Presedintele PC: Guvernul si Basescu au fost facuti mincinosi de seful FMI

Vineri, 21 Mai 2010, ora 18:35
1550 citiri
Presedintele PC: Guvernul si Basescu au fost facuti mincinosi de seful FMI
Foto: Bursa.ro

Traian Basescu si guvernul PD-L si-au pierdut si ultima bruma de credibilitate prin declaratiile sefului FMI, declaratii prin care se arata ca au mintit, a declarat, vineri, presedintele PC, Daniel Constantin.

"Traian Basescu si Guvernul Romaniei au mintit pe toata lumea atunci cand au propus taierea salariilor si a pensiilor ca optiune propusa de FMI", a declarat Daniel Constantin, potrivit unui comunicat de presa.

Declaratiile sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, arata ca guvernul Boc minte, sustine Daniel Constantin. Seful FMI a spus ca Fondul s-a impotrivit masurii de scadere a salariilor si guvernul a luat aceasta decizie.

Fondul Monetar International a propus impozitarea progresiva, ceea ce ar fi pus povara mai mult pe cei bogat.

"E clar ca Basescu si Guvernul au preferat sa pastreze cota unica pe care tot ei au impus-o initial, chiar cu pretul saracirii masive a populatiei, neglijand solicitarea impozitarii progresive propuse si de Partidul Conservator", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC adauga ca guvernul lui Emil Boc si Traian Basescu sunt total decredibilizati international, dupa declaratiile facute.

"Nu numai romanii nu-i mai cred pe Basescu si pe Boc, dar nici institutiile internationale. Intr-o tara normala, dupa ce au fost prinsi astfel cu minciuna, atat Basescu, cat si Boc ar trebui sa-si prezinte demisia", a spus Constantin.

Fondul Monetar International a sugerat Romaniei sa nu taie atat de mult din salariile bugetarilor, ca masura de limitare a deficitului, a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, preluat de RFI.

Premierul Emil Boc a precizat insa vineri ca Fondul International a sugerat o scadere a salariilor bugetarilor de 20%, combinata cu cresterea taxelor, iar guvernul a ales varianta mentinerii taxelor la nivelul actual, pentru a nu compromite sansele de relansare economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvern Basescu mincinosi, #Daniel Constantin, #Partidul Conservator , #guvern
Comentarii
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5
Guvernul-moluscă si flatulescu-FALIMENTATORUL au fost facuti mincinosi de seful FMI.