Voicu (PNL): Guvernarea alaturi de PD-L este imposibila in acest moment

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 16:45
1333 citiri
Voicu (PNL): Guvernarea alaturi de PD-L este imposibila in acest moment

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, vineri, ca guvernarea alaturi de democrat-liberali este "imposibila" in acest moment, motiv pentru care nu se poate discuta ipoteza unui Guvern de Uniune nationala.

"Din punctul nostru de vedere, pentru acest ciclu electoral si nu numai, PD-L este responsabil in ansamblul sau pentru contraperfomanta guvernului si de aceea, din punctul nostru de vedere, ipoteza unui guvern de coalitie, de uniune nationala sau de orice alt fel forma, care sa contina PD-L nu poate fi luata in considerare. Guvernarea alaturi de PD-L este imposibila in acest moment", a explicat vicepresedintele PNL citat de Mediafax.

In acelasi timp, Mihai Voicu sustine ca atitudinea PSD de "neimplicare" le da un "pasaport" pentru urmatorii doi ani celor de la Guvern.

"Privesc cu mahnire la atitudinea PSD, pentru ca in acest moment cetatenii, alegatorii, populatia asteapta o alternativa. Gradul de nemultumire la adresa Guvernului a atins cote de neimaginat, nici macar cele mai nepopulare guverne din anii 90 nu au ajuns la fel ca Guvernul Boc si eu cred ca avem datoria, nu doar dreptul, de a propune o alternativa. In momentul in care PSD anunta ca nu doreste sa isi asume niciun fel de responsabilitate in aceasta perioada pana la urmatoarele alegerile, aceasta este o declaratie implicita de sustinere a lui Boc pentru urmatorii doi ani. (...)

Nu stiu daca PSD sustine PD-L, dar atitudinea de neimplicare le da un pasaport celor de la Guvern pentru urmatorii doi ani", a declarat Mihai Voicu pentru Agerpres.

Voicu a mai spus ca nu este dezamagit de faptul ca exista niste dialoguri verbale mai ascutite intre liderii PSD si PNL, ci este dezamagit de faptul ca cele doua partide de opozitie "dezamagesc cetatenii care asteapta alta optiune".

Presa a relatat, recent, ca liderul PDL Sorin Frunzaverde a lansat ideea unui guvern de uniune nationala.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca propunerea lui Sorin Frunzaverde referitoare la constituirea unui guvern de uniune nationala, fara a parcurge etapele intermediare, este una hazardata si nu se bazeaza macar pe o minima sustinere in cadrul propriului partid.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...