PSD cere Guvernului sa acceseze fondurile europene pentru disponibilizati

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 12:54
1294 citiri
PSD cere Guvernului sa acceseze fondurile europene pentru disponibilizati
Foto: theunies

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a cerut vineri Guvernului, si in special ministrului Sebastian Lazaroiu, sa depuna proiecte pentru accesarea de bani dintr-un fond european destinat persoanelor disponibilizate din UE, acuzand ca pana acum Romania nu a depus niciun proiect.

"La nivel european s-a creat un fond pentru a ajuta tarile aflate in criza si pentru a-i ajuta pe cei care raman fara loc de munca. Se cheama Fondul European pentru Ajustare la Globalizare. Este un fond la care statele membre pot sa apeleze, Guvernele pot sa ceara bani de la UE sa vina in intampinarea celor care isi pierd locul de munca", a spus Ivan.

Eurodeputatul PSD a precizat ca acest fond este creat pentru a ajuta persoanele disponibilizate sa gaseasca un nou loc de munca, oferind cursuri de reconversie profesionala si chiar stimulente pentru o perioada pentru cei care isi schimba cariera.

"Pe de o parte avem 740.000 de oameni ramasi fara loc de munca, pe de alta parte avem zero bani atrasi din acest fond pentru Romania. (...) Romania nu figureaza cu niciun proiect depus", a explicat Ivan.

Astfel, PSD ii cere Guvernului, dar in special ministrului Muncii Sebastian Lazaroiu, sa ii ajute pe cetatenii care isi pierd locul de munca si sa depuna proiecte pentru accesarea acestor fonduri.

Ivan spune ca suma totala disponibila pentru anul 2010 a fost de 83,5 milioane de euro, dublu fata de 2009, si se asteapta ca pentru 2011 suma sa creasca din nou. Potrivit reglementarilor actuale, proiectele depuse trebuie sa aiba in vedere un minimum de 500 de persoane disponibilizate pe proiect.

"Domnul Lazaroiu este cel care ar trebui sa se ocupe de cu totul si cu totul altceva. (...) Sunt foarte multe lucruri pe care ar putea sa le faca, mai putin pamflet cu Alba ca Zapada si cine va castiga alegerile in 2012", a conchis Ivan.

Si europarlamentarul PDL Elena Basescu a cerut anul trecut Guvernului sa acceseze sume din Fondul European pentru Ajustare la Globalizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#fonduri europene disponibilizati, #fonduri europene Guvern disponibilizati , #guvern