Replica din Guvern pentru cei care ataca tehnocratii: Smenari corupti si sociopati, o buna parte a elitei noastre politice

Joi, 30 Iunie 2016, ora 16:17
11109 citiri
Replica din Guvern pentru cei care ataca tehnocratii: Smenari corupti si sociopati, o buna parte a elitei noastre politice
Foto: Facebook/Valeriu Nicolae

Secretarul de stat de la Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, raspunde cu umor "smenarilor corupti si sociopati", care ataca guvernul tehnocrat.

Intr-un editorial publicat in Dilema Veche, Nicoale scrie ca politicienii cred ca rolul tehnocratilor "este sa inghita tot rahatul primit de la boierii dumnealor si sa regurgiteze flori si slava pentru eroii neamului care ne-au condus in ultimii 25 de ani pe culmile gloriei unde ne aflam acusi".

Secretarul de stat marturiseste ca intelege disperarea politicienilor cand vad ca exista oameni care au "curajul sau tacaneala" sa spuna lucrurilor pe nume si sa demaste "un sistem care este disfunctional si care favorizeaza o finantare nesimtita si profund corupta a unor smecheri care sint un fel de dumnezei ai partidelor, ajungind sa conduca televiziuni si tara pe minunatul model al lui Berlusconi".

"Speriata, pe de-o parte, de disparitia posibila a privilegiilor si banilor de uns alegeri, televiziuni si tot felul de mahari nu rar interlopi, iar, pe de alta parte, de cresterea exponentiala a sanselor de a ajunge la DNA, partea majoritara - cea mirlaneasca - a clasei politice trebuie sa atace pentru a nu fi nevoita sa revina pe piata muncii. In afara carierei politice de smenari, o mare majoritate a liderilor politici nu au facut nimic in viata lor care sa dovedeasca faptul ca ar fi in stare sa se descurce pe o piata a muncii bazata pe meritocratie", continua secretarul de stat.

Acesta subliniaza ca niciunul dintre tehnocrati nu a avut probleme penale. Dupa sase luni de cand a ocupat aceasta functie, Nicoale dezvaluie insa ca nu intelege "de ce un om normal si bun profesionist si-ar dori sa fie secretar de stat pe o perioada lunga de timp in sistemul actual. In afara de cazul in care are tendinte suicidare sau sado-masochiste".

Pe de alta parte, el noteaza ca exista in ministere si oameni buni care ar putea reprezenta o baza pentru o reconstructie.

"Pana atunci insa, e mult mai probabil sa atragem corupti, psihopati si sociopati in functii de demnitate publica. Nu de alta, dar motivatiile existente in sistem au fost gandite pentru ei si nu pentru profesionistii de care am avea asa de mare nevoie. Iar motivatiile acestea incercam noi sa le distrugem. Si pentru asta suntem atacati cu atata inversunare de smenari corupti si sociopati care, din pacate, reprezinta o buna parte a elitei noastre politice", incheie el.

Citeste si dezvaluirile facute de Valeriu Nicolae despre functionarii romani din afara tarii.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Valeriu Nicolae secretar stat, #Valeriu Nicolae atacuri Guvern , #guvern