Ziare.com

Presa de azi: Programul "Ajutati Guvernul". Donatii pentru buget

de Irina Ursu
Vineri, 18 Iunie 2010, ora 07:31

   

Presa de azi: Programul "Ajutati Guvernul". Donatii pentru buget
Sub auspiciul zvonurilor de remaniere, s-a pus la cale programul "Ajutati Guvernul", adica donatii pentru buget. Asta in timp ce primul val de averi la secret pare sa fi navalit peste o parte din demnitarii care nu si-au mai publicat noile declaratii de avere, desi promiteau ca o vor face, in lipsa unei legi ANI.

Iar tot ce se intampla in Romania incepe sa aiba reverberatii si in afara unde publicatia "L'Espresso" il taxeaza dur pe Basescu si il numeste "Berlusconi din Balcani" intr-un articol cu titlul "Romania sunt Eu".

Gandul: Programul "Ajutati Guvernul"

Programul "Ajutati Guvernul". Donatii pentru buget. Cat dau ministrii Udrea, Vladescu, Oprea, Baconschi, Seitan. Sumele donate pot fi achitate in numerar sau prin virament, in contul 20.37.01.02, titreaza Gandul
in editia de vineri.

De cateva zile, orice roman poate dona bani pentru bugetul statului. Ordinul ministrului Finantelor denumit "Precizari privind modul de incasare a fondurilor banesti primite sub forma de donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice" a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Primul care si-a virat salariul aferent lunii mai, in valoare de 6.702 lei, in fondul de solidaritate, deschis la Trezoreria Municipiului Bucuresti, a fost presedintele Traian Basescu. Ministrii contactati de Gandul nu par insa atat de hotarati sa renunte la o parte din venituri.

Cel mai iritat a parut seful diplomatiei romane, ministrul Theodor Baconschi, care a tinut sa ne precizeze ca are abia al 47-lea salariu ca marime in ministerul pe care il conduce. "Nu mi se pare relevanta intrebarea. Am al 47-lea salariu, ca marime, din
Ministerul Afacerilor Externe. De salariul meu va incurcati? Vorbiti mai bine cu cei care au salarii mai mari decat al meu", a replicat ministrul Afacerilor Externe. La randul sau, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, semnatarul ordinului privind donatiile pentru stat, a dat un raspuns evaziv. "Fiecare face cu banii ce ii dicteaza constiinta", a spus ministrul Finantelor, adaugand ca nu doreste sa faca declaratii despre propriile "actiuni de caritate". In schimb, ministrul Muncii, Mihai Seitan, spune ca nu s-a gandit inca daca va vira sau nu o parte din salariu la fondul de solidaritate, adaugand, cu jumatate de gura, ca "traim, totusi, din salarii".

"Oricum, salariile noastre se reduc cu 25%. Ce sa mai dai (la fondul Solidaritatea - n.red.)? Traim din salarii, totusi, unii...", ne-a spus Mihai Seitan, ministrul Muncii, la intrebarea daca intentioneaza sa urmeze exemplul presedintelui Basescu care si-a donat salariul la fondul Solidaritatea.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ca va renunta la salariul sau pana la sfarsitul anului. "Tot salariul meu am decis sa-l donez pentru 30 de familii de pensionari din Bucuresti, afectati de masurile de austeritate ale Guvernului". Pe de alta parte, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a marturisit ca deja face donatii, intr-un alt fond, iar banii vor merge catre ajutorarea copiilor militarilor cazuti la datorie.

"Inca din 23 decembrie anul trecut am donat bani intr-un cont de solidaritate pentru cei 16 copii ai celor 23 de militari care au murit pe campurile de operatiuni. Fiecare copil va primi 10 milioane pe luna, pana la implinirea varstei de 18 ani. Chiar zilele acestea vor fi virati 500 milioane lei in Fodul UNPR Solidaritatea. Nu sunt bani multi, dar cred ca ei conteaza pentru acesti copii. Eu am donat 8.000 lei, Cristi Diaconescu a dat si el tot 8.000 lei, la fel si Marian Sarbu", a declarat Oprea.

