Cel mai mare inamic al procurorilor anticoruptie va conduce Justitia din Romania

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 18:40
29277 citiri
Cel mai mare inamic al procurorilor anticoruptie va conduce Justitia din Romania

In opinia mea, Florin Iordache este de departe cel mai toxic personaj al actualului Guvern abia votat.

Domnia sa nu este ceea ce s-ar putea numi un lider politic. Nu se remarca printr-un discurs stralucit, iar ca parlamentar a avut si a cultivat un profil aflat in linia a doua a politicii PSD.

E considerat un jurist stralucit, desi urmeaza Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova in jurul varstei de 40 de ani. Initial, a terminat Facultatea de Mecanica.

Citeste CV-ul noului ministru al Justitiei

Nu a avut nicio initiativa de a reforma sistemul juridic din Romania, dar s-a remarcat ca un bun manuitor al regulamentelor Camerei Deputatilor si un rapid scriitor si sustinator al proiectelor de legi controversate.

Florin Iordache nu face parte din categoria juristilor talentati, care au imaginatie si reusesc sa seduca un complet de judecatori, dar imbinarea dintre inginerie si Drept l-au facut un maestru al tehnicii legislative.

Culoarea neagra a unei zile de marti

Noul ministru al Justitiei i-a atras atentia lui Victor Ponta de pe vremea USL, imediat dupa 2012, cand si-a asumat in fata conducerii PSD ca impreuna cu un grup de parlamentari poate sa scrie legile amnistiei si gratierii intr-o singura noapte pentru a le pune rapid pe ordinea de zi si a fi votate. Aceasta operatiune politica a intrat in constiinta opiniei publice ca "Martea Neagra".

Iata stenograme din Parlament din Martea Neagra - Cum s-a desfasurat votul pe cele mai controversate legi

Florin Iordache, un "inginer in Drept", va conduce destinele Justitiei din Romania - Foto: Hepta.ro

Atacul la sistemul legislativ a avut loc in data de 10 decembrie 2013.

Victor Ponta, premierul de atunci, a dat unda verde declansarii, nefiind in tara. Se afla in Africa de Sud, la inmormantarea lui Nelson Mandela.

Pachetul de legi conceput de echipa condusa de Florin Iordache cuprindea pe langa legea amnistiei si cea a gratierii si legea minelor cu referire directa la exploatarea de la Rosia Montana, precum si legea lobby-ului.

Toate aceste proiecte erau extrem de sensibile pentru societatea romaneasca, cu impact urias in ce priveste flagelul coruptiei. Acest pachet exploziv de legi a declansat criza din interiorul USL, urmata la scurt timp de ruperea aliantei dintre PNL si PSD.

La vremea respectiva, Crin Antonescu a refuzat, speriat de reactia opiniei publice, sa sustina "opera legislativa" a lui Florin Iordache, inspirata de Victor Ponta.

Dar aceasta nu este singura actiune controversata a juristului PSD. Florin Iordache a fost audiat in toamna acestui an la instanta suprema in calitate de martor in Dosarul Vlasov, pentru ca a avut un rol important in promovarea unui alt proiect de lege controversat prin care Camera de Comert si Industrie, condusa la vremea respectiva de Mihail Vlasov, condamnat intre timp la 5 ani de inchisoare cu executare, urma sa preia Oficiul National al Registrului Comertului, conform News.ro.

Ca sa va faceti o idee, acest proiect pe care Florin Iordache urmarea sa-l treaca prin Parlament insemna scoaterea din domeniul public a intregii baze de date a firmelor si companiilor din Romania impreuna cu toate operatiunile din acest domeniu si oferirea lor lui Mihail Vlasov, un avocat corupt, extrem de influent la acea vreme.

Declaratia de intentie a lui Liviu Dragnea

Un alt proiect de lege in care specialistul in tehnica juridica a fost implicat e cel de modificare a legii avocaturii. Aici a fost introdus un articol in care se prevede ca procurorii nu mai au voie sa ridice inscrisuri de la avocati in cazurile de urmarire penala.

Legea nu a fost adoptata inca, dar este considerata a fi una cu dedicatie care ii poate salva pe Victor Ponta si Dan Sova, cercetati in dosarul de coruptie Turceni-Rovinari.

Parlamentarii pregatesc o super-imunitate a avocatilor - Guvernul Ciolos si DNA critica modificarile

Liviu Dragnea, prin alegerea facuta, a transmis un mesaj la adresa DNA - Foto: Hepta.ro

Florin Iordache, aflat in postura de ministru al Justitiei, cred ca reprezinta declaratia ferma a lui Liviu Dragnea ca va face tot ce-i va sta in putere pentru a stopa procurorii anticoruptie si pentru ca politicienii PSD sa-si recapete influenta si sa fie din nou deasupra legii cum erau pe vremea Guvernului Adrian Nastase.

"O lege a amnistiei si a gratierii nu a fost promovata de noi in campania electorala, dar o astfel de lege discutata in Parlament e de bun augur", a declarat cu seninatate Florin Iordache, imediat dupa ce a iesit de la audierile parlamentare cu privire la investirea in functia de ministru al Justitiei.

Juristul PSD are o misiune simpla si clara. Ramane de vazut in ce masura va reusi sa si-o duca la indeplinire si cat de multumit va fi Liviu Dragnea de prestatia si realizarile lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Florin Iordache ministru Justitie , #Guvernul Sorin Grindeanu