Ultimele decizii ale Guvernului Ungureanu

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 17:06
4373 citiri
Ultimele decizii ale Guvernului Ungureanu

Cabinetul Mihai Razvan Ungureanu a luat, miercuri, ultimele sale decizii inainte de a fi inlocuit de viitorul guvern, ca urmare a motiunii de cenzura adoptata de Parlament, vineri.

"As vrea, mai inainte sa punctez o chestiune etern suspectata - a repartizarii fondurilor pe criterii politice - informatii care dadeau ca certe hotarari de guvern care dadeau ca sigure alocari de fonduri pentru obiective de partid - nu este nicio asemenea hotarare.

Asemenea alocari sunt rare, daca nu chiar lipsesc cu desavarsire din activitatea acestui Guvern. Raspunsul premierului din Parlament a punctat acest lucru. Acest guvern nu poate fi suspectat ca a facut alocari partizane", a tinut sa clarifice, pentru inceput, purtatorul de cuvant al guvernului, Dan Suciu.

Ultimele masuri ale Cabinetului Ungureanu vizeaza anumite reglementari legate de steme ale oraselor, infiintarea unui colegiul consultativ al Consiliului Concurentei, planul national pentru locuri de munca si a luat in discutie cheltuieli ale regiilor autonome si companiilor de stat.

"S-a aprobat o hotarare de guvern privind constituirea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, organism nepermanent, cu rol de a clarificare o serie de reactii ale Consiliului. Membrii sunt reprezentanti ai mediului universitar si organismelor profesionale. Activitatea lor nu e remunerata- face o serie de propuneri pentru buna desfasurare a activitatii acestui consiliu.

Am aprobat proiectul planului national pentru locuri de munca - presupune acest plan cadrul strategic si o serie intreaga de masuri - incurajeaza crearea locurilor de munca, reducerea somajului tinerilor, adaptarea tinerilor la cerintelor pietei muncii. Presupune facilitarea intrarii pe piata muncii prin flexibilizare fiscala, il lasam mostenire viitorului guvern.

A mai fost discutata o nota privind situatia centralizata a bugetului de venituri si cheltuieli a regiilor autonome si companiilor de stat - insotit de date privind achizitiile de bunuri si servicii.

Cheltuielile de sponsorizare se duc la peste 6 milioane, de publicitate - se duc la peste 14 milioane, de protocol, peste 5,2 milioane lei", a informat Dan Suciu.

#ultime decizii guvern Ungureanu, #ultima sedinta guvern Ungureanu , #guvern