Ziare.com

MAE recomanda evitarea calatoriilor in Fasia Gaza si Ierusalim. Nivelul de alerta pentru Palestina si Israel - ridicat

de Radu Arbore
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 23:16

   

MAE recomanda evitarea calatoriilor in Fasia Gaza si Ierusalim. Nivelul de alerta pentru Palestina si Israel - ridicat
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda cetatenilor romani sa nu calatoreasca in Fasia Gaza, sa evite total calatoriile in Ierusalim (Orasul Vechi si cartierele adiacente) si in regiunile de proximitate cu Fasia Gaza, in contextul deteriorarii situatiei de securitate din Palestina si Statul Israel.

"Pe fondul deteriorarii situatiei de securitate din Palestina si Statul Israel, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca a fost reevaluat si ridicat nivelul de alerta pentru cele doua state, respectiv Palestina (Evitati orice calatorie in anumite regiuni - https://www.mae.ro/travel-alerts/12890) si Israel (Evitati calatoriile neesentiale - https://www.mae.ro/travel-alerts/2938). In acest context, MAE recomanda cetatenilor romani sa nu calatoreasca in Fasia Gaza, sa evite total calatoriile in Ierusalim (Orasul Vechi si cartierele adiacente) si in regiunile de proximitate cu Fasia Gaza", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de MAE.

De asemenea, MAE recomanda cetatenilor romani care se afla deja in Palestina si Statul Israel: sa se adreseze Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah sau Ambasadei Romaniei la Tel Aviv sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand datele de contact; sa respecte cu strictete recomandarile autoritatilor locale; sa evite deplasarile in zona de sud a Statului Israel, precum si zonele aglomerate, in care se desfasoara mitinguri, manifestatii publice si alte actiuni de strada; sa urmareasca mass-media locale pentru a cunoaste si evita zonele cu o situatie de securitate critica.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, prin Task Force-ul dedicat monitorizarii situatiei din zona, mentine evolutiile din teren in atentia sa prioritara si este pregatit sa acorde asistenta consulara in caz de necesitate. Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani din regiune sa manifeste atentie si vigilenta sporite, precum si precautie, cu evitarea zonelor declarate in stare de urgenta.

MAE aminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum si la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei Romaniei la Tel Aviv: +972 54 5643279.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor