Ponta il inlocuieste pe Mirel Palada - cine va fi noul purtator de cuvant al Guvernului (surse)

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 11:25
6504 citiri
Ponta il inlocuieste pe Mirel Palada - cine va fi noul purtator de cuvant al Guvernului (surse)
Foto: Facebook/Mirel Palada

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, sa nu mai indeplineasca si functia de purtator de cuvant al Guvernului, pentru aceasta urmand a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calota, fost jurnalist la TVR, au declarat surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Palada isi va pastra functia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.

Predoiu ataca purtatorul de cuvant al Guvernului: Cum e posibil sa mai fie in functie?

Decizia premierului vine dupa ce in luna august Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu urmatorul continut: "Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall.

Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost stearsa, dar deja existau numeroase reactii ale jurnalistilor, dar si din partea unor partide de opozitie.

Ponta nu mai are nevoie de un Lazaroiu la Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 18 august, ca i-a transmis purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, ca nu e de acord cu modul in care se exprima si ca acesta urmeaza sa decida daca respecta standardele si ramane in Executiv, intrucat nu are nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern.

Reactia lui Ponta la scandalul Mirel Palada: Nu am nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern

Palada si-a prezentat, pe 19 august, "scuzele publice celor care s-au simtit ofensati de maniera" in care s-a exprimat "pe pagina personala de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalisti".

Purtatorul de cuvant al Guvernului cere scuze, la 5 zile dupa ce ar fi "omorat prin blocare ziaristi"

Raspunsul lui Mirel Palada a venit dupa ce Clubul Roman de Presa i-a solicitat premierului Victor Ponta ca purtatorul sau de cuvant sa prezinte scuze publice ca urmare a postarii de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnalistilor.

Tolontan ii cere lui Ponta sa apere presa: Mirel Palada ar trebui demis azi

Palada a fost numit in septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar dupa o luna, in octombrie 2013, Victor Ponta anunta ca Palada a fost desemnat sa indeplineasca "temporar"si rolul de purtator de cuvant al Guvernului, dupa ce fostul detinator al acestei functii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mirel Palada schimbat functie, #Mirel Palada schimbat, #Mirel Palada demis , #guvern
Comentarii