Daniel Constantin, propus la Ministerul Mediului: Romania risca inca o procedura de infringement pe deseuri

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 12:48
4871 citiri
Daniel Constantin, propus la Ministerul Mediului: Romania risca inca o procedura de infringement pe deseuri
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Daniel Constantin, propus vicepremier si ministru al Mediului, a declarat ca "problema cea mai mare a Romaniei" o reprezinta deseurile, tara noastra riscand inca o procedura de infringement.

Ministrul propus, avizat in comisiile parlamentare cu 17 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", a sustinut ca cele mai mari probleme din sector le reprezinta procedurile de infringement.

"Trei proceduri de infringement declansate pentru deseuri, una pentru industrii mari, trei pentru diversitate, si inca una pentru calitatea aerului. Acestea sunt cele opt proceduri care sunt in desfasurare la Comisia Europeana si riscam sa deschida alte proceduri in luna februarie", a precizat ministrul propus la Mediu.

Vezi cum decurg audierile noilor ministri in comisiile parlamentare.

Daniel Constantin a sustinut ca "problema cea mai mare a Romaniei sunt deseurile".

"Romania risca si aici alt infringement, nu exista un plan national de gestionare a deseurilor", a completat el.

Ministrul propus al Mediului a mai spus ca ar trebui introdusa in programa scolara colectarea selectiva a deseurilor, pentru ca elevii sa fie informati.

In timpul audierii, Daniel Constantin citea din programul de guvernare, moment in care deputatul PNL Costel Alexe i-a atras atentia ca "senatorii si deputatii au citit programul de guvernare al coalitiei PSD-ALDE".

"Atunci ma opresc", a replicat ministrul propus.

De asemenea, deputatul PMP Corneliu Bichinet i-a reprosat faptul ca pe vremea cand a condus Ministerul Agriculturii "a fost perioada invaziei lacustelor, ciuma lui Caragea".

Vicepresedintele Comisiei de Mediu Doina Pana a intervenit: "Nu suntem la declaratii politice, suntem la audierea unui ministru".

Daniel Constantin a mentionat, la finalul audierii, ca, in calitate de vicepremier, il va interesa ca pe zona de investitii sa existe fonduri suficiente, mai exact peste 6% din PIB.

"Voi ajuta premierul in toate domeniile de activitate. Cu precadere ma va interesa sa ne asiguram ca pe zona de investitii vom avea fonduri suficiente, vom avea peste 6% din PIB. Asta a fost, practic, principala componenta pe care noi am adresat-o electoratului. Am avut o crestere economica in 2016, dar ea e bazata pe consum. Daca nu reusim sa ajungem cu nivelul de investitii acolo unde trebuie, din pacate economia nu va rezista", a precizat Constantin.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Daniel Constantin ministrul Mediului, #Daniel Constantin Romania infringement deseuri , #Guvernul Sorin Grindeanu