Vladescu: Guvernul nu a depus plangere penala impotriva Ancai Boagiu

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 23:29
2669 citiri
Vladescu: Guvernul nu a depus plangere penala impotriva Ancai Boagiu

Guvernul nu a depus, pana la ora actuala, o plangere penala impotriva fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, pentru contracte ilegale intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si unele companii, dar ar putea exista "suspiciuni de frauda si la acest nivel", a declarat joi presedintele Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Dan Vladescu.

Intrebat daca Executivul a facut o plangere penala impotriva fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu (PDL), Vladescu a raspuns ca, din cate stie, o astfel de plangere nu a fost formulata.

"Eu stiu in momentul de fata ca nu exista o asemenea plangere formulata de Guvern sau de Ministerul Transporturilor, nici impotriva companiei Romstrade, nici impotriva doamnei Boagiu.

Ceea ce pot eu sa va confirm este faptul ca raportul de control pe care l-a finalizat ANRMAP, coroborat cu raportul intocmit de DLAF (Departamentul pentru lupta antifrauda - n.r.) reprezinta, din punctul meu de vedere, suficienta tarie pentru a avea convingerea ca niciunul dintre cele trei tronsoane despre care noi discutam - doua de autostrada, unul de drum national - nu putea sa fie atribuit companiilor respective fara un ajutor din partea unor oameni din sistem", a spus Dan Vladescu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a afirmat ca modul defectuos in care s-au desfasurat procedurile de atribuire a contractului pentru primul tronson din autostrada Nadlac-Arad, pentru care omul de afaceri Nelu Iordache a ajuns in arest preventiv, arata ca "exista suspiciuni de frauda si la acest nivel".

"Daca aceste persoane sunt fostul ministru al Transporturilor, daca discutam de directorul de la CNADNR sau daca discutam de simpli functionari din CNADNR sunt chestiuni pe care va trebui sa le lamureasca organele de urmarire penala. Dar modul in care s-au desfasurat procedurile, timpul foarte scurt (...) toate aceste lucruri ne fac sa credem ca exista suspiciuni de frauda si la acest nivel", a spus Vladescu.

Boagiu l-a dat in judecata pe Ponta pentru acuzatii "calomnioase si injuste"

Tribunalul Bucuresti a decis duminica arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene.

Potrivit DNA, in calitate de administrator al Romstrade, Nelu Iordache a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Premierul Victor Ponta a afirmat ulterior ca Anca Boagiu este "extrem de afectata politic si personal" de cazul Nelu Iordache.

Pe de alta parte, Anca Boagiu sustine intr-un comunicat de presa ca nu se simte intimidata de plangerea penala formulata impotriva sa in baza raportului realizat de "politrucii lui Victor Ponta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#plangere penala Anca Boagiu, #Guvern plangere penala Boagiu , #guvern