Evenimentul Zilei: Primul val de averi la secret

In lipsa unei Legi ANI, demnitarii nu si-au mai publicat noile declaratii de avere, desi promiteau ca o vor face, scrie Evenimentul Zilei
in editia de vineri.
Piata de publicitate a declaratiilor de avere este in scadere dramatica. La trei zile de la expirarea termenului de depunere, in lipsa unei noi Legi ANI, majoritatea declaratiilor de avere, desi depuse, au ramas la secret.

La Camera Deputatilor, unde publicarea pe site se face la cerere, nici zece la suta dintre alesi n-au facut un demers in acest sens. La Senat, secretul este total printr- o decizie a conducerii, iar la guvern, o treime dintre ministri si-au postat pe internet noile declaratii.

In frunte cu Emil Boc, nu s-au grabit sa-si publice averile nici unii dintre ministri, printre care Elena Udrea, Radu Berceanu sau Gabriel Oprea.
Deocamdata, in jur de 20 de deputati au cerut sa li se publice declaratiile de avere", a declarat joi, pentru EVZ, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, precizand ca o pot face oricand daca vor completa o cerere-tip.

Daca liberalii au decis in unanimitate sa solicite ca documentele sa fie postate pe site, la celelalte grupuri parerile sunt impartite. "Eu am cerut expres sa scoatem legea ANI extrem de repede. N-am nimic impotriva sa le publice, dar pentru doua saptamani pana va aparea noua lege n-are rost sa innebunim oamenii", a declarat, pentru EVZ, deputatul PSD Florin Iordache.

Colegii sai Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc au ales sa nu mai astepte. Nici dintre PD-L-isti n-au fost multi care sa-si faca publice averile. "Eu am cerut expres sa mi-o publice. Nu am nimic de ascuns", a declarat deputatata Claudia Boghicevici.

Puterea: Videanu se jura ca nu fura

Adriean Videanu, ministrul economiei, s-a declarat joi de acord cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu, care spunea ca ministri sa renunte la afacerile cu statul. "Este foarte corecta. La cele cu statul", a afirmat Videanu, asa cum arata si Puterea in editia de vineri.

Cu toate acestea, ministrul Videanu n-a putut joi, in conferinta de presa organizata la minister, sa ofere explicatii clare cu privire la tranzactiile unei firme de intermediere financiara, Equity Invest, la care el este actionar cu 24%, dupa cum am relatat in editia de joi a ziarului. "In ultimii 10 ani nici eu, nici vreun membru al familiei mele, nici o societate pe care o am nu a facut nici un fel de tranzactii pe Bursa de Valori Bucuresti, pe RASDAQ sau prin intermediul unui alt broker", a declarat Adriean Videanu, referitor la acest subiect. In ceea ce priveste Equity Invest, Videanu a precizat ca aceasta a renuntat, cu doua saptamani inainte ca el sa devina ministru, din 11 decembrie 2008, la tranzactionarea in nume propriu la BVB, limitandu-se doar la tranzactii facute in numele clientilor. Ministrul evita insa sa spuna cine sunt acei clienti si daca printre ei se numara chiar actionarii firmei Equity Invest, adica vechii si bunii prieteni ai lui Videanu, cu care el face afaceri de ani buni.

Ziarul "Puterea" solicitase zilele trecute ministrului Videanu, cat si administratorului firmei acestuia, dar si institutiilor care vegheaza asupra bursei romanesti sa li se spuna ce tranzactii a facut firma Equity, astfel incat obtinuse acest rulaj. Au fost trimisi la plimbare. Li s-a comunicat ca sunt informatii "confidentiale". Ba, mai mult, ministrul le raspunsese oficial (prin intermediul biroului de presa) ca el nici macar nu stie ce face firma sa. "Ministrul Adriean Videanu nu detine informatiile pe care le solicitati", trimiteau cei de la minister raspunsul la adresa lor oficiala. Astazi, ministrul se disculpa. Incepe sa isi aduca aminte. Le spune ce tip de tranzactii a facut firma sa, dar evita sa precizeze despre ce companii, sau clienti e vorba.

