Cine este Alexandru Petrescu, ministrul mutat de la Economie la Mediul de Afaceri

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 17:19
15764 citiri
Cine este Alexandru Petrescu, ministrul mutat de la Economie la Mediul de Afaceri
Foto: Arhiva site/Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu, mutat de PSD de la Ministerul Economiei la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a fost director general al Postei Romane si, anterior, presedinte al consiliului de administratie al CFR Calatori.

De altfel, Petrescu a preluat interimatul la Ministerul pentru Mediul de Afaceri dupa demisia lui Florin Jianu, inregistrata in contextul scandalului ordonantei 13.

Fost vicepresedinte PSD Diaspora, Petrescu a fost numit director al Postei Romane in iunie 2014.

In mai 2015, el a fost ales presedinte al consiliului de administratie al CFR Calatori, dar la sfarsitul anului a renuntat la functie.

Petrescu are dubla cetatenie, romana si britanica, si este "sustinator activ al comunitatii de romani din Regatul Unit si Irlanda", potrivit datelor de pe site-ul propriu.

El este licentiat in economie la Universitatea din Wales, fiind specializat in Business Administration.

Citeste mai multe despre prima remaniere a Guvernului Grindeanu: 3 ministri noi si o mutare de post

In 2014 a fost membru in Asociatia Romana de Buna Administrare (ARBA).

In 2012 a fost presedinte al Comisiei pentru Pregatirea si Monitorizarea Procesului de Privatizare al Companiei Nationale Posta Romana SA.

In 2011, Petrescu a fost vicepresedinte al Raphaels Bank din Londra, una dintre cele mai vechi banci independente din Marea Britanie, infiintata in 1787.

Din ianuarie 2010, a fost membru in board al MasterCard Customer Advisory Forum pentru promovarea si sprijinirea la nivel guvernamental si al autoritatilor de reglementare solutiile financiare in Romania.

Petrescu a fost totodata consultant la Investment Banking pentru firme specializate in Servicii Financiare aferente Gryphon Investment Bank.

In anul 2006 a fost director pentru Europa de Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

In 2002 a fost director Business Development la Chequepoint Ltd, London UK.

Alexandru Petrescu a incasat in anul 2015 un bonus de performanta in valoare de 135.418 lei brut.

Ministrul Petrescu ar fi incasat ilegal 53.000 de euro de la Posta Romana

Ministrul Economiei neaga ca ar fi incasat ilegal bonusuri de la Posta

Potrivit declaratiei de avere pe anul 2015, semnata pe 14 iunie 2016, Alexandru Petrescu a obtinut in 2015 venituri de 329.548 lei (circa 74.000 euro), in crestere cu 240% fata de 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Alexandru Petrescu director Posta ministru Economie , #Guvernul Sorin Grindeanu