Secretarii de stat primesc casa RA-APPS pe trei luni, iar ministrii pe un an

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:58
2544 citiri
Secretarii de stat primesc casa RA-APPS pe trei luni, iar ministrii pe un an
Foto: Arhiva

Ministrilor, ministrilor delegati, secretarilor de stat si persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinte de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putand ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar ministrii avand dreptul la un contract de inchiriere pe un an, care poate fi extins.

Locuinta de serviciu se pune la dispozitie beneficiarilor complet dotata, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigura de institutiile publice in care isi desfasoara activitatea beneficiarii, in limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar in parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotarare a Guvernului.

Prevederea este inclusa in ordonanta de urgenta prin care Guvernul a reglementat conditiile de vanzare si ocupare a imobilelor aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Actul normativ stabileste ca, prin derogare de la prevederile Legii locuintei, ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministru delegat, "pe durata mandatului", respectiv secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, "pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie", li se pot atribui temporar imobile cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS.

Atribuirea se va face la cererea ministerelor, a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale sau a institutiilor publice interesate, dupa caz, cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului si in limita fondului locativ existent.

Regia, in calitate de locator, este autorizata sa incheie direct cu beneficiarii, in calitate de locatari, contracte de inchiriere pentru locuintele de serviciu.

"Contractele de inchiriere pentru ministri, inclusiv asimilatii acestora si ministri delegati, se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea de a fi prelungite prin act aditional", se arata in document.

Nu beneficiaza de locuinta de serviciu persoanele care detin in proprietate exclusiva sau in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti si nu pot fi atribuite locuintele care sunt revendicate de fostii proprietari si care fac obiectul unui proces civil.

Chiria pentru locuintele de serviciu se stabileste in conformitate cu OU 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinta.

Contractul de inchiriere inceteaza de drept la data incetarii calitatii care a determinat atribuirea locuintei de serviciu, in cazul ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministrilor delegati, respectiv dupa o perioada de 3 luni de la data numirii in functie in cazul secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat.

La data incetarii contractului de inchiriere, beneficiarul are obligatia de a preda locatorului imobilul in starea in care acesta se afla la momentul preluarii, precum si de a suporta cheltuielile necesare pentru renovarea acestuia in cazul deteriorarii din culpa sa.

Nu pot face obiectul inchirierii imobilele care au destinatia de locuinte de protocol.

Imobilele nu pot fi instrainate, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului de instrainare, si nu pot fi subinchiriate de locatari, sub sanctiunea rezilierii contractului de inchiriere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#case RAAPPS ministru, #Guvern reglementari case RAAPPS, #locuinte serviciu guvern , #guvern