Romania Libera: Guvernul anunta taieri de complezenta din cheltuielile oficialilor

Rationalizarea benzinei si plafonarea veniturilor unor oficiali sunt primele masuri de austeritate la varf, titreaza Romania Libera
in editia de vineri.

A promis restructurarea ministerelor, a agentiilor si relansarea economiei, dar deocamdata nu a anuntat decat taierea portiei de benzina a oficialilor si veniturile celor din consiliile de administratie. Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca plafonul lunar de carburanti alocat institutiilor publice pentru parcul auto
va fi redus cu 50% pana la sfarsitul anului. Asta, concomitent cu diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile, exceptand cheltuielile pentru plata serviciilor medicale, a medicamentelor si a materialelor sanitare. Astfel, un ministru va avea la dispozitie doar 200 de litri de benzina, fata de 400 cat are in prezent, la fel ca secretarii de stat, subsecretarii si sefii de autoritati.

Economia care s-ar face numai din benzina alocata ministrilor ar fi de aproximativ 4.000 de euro lunar. Ceilalti angajati din ministere si Casa
Nationala de Asigurari de Sanatate vor trebui sa se incadreze in 150 de litri de carburanti pe luna, iar prefecturile si consiliile judetene in 175 de litri.

Potrivit premierului, un raport al Curtii de Conturi a indicat ca in privinta normativelor de carburanti exista un "vid legislativ". Unele consilii judetene si locale au, practic, combustibil la liber. Premierul nu a precizat insa la cat se ridica totalul sumelor economisite.

Tot joi, seful Executivului a anuntat ca secretarii de stat care sunt membri in consiliile de administratie la companiile in care statul este actionar majoritar vor fi obligati sa doneze veniturile obtinute in fondul "Solidaritatea". Premierul nu a explicat clar in ce conditii se vor face aceste donatii, insa surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca veniturile angajatilor din CA-uri vor fi plafonate la maximum 8.000 de lei, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 90% sa fie varsata in fondul respectiv. In ceea ce-i priveste pe reprezentantii in companiile cu capital minoritar de stat, acestia vor dona intreaga indemnizatie. Premierul Boc a repetat ca refuzul va duce la demiterea neintarziata.

Adevarul: Publicatia "L'Espresso" il taxeaza dur pe Basescu si il numeste "Berlusconi din Balcani" intr-un articol cu titlul "Romania sunt Eu"

Saptamanalul l'Espresso ii dedica un amplu articol sub titlul provocator "Romania sunt Eu". Revista este editata de un grup de presa in conflict deschis cu premierul italian, acuzat ca digera greu orice fel de critici si ca sufera de mania persecutiei, scrie Adevarul
in editia de vineri.

Debut in stil "berlusconian" pentru presedintele Basescu in presa din Italia, tara cea mai frecventata de romani in ultimi zece ani. Ultimul numar al saptamanalului de centru stanga L'Espresso (un fel de Newsweek italian publicat de grupul Espresso) ce ajunge chiar astazi pe masa a sute de mii de cititori din Italia, dedica patru pagini Romaniei si sefului de la Cotroceni, prezentat drept un fel de "Berlusconi din Balcani poreclit si Silviu din Carpati".

Daca nu luam in calcul interviurile ad-hoc sau acordate cu ocazia unor vizite bilaterale, este vorba de o premiera in adevaratul sens al cuvantului: este primul "articol - portret" al unui presedinte roman publicat de un prestigios ziar italian in ultimi 10 ani. Chiar daca tonul nu este deloc magulitor si nici macar neutru, iar in finalul articolului, autorul critica de fapt atat Bucurestiul cat si Roma, administratia de la Cotroceni fiind prezentata drept un fel de copie la indigo a guvernului Berlusconi.

"Arogant, demagog, nepotist, populist, cu ticuri de mic dictator, Basescu se nimereste in fruntea Romaniei intr-un moment de rascruce, ce risca sa aiba efecte devastatoare asupra unei tari si asa sarace, care face cu greu fata crizei economice", scrie Tommaso Cerno in l'Espresso, sustinand ca Basescu si Berlusconi se aseamana aproape ca doua picaturi de apa.

