Purtatorul de cuvant al Guvernului se ratoieste la jurnalisti: Senzational, oribil, exploziv!

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 12:41
3200 citiri
Purtatorul de cuvant al Guvernului se ratoieste la jurnalisti: Senzational, oribil, exploziv!

Purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada, s-a aratat indignat fata de faptul ca in Romania, in ceea ce priveste economia, se discuta mai mult despre situatiile negative.

Intr-o postare pe blogul Adevarul intitulata "Senzational! Oribil! Exploziv! Vesti bune din economie", Palada trece in revista masurile pe care guvernul USL le-a luat si care, dupa cum spune el, privesc nu doar tabloul macroeconomic, ci si buzunarul fiecaruia.

"Astazi, Romania inregistreaza o inflatie anuala de aproximativ 1,8%, la nivelul mediei din zona Euro. Pentru ca toata lumea sa inteleaga, o inflatie mica inseamna preturi mai stabile si, deci, protejarea puterii de cumparare a fiecarui roman.

Pentru cei care vad doar partea goala a paharului, as vrea sa propun un exercitiu de imaginatie: ganditi-va ca acum fix 20 ani, in 1993, rata anuala a inflatiei era de 300%. De mai mult de 150 ori mai mare decat astazi. Pe cei care spun ca Romania nu a progresat ii invit sa se mai gandeasca. Cu actuala rata a inflatiei, Romania indeplineste unul dintre criteriile nominale pentru aderare la Euro", a scris Mirel Palada.

Purtatorul de cuvant al guvernului a tinut sa sublinieze si faptul ca, pentru prima data in 20 ani, exporturile agricole sunt mai mari decat importurile.

"De multe ori am auzit in ultimii ani urmatoarea fraza: Romania are potentialul de a hrani 80 milioane de oameni, dar importa trei sferturi din alimentele pe care le consuma. Iata ca, sub guvernarea USL, lucrurile se schimba in bine, iar politica de sprijinire a fermierilor si de plata a subventiilor la timp da roade.

Il asteptam pe Presedintele Basescu sa sprijine Guvernul contribuind la cresterea excedentului in comertul cu produse agroalimentare. Ferma de la Nana ii permite, pana la urma, sa fie, cel putin sub acest aspect, un jucator activ", a continuat Palada.

Amintind si de dobanda de 2,5% pe an la care bancile se imprumuta acum in lei pe termen de trei luni, purtatorul de cuvant al guvernului a incheiat comparand presa de business cu publicatiile tabloide.

"Pe scurt: scaderea preturilor, alimente romanesti pe mesele romanilor, credite mai mici din 2014 - acestea sunt rezultate palpabile ale guvernarii USL. Restul, vorba printului cel sinucis, este cancan. Adica media business as usual. Adica senzational, oribil, exploziv...", a scris, in stilu-i caracteristic, Mirel Palada.

A.C.

Citeste si:
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Mai mulți parlamentari au fost suprinși marți, 17 mai, în timp ce beau vin în timpul serviciului, la Senat, la ora 10:00. Parlamentarii s-au adunat în sala de ședințe a Comisiei de...
Ministrul Muncii îl corectează pe Ciolacu: ”E vorba de deduceri pentru cei cu salarii mai mici”
Ministrul Muncii îl corectează pe Ciolacu: ”E vorba de deduceri pentru cei cu salarii mai mici”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi, 17 mai, că liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu s-a referit la introducerea unor taxe când a vorbit despre impozitarea progresivă. Ministrul a...