice sotului manager", scriu jurnalistii italieni.

"Ministra blondă de 3 miliarde de euro" este considerată de către autorul articolului o protejată a lui Traian Băsescu, seful statului fiind descris drept "nasul Elenei in politică".

"Pupila lui Băsescu (care s-a prezentat la aceste alegeri ca omul anti-coruptie) s-a distins imediat in campania electorală a presedintelui reconfirmat gestionand fonduri publice suspecte in favoarea acestuia", se arată in articol.

"Este un fapt clar că guvernul Romaniei este sub lentilele expertilor economici ai UE. Bruxelles-ul avertizează: Vom veghea asupra destinatiei fondurilor europene gestionate de Elena Udrea".
Ai auzit , presa straina nu scrie despre cal;itatile de politician ale lui basescu traian, nu scrie despre veriticalitatea si moralitatea PDL-ului ci mass-media occidentala scrie despre relatia scandaloasa dintre pupila "nasul" mafiei romanesti."
Despre marsaviile PDL-basesti-udriste au mai scris: The Sunday Times , EU Observer, ziarul italian Corriere della Sera,etc.

Centrul Europei...

Poate semnifica si faptul că omul , după ce si-a postat pe podeaua sufrageriei harta continentului si, cu meticulozitate, a trasat cu compasul (dacă are habar de geometrie) "centrul" Europei si s-a asezat pe el. După cată inteligentă debordează, ipoteza este plauzibilă. Nu credeti?!

Fiind in centru, poti sa te sufoci

Mai dai din coate, iei o gura de aer si dai din nou din coate. M-am linistit nu e cazul tau. La ce ambasada lucrezi coane Misu?

despre

sa fim seriosi, stimate(a) autor(oare), de actuala stare de lucruri se face responsabil EXCLUSIV, guvernul boc si presedintele basescu! mai las-o cu mermeleala - opozitia nu are nici o obligatie sa cautioneze gesturile incoerente ale unui guvern bezmetic, cel mai incompetent si de rea credinta din istoria anilor de dupa 1989 ...

ultima mostra de prostie agresiva, scoasa la mestecat in media - invocarea articolului 53 din constitutiune ... ca de obicei prostul satului nu rateaza ocazia de a se face de ris, cel putin in fata colegilor sai de breasla ... pentru a nu intinde vorba excesiv - lucrurile aici sint cit se poate de clare! - dispozitiile textului invocat se completeaza cu cele ale legii nr. 51/1991 privind siguranta nationala a romaniei (la asta se refera trimiterea din aliniatul 1 al art. 53!!!!) ... daca nu este prea mult, faceti efortul de a citi art. 3 din respectivul act normativ si veti avea raspunsul ...

desi nu ma mai mira de mult ceea ce trebuie sa suport zilnic, un lucru totusi ma intriga - cine il consiliaza, frate pe tembelul asta de boc? ca bine il mai consiliaza ...

 

Tactica opozitiei

De cca 2 ani incoace cei care se numesc"opozitie" nu au facut altceva decat sa puna talpi, sa joace acest rol de "gica contra". Acesti indivezi sunt sabotori ai societatii romanesti, care nu numai ca nu gandesc sa puna umarul la iesirea din aceasta mizerie in care ne-au bagat in decursul a 20 de ani de cand au dat jos pe Ceausescu, dar ei sunt mereu intro campanie electorala. Ceea ce ma doare cel mai mult este ca romanul inca nu s-a trezit si inca mai joaca pe mana lor.
Nu putem sa vedem ca tin si cu dintii de aceste scaune pe care le ocupa doar latrand, pt ca ei nu sunt in stare de altceva, nu stiu sa fac altceva. Cred ca acest 'domn' Antonescu nici profesor nu mai stie sa fie si ma indoiesc ca a fost vreodata un dascal bun, iar de Ponta ce sa mai zic, domnul avocat ar trebui sa se intoarca la bara ca poate acolos-o pricepe mai bine. Ar trebui sa lase specialistii in economie si finante sa se ocupe de programe economice, iar ei sa faca ceea ce pretind ca se pricep sa fac. De ce oare nu l-au acceptat pe Croitoru cand a fost propus ca prim ministru???

 

Tanti Victoria, te-ai trezit! Bravo!

“Indivezii" de care vorbesti atat de aspru, opozitia adica, “tin cu dintii de …scaune pe care le ocupa doar latrand…". Bravo! Dar, daca tin cu dintii de scaune nu pot latra…Si ma intreb, preacinstitii politicieni din PDL, cu ce se tin de scaune? Dl.Base, cu ce se tine de tron?

Si haide sa-ti spun o noutate veche: dl.Croitoru, ofiter SIE sub acoperire la BNR, a fost sfatuitorul economic al guvernului Boc-Pogea, ale carui minunate realizari nu trebuie sa le mai subliniez…
Norocul lui Boc, Basescu, Udrea, Videanu, Blaga, Berceanu ca au sustinatori cu idei foarte ferme…unii le spun fixe…si nu idei…

Pt "kogayonn"

Eu sunt treaza de foarte mult timp si mai ales am bunul imt de a nu jigni pe niciun participant la discutii.
In al doilea rand nu acuz pe nimeni fara dovezi("dl.Croitoru, ofiter SIE sub acoperire la BNR'). Daca sti acest lucru banuiesc ca te numeri si tu printre acei turnatori.
In al treilea rand nu spun ca PDL-ul este mai bun decat ceilalti, din punct de vedere poilitic, dar din bunct de vedere al guvernarii, nu am vazut sa foie lasati sa-si fac treaba. Au intrat la guvernare cu domnii de la PSD, care au dat bir cu fugitii inainte de alegeri pentru a nu-si asuma acea guvernare in care nu au facut decat sa puna bete in roate, iar pe legea salarizarii unitare, pe care au redactat-o impreuna cu cei de la PDL(ca doar Sarbu a fost ministru) iar pe legea invatamantului de asemenea(ca parca tot o PSD-ista a fost ministrul invatamantului o buna bucata de vreme).
Dupa ce au iesit de la guvernare au facut front comun cu PNL-ul si au latrat de asemenea impotriva programelor propuse de "guvenul", sau ce a mai ramas din guvern.
Regret ca romanii nu inteleg ca fara munca nu se va face nimic in tara asta de latratori....


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor