Ziare.com

PSD someaza PNL si Guvernul Orban sa dubleze alocatiile si ameninta cu motiunea de cenzura

Duminica, 31 Mai 2020, ora 14:32

   

PSD someaza PNL si Guvernul Orban sa dubleze alocatiile si ameninta cu motiunea de cenzura
PSD someaza PNL si guvernul Orban sa mareasca alocatiile de la 1 august, asa cum prevede legea, si, de asemenea, sa creasca cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democratii vor depune o motiune de cenzura.

"Si pentru ca maine este Ziua Copilului, vrem sa incepem aceasta conferinta de presa printr-o noua somatie adresata PNL si guvernului Orban, aceea de a dubla alocatiile. Este o lege care obliga la acest lucru, incepand cu data de 1 august, si le mai spunem odata PNL, guvernantilor, sa nu fure banii copiilor. Este un drept castigat si trebuie sa fie platit, asa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept castigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie", a declarat Lucian Romascanu duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul partidului.

El a adaugat ca nu este vina copiilor ca guvernul PNL este "incompetent si ca nu reuseste sa gaseasca resursele necesare, atat politice, cat si financiare pentru a dubla aceste alocatii".

"Si nu putem decat sa lansam acest indemn: lasati aberatiile, dublati alocatiile. Auzim in spatiul public, permanent, ca nu sunt bani. In acelasi timp, stim cu totii ca in 7 luni de guvernare, aproape 7 luni de guvernare, guvernul PNL si domnul Citu s-au imprumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cat toate imprumuturile pe care le-a facut guvernul PSD in 3 ani de zile. Este inadmisibil sa spui ca nu ai bani pentru dublarea alocatiilor copiilor sau pentru cresterea pensiilor in conditiile in care acesti peste 15 miliarde de euro nu au o destinatie precisa, nu exista nicio comunicare a Ministerului Finantelor care sa ne spuna ce s-a intamplat cu acesti bani", a spus Romascanu.

Reprezentantul PSD adaugat ca la ora actuala sunt "peste 1,9 milioane de pensionari, adica 40% din totalul pensionarilor Romaniei, care au pensie mai mica de 1000 de lei".

"Nu cred ca guvernul faliment al domnului Orban nu intelege ca o majorare de 40% este o majorare care sa se simta, in special, in buzunarele acestor romani napastuiti. Bani sunt, daca nu mai fura, daca sprijina economia, daca cresc colectarea si daca nu mai hranesc clientela de partid. In concluzie, PNL sa nu se atinga de copii si de pensionari, de drepturile lor, altfel, asa cum am anuntat public in repetate randuri, Partidul Social Democrat va depune o motiune de cenzura", a declarat Romascanu.

El a mentionat, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca PSD va depune doua motiuni de cenzura, precizand ca in cazul in care alocatiile nu vor creste de la 1 august, social-democratii vor incepe strangerea de semnaturi pentru motiunea de cenzura, acelasi demers urmand sa fie initiat si daca nu vor fi crescute pensiile de la 1 septembrie.

Ministrul Finantelor face apel la parlamentari sa termine cu proiectele populiste. Ce spune despre cresterea pensiilor si dublarea alocatiilor
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3235 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai nenorocitilor de psd-isti

voi care ati supt sangele ramanilor timp de circa 22 ani dupa '89 veniti cu populisme asa de rasuflate?--- pai nu au crescut indemnizatiile pt.copii de 2 ori in cateva luni?---sa va intreb despre faptele voastre eroice:---1)cine a vandut toata industria romaniei pt. a incasa cei 10% din pretul de vanzare?--2)ati vandut industria tarii pt.profit personal!---3)cine a distrus agricultura romaniei pt. profit personal?--- 4)cine a distrus rezreva de carne de porc a romaniei=2 000 000 porci?---5) cine a furat toti banii primiti de la eu plus resursele interne destinate pt. highway-ul ce venea din ungaria si trecea spre turcia?---6) nenorocitilor eu, vicepresedintele departamentului de drumuri si poduri din compania unde lucram plus ajutoarele noastre cu ochii nostrii am vazut date care sugerau furt de probabil $500 000 000 de gasca nastase? ---7) pe timpul directorului general de la drumuri si poduri ale ro. Pascalau, noi impreuna cu echipa trimisa de el,dupa circa 1 saptamana de investigare cand incepea a se contura furtul mai sus mentionat ne vedem in situatia ca echipa romana fara nici o explicatie sa paraseasca sua lasandu-ne in balta!---8)eu stand de vorba 'ca de la om la om' cu N. Dumitru, in cateva ocazii, ultimul director general al combinatului siderurgic galati, am aflat cum el a fost fortat de iliescu si acelasi nastase sa semneze ca primarul vanzarea combinatului desi a sesizat incalcari de ultima ora inainte de vanzare (el insine era un furt calificat al romaniei, dar prin acele incalcari insemna un furt si mai mare)---9)am dat aceste exemple dar sunt mii de alte exemple care in mod nerusinat sunt prezentate ca cerinte impuse de eu pentru aderere!---10) si astfel a-ti 'golit ro.de tot ce era inauntru'!---11) astfel ati expulzat din ro peste 25% din populatia activa si cea mai capabila de munca!--- 12) daca ne uitam la compozitia bugetului pe 2020 se vad roadele necinstei voastre si prin compozitia acestui buget:despre budget-2020 (spicuiri din articolul d-lui Peiu—din 24.05.2020,ora17.03 ziare.com).---anterior cheltuielilor cu.virusul -- cheltuieli; total =400 000 000 000 lei.--–defalcat: salarii aparat de stat=110/400=28%, -- masini+benzina pt.aparatul de stat=51/400=13 %.,-- total aparat de stat =28+13= 41%.,--- asistati social=131/400=33 %. , – total cost administrare ro.+ asistati social =41+33 =74%, ori 3/4 din bugetul ro. ,--- investitii =48/400= 12% adica mai putin decat cost masini+benzina pt. administratia de stat ,etc,etc.---nu va e frica de Dumnezeu si rusine de oameni!---asistatii social sunt datorita lipsei locurilor de munca produsa de voi.---ati fost si inca sunteti cotropitori mai nemilosi decat turcii, tatarii, rusii, rusine vesnica voua si celor de ai vostrii!---daca romanii va mai voteaza o sa planga in hohote pentru nechibzuinta lor!

 

Sa dubleze pedepsele cu inchisoarea si sa desfiinteze pedepsele ...

cu suspendare, adica blandele dojeni de care beneficiaza infrcatorii ciumei rosii din partea complicilor de imitatii nereusite de magistrati !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor