PNL cheama Guvernul din vacanta: Rectificarea bugetara e neconstitutionala

Sambata, 01 August 2015, ora 19:22
4075 citiri

PNL cere Guvernului sa corecteze rectificarea bugetara astfel incat aceasta sa fie una constitutionala, afirmand ca Ordonanta simpla privind rectificarea bugetara, publicata in Monitorul Oficial, incalca Constitutia, conform unui comunicat al liberalilor.

Liberalii spun ca "Guvernul incalca Constitutia prin faptul ca face o derogare de la o lege organica, printr-un act normativ cu caracter ordinar, cum este cazul ordonantei simple, iar legea fundamentala interzice Guvernului, prin articolul 115, sa emita ordonante in domenii care fac obiectul legilor organice".

Ordonanta simpla privind rectificarea bugetara, publicata in Monitorul Oficial, introduce derogari de la rigorile stabilite de Legea finantelor publice, precum si de la alte acte normative, sustin liberalii.

Biserica nu a fost uitata la rectificare: Cati bani a primit Catedrala Mantuirii Neamului

PNL mai afirma ca orice derogare de la o lege organica, cum este Legea finantelor publice, trebuie sa se faca printr-o "lege de nivel cel putin egal cu cel al reglementarii de baza", potrivit Curtii Constitutionale

In opinia liberalilor, prin incalcarea interdictiei prevazute in Legea finantelor publice, "PSD doreste sa realoce fonduri de investitii catre cheltuieli care pot fi usor redirectionate pe criterii politice. Este vorba de investitii in masini, mobilier sau dotari in loc de investitii in proiecte majore, care sunt astfel abandonate".

Rectificarea: Deficitul de politici europene din spatele excedentului bugetar

PNL cere Guvernului sa isi intrerupa vacanta ca "sa se intruneasca de urgenta intr-o noua sedinta si sa corecteze rectificarea bugetara astfel incat aceasta sa fie una constitutionala", mai arata comunicatul PNL.

Guvernul a apobat, marti, prima rectificare a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale din acest an, in forma propusa de Ministerul de Finante, premierul Victor Ponta dand asigurari ca niciun minister nu pierde bani.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#rectificare buget Ponta, #rectificare bugetara 2015 , #guvern