Carmen Dan ar putea fi prima femeie ministru de Interne: Fost prefect de Teleorman in care Dragnea are multa incredere

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 19:34
13722 citiri
Carmen Dan ar putea fi prima femeie ministru de Interne: Fost prefect de Teleorman in care Dragnea are multa incredere
Foto: Facebook/Carmen Daniela Dan

Carmen Daniela Dan, propusa de PSD pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, a devenit senator la alegerile din decembrie 2016 si a fost votata presedinte al Comisiei Juridice din Senat.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca ca a dorit sa propuna la conducerea MAI o persoana in care are foarte mare incredere din punct de vedere al corectitudinii, aceasta fiind "o femeie cinstita".

"Are foarte multa experienta in administratie. Ca prefect a gestionat foarte bine chestiunile legate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, confruntandu-se cu cateva situatii tensionate si cred ca la Ministerul de Interne se poate conduce si cu suflet si cu fermitate. Cred ca doamna Carmen Dan va fi un ministru foarte bun. Este o noutate ca e femeie, dar banuiesc ca nu e problema de gen", a precizat Liviu Dragnea.

Carmen Daniela Dan s-a nascut la 9 octombrie 1970, in Bucuresti si a absolvit in 1989 Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia din Capitala. In iulie 2000 si-a dat licenta in drept la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, dupa ce a absolvit Facultatea de drept la Universitatea Ecologica Bucuresti. In perioada 2004 si-a luat diploma de masterat in Managementul Afacerilor Publice Europene la la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Din decembrie 2010 pana in iunie 2012 a fost director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Judetului Teleorman din cadrul Consiliului Judetean, iar din iulie 2002 pana in decembrie 2010, Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic la Serviciului Juridic si Contencios din acelasi Consiliu Judetean.

Din noiembrie 2001 pana in iulie 2002, a detinut functia de "teller front office" la Raiffeisen - Agentia Videle, iar din iulie 1996 pana in noiembrie 2001, a fost referent la Banca Agricola, Agentia Videle.

Intre septembrie 1990 si iulie 1996, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost secretara la Scoala generala nr. 3 Videle, iar in perioada martie - septembrie 1990, a fost secretara la Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN). Carmen Dan a fost, din 2014, prefect al judetului Teleorman.

Jumatate de apartament si datorii de 100.000 de lei

Potrivit declaratiei de avere completata in 14 iunie 2016, Carmen Daniela Dan detine, din 2008, jumatate dintr-un apartament de 80 de metri patrati. Ea mai are un autoturism Renault Laguna din 2006 si un Volkswagen Tiguan din 2012.

Candidatul PSD pentru postul de ministru de Interne are datorii de circa 100.000 de lei. Carmen Daniela Dan a realizat in 2015 un venit de 63.000 de lei din salariul de prefect, la care s-a adaugat norma de hrana in valoare de 9.600 de lei.

Sotul ei a incasat in 2015 venituri de 30.000 de lei, fiind angajat la OMV Petrom.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Carmen Daniela Dan Minister Interne, #Carmen Daniela Dan MAI , #Guvernul Sorin Grindeanu