Grindeanu a mers direct la Dragnea sa-i povesteasca ce a vorbit cu Iohannis

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 18:12
23505 citiri
Grindeanu a mers direct la Dragnea sa-i povesteasca ce a vorbit cu Iohannis
Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Prim-ministrul Sorin Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-au intalnit, la Guvern, imediat dupa ce premierul s-a intors de la intrevederea cu presedintele Klaus Iohannis.

Seful Guvernului si liderul PSD s-au intalnit la scurta vreme dupa incheierea convorbirii pe care Sorin Grindeanu a avut-o cu Iohannis la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu premierul Sorin Grindeanu, ca "nu va fi deloc usor" ca Guvernul sa vina cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% si cu respectarea tuturor angajamentelor, avand in vedere masurile deja luate, insa este treaba Executivului sa gaseasca solutii.

Seful statului a afirmat ca discutia cu Sorin Grindeanu si cu ministrul Finantelor a fost "aplicata", fiind analizate primele masuri luate de Executiv.

"Dupa parerea mea, si asta am subliniat in cursul intalnirii, este foarte important sa avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid, care tine cont de cateva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, sa ne incadram intr-un deficit de sub 3%, sa avem o alocare de 2% pentru Aparare si asa mai departe. Avem promisiuni ca aceste lucruri vor fi realizate", a spus el.

Intrebat daca a fost lamurit de premier ca toate masurile anuntate de PSD vor fi puse in aplicare, Iohannis a spus ca nu exista inca date complete, avand in vedere ca se lucreaza inca la buget.

"Cand vom avea bugetul, vom putea sti foarte exact cum s-a lucrat, insa datele cu care au venit premierul si ministrul Finantelor sunt date pe care le-am avut si noi. Evident ca am confruntat datele dintr-o parte si din cealalta parte", a spus el.

Presedintele s-a referit pentru prima data si la scandalul din ultimele zile in care Liviu Dragnea a acuzat Guvernul Ciolos ca a lasat o "gaura" in buget de zece miliarde de lei.

"Am discutat foarte pe scurt (si despre cele zece miliarde - n.red.). Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat initial sintagma de 'gaura in buget', nu poate fi vorba de asa ceva. E vorba despre o suma care nu s-a realizat, din motive pe care vor trebui sa le explice altii, cert e ca nu a plecat nimeni cu banii acasa", a declarat seful statului dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Grindeanu intalnit Dragnea Guvern, #Grindeanu intalnit Iohannis Cotroceni, #Grindeanu Iohannis bani masuri fiscale , #Guvernul Sorin Grindeanu