Pe cine vrea ALDE la Ministerul Energiei: Pot asigura managementul oricarui compartiment cu exceptia celui economic

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 20:36
3750 citiri
Pe cine vrea ALDE la Ministerul Energiei: Pot asigura managementul oricarui compartiment cu exceptia celui economic
Foto: Facebook/Toma Petcu

Deputatul ALDE Toma-Florin Petcu, propus pentru conducerea Ministerului Energiei, s-a nascut la 29 aprilie 1978, este casatorit, are un copil si este de profesie inginer constructor.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

Toma Petcu a fost presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), cu rang de secretar de stat, din decembrie 2015 pana in mai 2016. Este co-presedinte al organizatiei ALDE din Giurgiu si totodata vicepresedinte al ALDE.

Toma-Florin Petcu a demisionat in luna iunie 2014 din postul de subprefect al judetului Giurgiu si a parasit filiala locala a PNL, pentru a se inscrie in Partidul Liberal-Reformator (PLR) al lui Calin Popescu Tariceanu.

Petcu are studii la Universitate Tehnica de Constructii Bucuresti- Facultatea de Constructii Hidrotehnice si are un master obtinut la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti.

In CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Toma-Florin Petcu se considera un "bun coordonator, calitate dobandita prin functiile detinute si bun orgnizator, calitate dobandita prin anumite functii administrative si politice detinute".

"Pot asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei companii cu exceptia celui economic", este scris in CV-ul sau.

Intre octombrie 2013- iulie 2014 a fost subprefect de Giurgiu. In perioada aprilie - august 2013 a fost director in cadrul Autoritatii pentru Administarea Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS).

De asemenea, in perioada septembrie 2011- martie 2013 a fost presedinte al consiliului de administratie si director general in cadrul Companiei De Navigatie Fluviala Giurgiu NAV SA.

In perioada august 2008-martie 2013 a fost presedinte al consiliului de administratie si director general in cadrul SCAEP Giurgiu Port SA. In perioada decembrie 2007- august 2008 a fost sef de santier la SV Lotus Giurgiu.

Din 2003 pana in 2007, a detinut mai multe functii in cadrul Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale" SA Giurgiu.

Detine doua terenuri intravilane, unul de 5.000 metri patrati si unul de 112 metri patrati, in municipiul Giurgiu, pe care le-a cumparat in 2005. Are o casa de 122 metri patrati in Giurgiu, construita in 2012, si un autoturism Dacia Duster, cumparat in leasing, an de fabricatie 2013, potrivit declaratiei de avere completata in octombrie 2013.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Toma Petcu Minister Energie , #Guvernul Sorin Grindeanu