Sefa Secretariatului General spune ca a sesizat singura ANI in cazul sau

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 14:02
1314 citiri
Sefa Secretariatului General spune ca a sesizat singura ANI in cazul sau

Secretarul General al Guvernului, Daniela Andreescu, a sesizat personal inca de marti Agentia Nationala de Integritate privind un posibil conflict de interese in cazul sau si sustine ca este nevinovata.

"In data de 22.11.2011 (marti - n.red.), secretarul general al Guvernului Daniela Nicoleta Andreescu a sesizat personal Agentia Nationala de Integritate (ANI), urmare a subiectelor aparute in mass-media privind un posibil conflict de interese. Sesizarea a fost inregistrata la A.N.I. cu nr.3187/ 22.11.2011", se arata in comunicatul SGG.

Miercuri, aflat in Israel, premierul Emil Boc a declarat ca ANI trebuie sa raspunda la toate intrebarile referitoare la posibilitatea existentei vreunui conflict de interese in cazul secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Prim-ministrul a fost intrebat daca, in opinia sa, a fost un conflict de interese in cazul lui Andreescu.

"Agentia Nationala de Integritate trebuie sa raspunda si ea la toate aceste intrebari", a raspuns Boc. "Doamna Andreescu va face toate precizarile publice cu privire la toate problemele care se ridica", a mai spus premierul.

Potrivit unor informatii aparute in presa, Daniela Andreescu s-ar afla intr-un conflict de interese pentru ca fiica sa detine o firma care are inchiriat un sediu intr-o cladire a Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), institutie care se afla in subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Andreescu neaga aceste acuzatii, sustinand ca SGG nu se substituie RA-APPS. De asemenea, SGG afirma ca spatiul unde are punct de lucru societatea rudei de gradul 1 a secretarului general al Guvernului apartine RA-APPS, a fost atribuit prin licitatie si exista contract in vigoare pentru care se plateste cea mai mare chirie/mp din imobil si pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafata de 44,83 mp, cu mentiunea ca exista in acelasi imobil inca spatii libere, iar pe strada Ion Campineanu sunt in total sapte spatii libere, la parter, stradal, lucru care poate fi observat de orice reporter care trece prin zona.

De asemenea, Andreescu mai arata ca "copilul din alta casatorie al actualului sot este salariat al Sucursalei pentru Administrarea si Intretinerea Fondului Imobiliar (SAIFI), sucursala a RA-APPS, a fost angajat in conditiile legii de conducerea SAIFI si nu de secretarul general al Guvernului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#secretar general guvern sesizare ANI, #Daniela Andreescu conflict interese , #guvern