Sedinta extraordinara de Guvern - o solutie va fi gasita in 14-15 ore

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 16:20
2610 citiri
Sedinta extraordinara de Guvern - o solutie va fi gasita in 14-15 ore

Guvernul se va intalni in sedinta, vineri seara, incepand cu ora 20.00. Tot in aceasta seara va avea loc si o sedinta a liderilor Coalitiei de guvernamant.

PD-L convocase intitial, vineri dupa-amiaza, o sedinta a Biroului Permanent, care trebuia sa inceapa la ora 16.00, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca reducerile de pensii nu sunt constitutionale, insa ea a fost amanata si mutata la Palatul Victoria.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a afirmat ca este foarte posibil ca vineri seara sa aiba loc o sedinta a coalitiei de guvernamant, dar si o sedinta de Guvern.

Pe de alta parte, Blaga a precizat ca masurile alternative la taierea pensiilor cu 15% vor fi anuntate la finalul negocierilor cu FMI si Banca Mondiala, apreciind ca "nu trebuie neaparat" ca delegatia Fondului sa se intoarca in Romania pentru aceste discutii. "Se poate discuta si pe telefon", a declarat ministrul, inainte de sedinta BPN a PD-L.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat la Realitatea TV ca, la intalnirea de la Guvern stabilita impreuna cu premierul, "ministrul de Finante va prezenta ce inseamna din punct de vedere al banilor decizia CCR".

"Din pacate, alta cale nu vad in momentul actual: trebuie sa vedem ce facem cu taxele, pentru ca trebuie sa pastram deficitul bugetar de 6,8%, altfel pierdem acordul cu FMI(...) In seara asta se va decide ce facem", a spus Borbely.

O decizie pe taxe vom avea in 14-15 ore

De asemenea, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat la The Money Channel ca se asteapta o decizie foarte rapida a autoritatilor de la Bucuresti, "in urmatoarele 14-15 ore".

Tanasescu a explicat ca negocierile Guvernului Boc cu FMI, BM si CE se poarta in sistem teleconferinta sau videoconferinta, nefiind necesara revenirea la Bucuresti a delegatiilor institutiilor internationale.

De asemenea, acesta a precizat ca Guvernul roman are mai multe optiuni, cresterea TVA fiind doar una dintre ele.

"Trebuie mers pe solutia cea mai simpla care creeaza efecte pentru buget, creeaza incredere si o soliditate a procesului de consolidare fiscala(...) Exista un proces larg de discutii in acest moment, dar cand va fi finalizat toata lumea va afla despre pachetul care va fi propus sa inlocuiasca actualele masuri.(...) Reactia pietei poate sa fie inversata atunci cand planul B va fi comunicat, pus in practica si acceptat de finantatori. (...)

Aceasta decizie a avut un efect asupra cursului si stocurilor de la Bursa, dar efectul va fi temporar pentru ca FMI ramane determinat in programul cu Romania (...) Solutia trebuie gasita foarte rapid si sunt convins ca ea va exista, fie printr-o Ordonanta de Urgenta, fie printr-o lege propusa Parlamentului", a spus Mihai Tanasescu, precizand totodata ca si daca boardul FMI nu va putea discuta situatia Romaniei in sedinta de luni, o alta sedinta ar putea fi programata saptamana viitoare.

Doua articole din legile prin care se reduc salariile bugetarilor si pensiile au fost declarate neconstitutionale, vineri, de catre magistratii CCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#sedinta guvern, #sedinta Coalitie guvernare , #guvern

LIVE ÎN 00:13:29

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 13 de minute

Notifică-mă