Ministrul Sanatatii, intrebat daca a luat mita: Nu iau spaga ca medic

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 15:36
13802 citiri
Ministrul Sanatatii, intrebat daca a luat mita: Nu iau spaga ca medic
Foto: Facebook/Florian Bodog

Ministrul propus al Sanatatii, Florian Bodog, care a fost avizat, miercuri, de comisiile de sanatate din Parlament, a fost intrebat de un deputat USR daca a luat vreodata mita, raspunsul fiind ca el nu ia "spaga ca medic".

Acesta a prezentat pe scurt programul PSD in domeniul sanatatii si a promis ca toate angajamentele vor fi respectate.

Ministrul propus al Sanatatii a spus, in cadrul audierilor, ca pana la finalul anului 2017 va fi elaborata o noua Lege a sanatatii, care sa rezolve disfunctionalitatile din sistem, urmand ca ea sa cuprinda si noua grila de salarizare, promisa de PSD.

"Imi doresc sa eliminam aceasta conceptie potrivit careia cel mai bun medic este trenul spre Bucuresti sau avionul spre strainatate. Avem medici competenti. (...) Nu suntem cu absolut nimic mai prejos decat vecinii nostri carora le platim servicii medicale scumpe", a spus ministrul propus, in Comisii.

El a transmis ca are experienta necesara pentru functia in care a fost nominalizat, pentru ca a "parcurs toate etapele" profesionale, atat ca medic, cat si ca manager. Bodog le-a spus parlamentarilor ca mandatul sau ca ministru va fi unul in care se vor respecta toate angajamentele facute de PSD in programul de guvernare, punctand, pe scurt, cateva dintre ele.

Bodog a transmis ca viziunea ministerului va fi una axata pe pacient si de aceea se vor construi 8 noi spitale regionale, dotate modern, precum si un spital republican, in Capitala. El a promis si modernizarea tuturor spitalelor judetene.

"Exista cateva spitale judetene care au fost modernizare, care au beneficiat de finantare. Aceste spitale au ajuns la un standard civilizat si ne dorim ca toate spitalele judetene din Romania sa ofere conditii civilizate, propice, atat pentru pacienti, cat si pentru specialistii din sanatate. Conditiile de munca impieteaza foarte mult asupra placerii de a merge la munca", a spus el.

Ministrul propus a promis si ca fiecare spital judetean va avea 6-10 paturi de arsi, precum si specialisti care sa trateze arsurile.

Vezi cum decurg audierile noilor ministri in comisiile parlamentare.

Bodog a vorbit si despre modernizarea serviciilor de urgenta, precum si schimbarea modului de functionare, avand in vedere ca centrele de Primiri Urgente sunt "asaltate" de persoane care au probleme de sanatate, insa nu probleme ce necesita interventii de urgenta.

"Nu este nimic rau in asta, insa aglomerand Unitatile de Primiri Urgente practic avem efecte negative asupra rezolvarii problemelor care sunt cu adevarat urgente. Medicina primara poate sa preia in anumite conditii aceasta povara", a spus el.

Bodog a promis si respectarea angajamentelor cu privire la ambulante in toate comunele din Romania, insa nu a raspuns unei intrebari USR cu privire la cine va finanta plata salariilor ambulantierilor si nici nu a raspuns la intrebarea privind bugetul prevazut pentru 2017 pentru achizitionarea acestor ambulante.

Bodog a dat in judecata Ministerul Educatiei pentru retragerea dreptului de a conduce doctorate

Florian Bodog, caruia Ministerul Educatiei i-a retras in toamna dreptul de a conduce doctorate pentru ca nu indeplineste conditiile legale, a anuntat ca a dat in judecata institutia, el sustinand ca decizia este ilegala si a fost luata chiar in momentul in care el si-a anuntat candidatura la alegerile parlamentare.

"Este vorba de o confuzie. Doctoratul meu nu are absolut nicio problema. Eu am fost facut conducator de doctorat de catre Ministerul Educatiei. In luna mai anul trecut o publicatie din Oradea a facut o sesizare la Ministerul Educatiei. Ministerul Educatiei nu a luat absolut nicio masura, pentru ca sesizarea nu se incadra in limita legii, si nu aveau baza legala pentru acest lucru", a spus el.

Presa locala a scris despre doua scandaluri in care ar fi fost implicat Florian Bodog. Unul dintre acestea vizeaza teza de doctorat a ministrului propus la Sanatate, despre care jurnalistii bihoreni au scris ca ar fi plagiata. Un alt scandal vizeaza finantarea campaniei electorale din 2012 a lui Bodog, presa locala scriind ca mai multe aparitii ale acestuia in media ar fi fost finantate de o firma elvetiana cu afaceri in domeniul sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Florian Bodog spaga medic, #Florian Bodog audiat comisii, #Florian Bodog ministrul Sanatatii , #Guvernul Sorin Grindeanu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Nu iau spaga ca medic dar ca pesedist IAU TOT pana nu mai pot.
Poza ferfenghel
ferfenghel
rank 3
Nu iau spaga ca medic