"Cu alte cuvinte critici atat Bucurestiul cat si Roma in articol...", ii spun la telefon colegului de breasla de la Roma, cunoscator atat al limbii romane, cat si al istoriei Romaniei. "Nu criticam pe nimeni, prezentam realitatea asa cum o vedem. Ideea initiala in redactie era sa prezentam administratia lui Basescu, dar m-a socat aceasta asemanare izbitoare cu Berlusconi si faptul ca si romanii pe care i-am intalnit la Bucuresti glumesc pe tema aceasta", spune jurnalistul.

Jurnalul National: Manual de pierdut fonduri europene in Romania

Daca esti tanar si vrei sa dezvolti o afacere in agricultura cu fonduri europene, in Romania viitorul suna bine. La inceput, scrie Jurnalul National in editia de vineri.

Apoi constati ca lucrurile stau cel putin altfel fata de cum iti este prezentata aceasta alternativa. Degeaba spune statul roman cat de multe poate realiza un tanar cu acest sprijin daca uita sa iti mentioneze ca, pentru a incepe o astfel de afacere, acesta trebuie sa fie copil de miliardar.

Ce te faci insa atunci cand, desi ti se aproba acordarea fondurilor europene ce acopera 50% din valoare, te lovesti de birocratia si neincrederea bancilor din Romania? Astepti foarte multe luni, te apropii rapid de retragerea fondurilor acordate si ramai inglodat in datorii. Fiindca ai avut curajul sa pornesti totul de la zero.

Iata cazul unei persoane care a incercat sa acceseze fonduri europene in anul 2007, cu un proiect pentru o ferma de porci. Trebuie luat in considerare ca persoana in cauza nu este nici pe departe un om avut, ci unul obisnuit, cu un venit mediu care nu ii permite infiintarea pe cont propriu a unei astfel de ferme. Primul pas a fost sa infiinteze societatea, apoi a cumparat terenul in judetul Giurgiu si a obtinut certificatul de urbanism de la primaria judeteana si avizele necesare planului de urbanizare zonal.

Bineinteles, societatea avea nevoie de un consultant pentru studiul de fezabilitate si de un proiectant pentru viitoarea constructie a fermei. Intre timp, s-a incheiat un contract de prestari de servicii cu o cooperativa pentru achizitionare de purcei, furaje, furnizare de vitamine pentru ingrijirea animalelor, precum si livrare si abatorizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2114 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oameni buni !

oi fi eu mai nescolit sau in toate felurile cum m-au facut unii pe aici,dar,apelul asta "Ajutati guvernul!" nu este decit o mare teapa ,"portocliii astia " care acum au ajuns la putere nu stiu ce sa mai faca ,de fapt n-au stiut nici atunci cind imediat dupa alegeri s-au instalat si si-au pus tate neamurile si prietenii in functii cu salarii mai mari ,ca doar erau pentru "recuparare". Ascultati ce va spun,pina in Romania nu se vor pune oamenii pe functii dupa un examen de competenta (un concurs),dar in toate domeniile ,nu v-a merge treaba. S-au pus ministri care acum au dat lege ina in decembrie ,zic ei,sa vada ce rezultat au,...si daca n-au rezultatul asteptat ,pleaca. Dar citeva persoane isi permit sa faca experienta pe o tara intreaga ? Nu le e rusine? Am citit acum dimineata un articol,ceva de trei neadevaruri care nu s-au spus despre aceste masuri luate de guvern,mi s-a facut pielea ca de gisca,m-am ingrozit. Tara asta ,nu vreau sa sperii pe numeni dar daca nu v-a fi condusa de oameni cu "scoli" nu politici in citeva luni intra in haos. Dictatura presedintelui isi arata fata deja ,daca CCR v-a lua decizia de aplicare a masurilor ,..inseamna ca Basescu , visul sau de a ramine un al doilea dictator in Romania ,se adevereste. Lasati "politicul ",remaniati guvernul cu oameni competenti,,,,o varianta ar fi reducerea salariilor peste 3000 cu 100%,si pensiile care au fost calculate dupa ultimul salar,sa fie recalculate iar banii sa fie recuperati.Stop la DUTY FREEuri la frontiere,Vamile sa verifice tot ce intra si iasa din tara,pachet cu pachet,spagarii prinsi cu peste 1000 roni cu inchisoare pe cel putin 20 de ani ,fara drept de reducere a pedepsei,..si va garantez ca in 6 luni iesim la liman.Sa se opresca imozitul forfetar ,sa vina cota unica ,iar firmele care au oprita activitatea mai mult de 3 luni ,dizolvate urgent. Sa fie luate la stat ,toate firmele intermediare din energie,gaze,si altele care se considera ca prin activitatea lor ajung sa mareasca valoarea produsului finit ajuns la populatie (firme de contorizare la caldura). Ar mai fi multe ,..astazi ,am reusit sa am ceva de lucru sa adaug la pensie,lucru cu ziua ,asa ca nu va mai supar pina spre seara. O zi buna sa aveti,iar Basescu -Boc ,daca nu vor sa gasessca o solutie urgenta ,sa plece ,sa-si ceara scuze ,si sa plece.Tara asta a fost oropsita atitea zeci si sute de ani,ajunge,sa simta si "tot Romanul" ca se poate trai decent si in pace. Pe diseara .

