Solutia Guvernului la inundatii: amenajari peisagistice si locuri de joaca

Joi, 22 Iulie 2010, ora 11:36
2496 citiri
Solutia Guvernului la inundatii: amenajari peisagistice si locuri de joaca

In timp ce mii de oameni isi vedeau munca de-o viata luata de ape, Emil Boc si ministrii sai discutau despre investii de zeci de milioane de lei in amenajari peisagistice si locuri de joaca pentru sinistrati.

Cu trei saptamani in urma, premierul Emil Boc a dat unda verde la construirea de locuri de joaca in toata Romania in 148 de unitati administrativ-teritoriale prin aprobarea HG 626/2010 care vine sa modifice anexele 1 si 2 la HG 1588/2009 privind aprobarea proiectelor selectate si a finantarii acestora in cadrul Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi, dezvaluie Financiarul.

Proiectele aprobate, ce vor aduce lucrari "peisagistice" la parcuri, sunt in suma de peste 100 de milioane de lei si au fost selectate in perioada 3-31 ianuarie 2008, in guvernarea liberalilor lui Tariceanu. Acest "grea mostenire" de care se plange Boc mereu a fost periata putin, astfel incat sa poata fi rasplatiti si primarii localitatilor unde partidul a obtinut rezultate bune.

Asa s-a ajuns ca zeci de milioane de euro sa se scurga in sate care nu au drumuri asfaltate, apa curenta sau canalizare, dar care vor avea reni si tobogane la fel ca in marile orase. Din lista aprobata 57 dintre pozitii se refera la localitati din mediul urban, iar 91 sunt comune.

14 vieti luate de ape in Dorohoi, compensate cu amenajari pesisagistice

Potrivit reprezentantului in teritoriu al guvernului, inundatiile de la sfarsitul lunii iunie au provocat pagube de 25 de milioane de euro in judetul Botosani.

La Dorohoi, insa, a doua zi dupa ce 14 persoane si-au pierdut viata din cauza viiturilor, au fost alocati peste 200.000 de euro pentru "amenajari peisagistice".

Nici judetul Neamt nu a fost ocolit de inundatii in acest an, dar politicienii au alte prioritati decat masurile de protectie impotriva calamitatilor.

In celebra lista de 100 de milioane cu locuri de joaca se regaseste si orasul Roznov, caruia i s-a aprobat proiectul de "imbunatatire a calitatii mediului prin reabilitarea parcului" la care statul a dat suma de 394.509,32 lei. Asta dupa ce cu trei zile inainte o furtuna a maturat chiar primaria.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...