Ziare.com

Cine e Florin Jianu, propus la noul Minister al Mediului de Afaceri

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 19:11

   

Cine e Florin Jianu, propus la noul Minister al Mediului de Afaceri
Florin Jianu, propus din partea PSD la conducerea Ministerului IMM-urilor si antreprenorilor, portofoliu nou creat, a facut parte din Guvernul Ponta, ocupand pozitia de ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in perioada martie-decembrie 2014.

Din aprilie anul trecut este presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Florin Nicolae Jianu, in varsta de 40 de ani, a fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism in Guvernul Ponta III, preluand functia in martie 2014 de la Maria Grapini.

In luna decembrie a aceluiasi an, portofoliul sau a fost preluat de Andrei Gerea, care a devenit ministru al Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, in timp ce turismul a fost inglobat in Ministerul Economiei, condus de Mihai Tudose, care a fost nominalizat pentru aceeasi functie in Cabinetul Grindeanu.

Nascut la 30 decembrie 1976 in Slatina (judetul Olt), Jianu a absolvit Colegiul National "Radu Greceanu" din orasul natal, iar in 1999 a terminat Facultatea de Matematica la Universitatea Bucuresti.

Intre anii 1999 si 2001 a urmat un master in managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

Dupa terminarea facultatii, el a lucrat in cadrul Presedintiei Romaniei pe pozitia de coordonator programe teritoriu.

Din anul 2012 pana in martie 2014, cand a devenit ministru, Jianu a fost presedinte al European Union of Young Entrepreneurs - JEUNE, Bruxelles.

In perioada 2011 - martie 2014, el a fost actionar al companiei adVice innovation, care furnizeaza servicii de consultanta in management, iar inca din 2010 fusese membru in Comitetul Economic si Social.

Tot pana la momentul cand a preluat portofoliul IMM-urilor si turismului, Jianu a condus Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) din pozitia de presedinte, dar si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) din functia de vicepresedinte, preluand mandatele in anul 2008.

Din 2003 pana in martie 2014 a fost totodata actionar al adVice Group Media.

Intre 2002 si februarie 2014, Florin Jianu a fost presedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

In decembrie 2014, cand a predat mandatul de ministru, Jianu detinea doua case - una in Slatina, cu o suprafata de 135 metri patrati, cumparata in anul 1997, iar cealalta in Bucuresti, Sectorul 2, cu o suprafata de 150 de metri patrati, pe care a achizitionat-o in 2011, potrivit declaratiei de avere.

Totodata, el avea trei apartamente, dintre care unul in orasul natal, iar celelalte doua in Capitala, toate achizitionate cu mult inainte sa devina ministru.

Jianu nu a declarat alte bunuri sau conturi/depozite in banci, insa figura cu un imprumut acordat asociatiei Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, cu un sold de peste 622.000 lei. Ca presedinte al patronatului, el avusese un castig anual de circa 42.000 de lei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2651 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor