Udrea, Vladescu si Videanu isi roaga subalternii sa-si taie singuri salariile

Joi, 17 Iunie 2010, ora 19:19
4232 citiri
Udrea, Vladescu si Videanu isi roaga subalternii sa-si taie singuri salariile

Elena Udrea, Sebastian Vladescu si Adriean Videanu sustin ca reducerile cu 25% din salarii vor fi aplicate, insa nu la toti bugetarii.

Ministrii Guvernului Boc urmeaza sa incerce, practic, sa-si convinga subalternii ca este nevoie de reduceri de salarii. Asta pentru ca, in unele companii care tin de ministere, nu se pot reduce salariile cu 25% prin lege, deoarece statul nu detine decat participatiuni.

Luian Croitoru: Salariile si pensiile ar trebui sa ramana reduse in urmatorii 2 ani

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, sustine ca statul va incerca sa convinga angajatii sa doneze banii pe care ii primesc peste un anumit plafon.

"In cazul companiilor unde statul este minoritar, incercam sa ii determinam pe reprezentantii statului sa doneze diferenta peste un anumit cuantum", a declarat Elena Udrea, potrivit Gandul.

Guvernul taie din pensii si salarii pentru numai 1,56 la suta din PIB

Ministrul de Finante Sebastian Vladescu sustine ca, la companiile unde statul este minoritar, secretarii de stat si membrii cabinetelor ministrilor numiti prin lege in CA isi vor dona indemnizatia.

Angajatii statului doneaza 90% din venitul salarial mai mare de 8.000 de lei

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, isi va ruga la randul sau subalternii sa-si reduca salariile, si sustine ca o parte dintre directori au fost deja de acord.

Guvernul a decis marti, in sedinta de Guvern, ca angajatii companiilor de stat sa fie obligati sa doneze in Fondul de Solidaritate 90% din venitul salarial ce depaseste 8.000 de lei, in urmatoarele cinci luni.

Indemnizatiile de sedinta ale reprezentantilor statului in CA si AGA vor fi de asemenea donate, potrivit unor surse citate de NewsIn.

#reduceri salarii, #taie salarii, #Elena Udrea, #Adriean Videanu, #sebastian vladescu , #guvern