Un purtator de cuvant matrafoxat sau comunist? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 07:33
7066 citiri
Un purtator de cuvant matrafoxat sau comunist? (Opinii)

Purtatorul de cuvant al Guvernului se crede sugubat nevoie mare. Si dupa ce a introdus in limbajul curent cuvantul de mare inspiratie "matrafoxat", pare sa fi prins aripi si a simtit nevoia sa se mai manifeste o data plenar.

Dupa conferinta de presa a lui Victor Ponta de la finalul sedintei de guvern de luni, Mirel Palada a impartit jurnalistilor prezenti cate un tricou albastru care avea imprimat pe fata cinci siruri cu sase coloane formate din litere majuscule albe: "ANTIGU", "VERNAM", "ENTESC", "DECITR" si "ANSMIT". Puse cap la cap si despartite in cuvinte, literele formeaza: "Antiguvernamentesc, deci transmit", o parafrazare a celebrului dicton "Cogito, ergo sum!".

Dl. Palada a tinut sa precizeze ca a cumparat tricourile din banii lui si ca nu l-a informat pe premierul Ponta de initiativa sa, fiimd un gest pe care si-l asuma. Isi asuma o ineptie.

Imi permit sa il informez pe dl. Palada ca o presa care nu "antiguvernamenteste" nu merita sa existe si nu numai in Romania, ci oriunde in lumea democratica. Daca isi doreste asa ceva, cred ca i se potriveste de minune un stat totalitar si ma gandesc ca se simtea splendid in timpul regimului Ceasusescu, cu cele doua ore de program TV si cand nimeni, nici in gluma, nu "antiguvernamentea".

Treaba presei, imi permit sa-l informez pe dl. Palada, este tocmai sa tina sub lupa activitatea guvernului, a puterii in general, sa-i vaneze si sa-i sanctioneze erorile. Cat de severa si cusurgioaica e o presa, nu poate fi niciodata prea severa si prea cusurgioaica. Si cand "antiguvernamenteste" presa este cainele de paza al democratiei, adica exact, dar exact ceea ce trebuie sa fie.

Sigur, la el acasa sau la o bere cu prietenii, dl. Palada poate sa aiba toate nostalgiile totalitariste din lume. Dar domnia sa este purtator de cuvant al guvernului. Mai grav, nu a impartit tricourile cu pricina in usa casei proprii, ci in Palatul Victoria, in sediul guvernului.

In aceste conditii, povestea aceasta cu gestul asumat si privat nu tine. Orice face un purtator de cuvant al guvernului, cu atat mai mult ceea ce face in sediul guvernului, implica guvernul in cel mai inalt grav. Imi pare rau ca dl. Palada nu a aflat inca, dar un asemenea gest comis de purtatorul sau de cuvant il implica in cel mai inalt grad pe premier. Daca nu e sanctionat rapid si sever.

Si il mai informez pe dl. Palada ca ultimul lucru pe care si-l propune un adevarat purtator de cuvant este sa enerveze presa. Dimpotriva, misiunea lui este sa fie o interfata care rezolva asperitatile, care capteaza bunavointa, care se straduieste sa fie cat mai placut jurnalistilor.

Este clar ca Mirel Palada este un teribil accident in functia aceea. Sincer, pana acum credeam ca Andrei Zaharescu era modelul incompetentei ca purtator de cuvant al guvernului. Am gresit, imi pare rau. Dl. Zaharecu era doar habranist, dl. Palada, habarnistul agresiv si plin de ifose, il depaseste cu o viteza cosmica si pare hotarat sa atinga culmi pana acum nici macar banuite de inadecvare.

Ramane acum de vazut ce va face Victor Ponta. Are o singura varianta de a nu fi intr-adevar implicat in ineptia lui Mirel Palada. Si anume sa-l demita sau sa-i ceara demisia. Daca nu o va face si va ramane pe cap cu purtatorul sau de cuvant cam matrafoxat de propriul spirit, pe care este covins ca-l are, ma tem ca isi va asuma toate prostiile acestuia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#purtator de cuvant Mirel Palada, #Mirel Palada jurnalisti , #guvern