 

Siiigur că daaaaa....

donați-i bani lui Boc după ce le-a luat painea de la gura bebelușilor și bătranilor, că poate reușește și udrea săraca să-și plătească creditul la BCR pană la sfarșitul anului și, să-și mai ia vreo geantă nouă.

Manca-v-ar pămantul de pedeiști cu circul vostru cu tot !!!

 

Teapa portocalie

Nici un roman nu are incredere in aceasta initiativa pedelista. Administrarea fondului, destinatiile banilor donati , alte operatiuni date pe mana flamanzilor clienti de partid ar fi surse de furturi masive. Pinguinii nu mai reprezinta nici minima incredere nationala.

 

Hai sa donam guvernului, presedintelui si la toti nenorocitii care ne conduc: M.ulte U.rari si I.ubire E.terna!

.

In anul 1886 a fost indemnul "Dati un leu pentru Ateneu".

Azi anul de gratie 2010 indemnul este "Dati un ou pentru un B.O.....C!"
Dati nu dati, un nou imprumut la FMI tot o sa se faca!

Dar MUIEti-s posmagii? Cica era odata intr-un sat un om grozav de lenes; de lenes ce era, nici imbucatura din gura nu si-o mesteca. Si satul vazand ca acest om nu se da la munca nici in ruptul capului, hotari sa-l spanzure ...

