Sondaj: Doar 4% din romani mai vor Guvernul Boc

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 13:34
2060 citiri
Sondaj: Doar 4% din romani mai vor Guvernul Boc
Foto:gov.ro

Un sondaj Avangarde dat publicitatii joi arata ca doar 4% dintre romani cred ca actuala coalitie de guvernare ar trebui sa mai conduca tara, in timp ce o alianta PSD-PNL ar beneficia de sprijinul a 21% din populatie.

Cercetarea arata si ca neincrederea in politicienii romani si in institutiile statului a atins cote record, informeaza Jurnalul National.

Presedintele Traian Basescu detine recordul negativ la capitolul referitor la increderea populatiei in liderii politici, cu 91% dintre respondenti declarand ca nu au incredere deloc, foarte putina sau putina in persoana sa.

Nici liderii Opozitiei nu stau foarte bine la acest capitol, dat fiind ca 80% nu au incredere in liderul PSD, Victor Ponta, si 74% nu au in presedintele PNL, Crin Antonescu, cel mai popular dintre cei ei. Al doilea in topul increderii este Dan Diaconescu, patronul OTV bucurandu-se de increderea a 24% dintre romani.

Toti oamenii politici de dupa 1989 sunt vinovati pentru starea actuala a economiei, cred 61% din cei care au raspuns la sondaj, iar cea mai bun solutie pentru conducerea guvernului e premierul independent, pe care si-l doresc 48% din oameni.O alta doleanta ar fi intrarea sindicatelor in greva generala, solutie agreata de 60% dintre romani.

Cu exceptia armatei, in care au multa incredere 36% din cei intervievati, a scolii si bisericii cu 35, cea mai mare parte a institutiilor statului stau foarte rau. In partide, 96% dintre romani au incredere putina, foarte putina si deloc, in guvern 92% dintre romani au incredere putina, foarte putina si deloc, iar in parlament 95% dintre romani au declarat aceeasi cota de incredere.

In schimb, in sindicate 78% si-au declarat aceeasi lipsa de incredere, ca si in cazul Bancii Nationale si al presei scrise.

Cateva din optiunile celor care au raspuns la sondajul Avangarde sunt de-a dreptul surprinzatoare pentru o tara democratica. Astfel, 76% dintre romani vor sa aleaga premierul prin vot direct, iar 25% cred ca seful statului ar trebui sa judece procesele oamenilor saraci, iar 31% ca situatia ar fi mai buna sau la fel daca nu am avea Parlament.

Nivelurile de incredere sunt mai scazute ca niciodata, ultimul record negativ fiind inregistrat in noiembrie 2000, cand spre exemplu doar 19% aveau incredere in presedintie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#incredere guvern Boc, #incredere populatie institutii, #incredere partide , #guvern
Comentarii