pentru a nu mai da pilda de lenevie si altora. Si asa se aleg vreo doi oameni din sat si se duc la casa lenesului, il umfla pe sus, il pun intr-un car cu boi, ca pe un butuc nesimtitor, si hai cu dansul la locul de spanzuratoare. Asa era pe vremea aceea. Pe drum se intalnesc ei cu o trasura in care era o cucoana. Cucoana, vazand in carul cel de boi un om care semana a fi bolnav, intreba cu mila pe cei doi tarani, zicand:
- Oameni buni! Se vede ca omul cel din car e bolnav, sarmanul, si-l duceti la vro doftoroaie undeva, sa se caute?
-Ba nu, cucoana - raspunse unul dintre tarani, - sa ierte cinstita fata dumneavoastra, dar aista e un lenes care nu credem sa fi mai avand pareche in lume, si-l ducem la spanzuratoare, ca sa curatim satul de-un trandav.
- Alei! oameni buni! - zise cucoana, infiorandu-se - pacat, sarmanul, sa moara ca un cane fara de lege! Mai bine duceti-l la mosie la mine; iacata curtea pe costisa ceea. Eu am acolo un hambar plin de posmagi, ia asa pentru imprejurari grele, doamne fereste! A manca la posmagi, si a trai si el pe langa casa mea, ca doar stiu ca nu m-a mai pierde Dumnezeu pentru o bucatica de paine. Da, suntem datori a ne ajutam unii pe altii.
- I-auzi, mai lenesule, ce spune cucoana: ca te-a pune la cotet, intr-un hambar cu posmagi, zise unul ditre sateni. Iaca peste ce noroc ai dat, bata-te intunerecul sa te bata, luandu-te sub aripa dumisale. Noi gandeam sa-ti dam sopon si franghie. Iar cucoana,cu bunatatea dumisale, iti da adapost si posmagi; sa tot traiesti, sa nu mai mori! Sa-si puie cineva obrazul pentru unul ca tine si sa te hraneasca ca pe un trantor, mare minune-i asta! Dar tot de noroc sa se planga cineva. Bine a mai zis cine a zis, ca boii ara si caii mananca. Hai, da raspuns cucoanei, ori asa, ori asa, ca n-are vreme de stat la vorba cu noi.
- Dar muieti-s posmagii? zise atunci lenesul cu jumatate de gura, fara sa se carneasca din loc.
- Ce-a zis? intreaba cucoana pe sateni.
- Ce sa zica, milostiva cucoana -raspunde unul, -ia, intreaba ca muieti-s posmagii?
- Vai de mine si de mine -zise cucoana cu mirare-inca asta n-am auzit! Da el nu poate sa si-i moaie?
- Auzi, mai lenesule: te prinzi sa moi posmagii singur, ori ba?
- Ba, raspunse lenesul. Trageti mai bine tot inainte! Ce mai atata grija pentru asta pustie de gura!
Atunci unul dintre sateni zise cucoanei:
- Bunatatea dumneavoastra, milostiva cucoana, dar degeaba mai voiti a strica orzul pe gaste. Vedeti bine ca nu-l ducem noi la spanzuratoare numai asa de flori de cuc, sa-i luam naravul. Cum chititi? Un sat intreg n-ar fi pus oare mana de la mana, ca sa poata face dintr-insul ceva? Dar ai pe cine ajuta? Doar lenea-i imparateasa mare, ce-ti bati capul!
Cucoana atunci cu toata bunavointa ce avea,se lehameste si de binefacere si de tot, zicand:
- Oameni buni, faceti dar cum v-a luminat Dumnezeu!
Iar satenii duc pe lenes la locul cuvenit, si-i fac felul. Si iaca asa a scapat si lenesul acela de sateni si satenii aceia de dansul.

 

TOT GUVERNUL iti doreste să trăiesti bine! Si iti transmite - M.ulte U.rari si I.ubire E.terna!

.

Plecat-am noua din Vaslui sa-i dam lui Arthas "M.ulte U.rari si I.ubire E.terna din partea" MARINARULUI... .

Plecat-am noua din Vaslui
Si cu Manole, zece,
Care-i si intrece
Unu-i moldovean
Unu-i ungurean
Si altu-i... lordul John intr-o ureche
Care fluiera si canta,
Vatule, vant nebun
Stai o vorba sa-ti mai spun,
Ca mama-i dusa-n sat cu dorul
Azi e singur puisorul
Si-am inchis usa la tinda, cu zavorul.
Ca sa nu vina Ursan,
Pletos ca zimbrul,
Cu pieptu' gros si lat
Cu pasul apasat
Cu vocea de barbat
Si sa spuna:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti,
Ca mama v-aduce voua
Lapte, branza, carne, oua,
Dar nu vine...
Singuratic in zadar
Suspin si sufar
Langa lacul cel albastru,
Incarcat cu flori de nufar
Caci la batalie sotul ei iubit
A pornit... pocnind din bici pe langa boi
Si s-a oprit in scunda taverna, mohorata
Baiazid, privind la dansul, il intreaba cu dispret:
-Tu crezi c-a fost iubire-adevarata
Eu cred c-a fost o scurta nebunie
Bine dar... de m-ati dat de langa voi,
De ce m-ati dat de-acasa ?
Sa fi ramas fecior la plug,
Sa fi ramas la coasa.
Dar printul raspunse-ntorcandu-se:
Taci !
De esti tu acela, nu-ti sunt muma eu.
Sunt pasa neam de beduin
Si de la Babel-Mandeb vin,
Ca se zvonise prin ziare
Ca-n Irlanda-i un domn mare
Si-are oi mai multe,
Mandre si cornute
Si cai invatati
Si caini mai barbati
Cum e... Zdreanta,
Cel cu ochii de faianta.
Catelus cu paru' cret,
Ori esti bolnavioara
Draguta mioara.
Du-te la ostire, pentru tara mori
Si-ti va fi mormantu-ncoronat cu flori
Ploua, ploua, ploua
Vreme de betie
Si s-asculti pustiul cu melancolie
Fulgii mari plutesc prin aer,
Ca un roi de fluturi albi,
Care vin de-ntuneca pamantul
La Rovine in campie.
Seara ninge, noaptea ninge
Dimineata...noi vrem pamant,
Ca pe pamant avem de toate
Si lumina si dreptate,
Toate-s praf,
Lumea cum este
Si ca dansa suntem noi. "

...

sa va fie rusine , bine ca aveti incredere in PSD si PNl , cei cxare au dus tara la dezastru pana acum ...si im blamati pe cei ce vor sa va scoata la liman... rusine!

Decat sa organizeze astfel de donatii propagandistice

Emil Boc mai bine ar stopa hotiile demnitarilor.

 

Dacă s-ar pricepe cum...Dar nu pricepe DE CE?

Adică pentru ce a venit Nuti la două-trei ministere!Ea donează acolo , de unde va lua cind
pleacă la "pensie anticipată" din la guvboc!

@Dr, strangelo !

Prin care ochelari vezi hotiile demnitarilor si d.l Boc nu ?
Daca nu vrei sa fii o HAHALERA, da dovezi !

Programul"Ajutati Romania"!

Cum?Ajutand acest guvern SĂ PLECE!
Eventual,il putem vinde la americani!Sigur,va vinde,din această postură Alaska la vechii propietari!

 

ce este acea problema de care tot vorbeste puterea

este o prostie si o ilegalitate ca si restul treburilor facute pana acum
eu zic sa donam toti cuie, scanduri ciment si ce mai trebuie si apoi le asamblam in asa fel incat sa nu scape unu macar

 

hihihihi

.... sau cate 2 litri de benzina.....

jos cu voi hotilor

Am avea nevoie totusi de un premier bun contabil, sa nu stea cu mana intinsa la FMI pt maruntisAm avea nevoie de un premier care sa puna Romania intr-o pozitie convenabila.I-am dat de treba FMI ului care era pe puntul de a se desfiinta.Diaconescu a a promovat o foarte buna idée- finantistii, specialistii sa dea solutii, politicienii sa le aplice.N-ar strica nimanui sa analizeze propunerile lui Diaconescu.Sper sa aiba posibilitatea sa le si aplice.

 

jos cu voi hotilor

Guvernul Boc a avut nesansa de a se lansa in actiuni pentru care nu avea incarcatura si greutatea necesare. Un guvern nou – cu un premier nou, ar putea sa implementeze masuri ceva mai elaborate care sa revigoreze economia.NOUA NE TREBUIE LA GUVERNARE UN PARTID CARE SA NE SCOATA DIN CRIZA SI CARE E
PENTRU TARA ,UNPR

 

hotilor

UNDE SUNT BANII DE LA BUGET? ASTA E INTREBAREA TUTUROR ROMANILOR... PARCA AM FI PE VREMEA DOMNIILOR FANARIOTE,CAND CINEVA PLATEA PENTRU A AJUNGE PE TRONUL TARII,SI APOI MAREA TAXELE SI IMPOZITELE PANA ISI SCOTEA DE 10 ORI SUMA PE CARE O PLATISE! CRED CA VOI SUNTETI MAI RAI!

 

rusine

mai boc,voi vreti sa luati si pielea de pe noi? nu va ajunce cat ati luat de la popor? sunteti cam nesatuli! aveti un mod barbar de a cguverna tara! nu va e rusine sa faceti declaratii din acestea? nu va e frica de faptul ca romanii din toata lumea va vor ura mai mult decat pe ceausescu? acum va apucati de cersit?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor