Un consilier al lui Iliescu este propus ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 18:26
6163 citiri
Un consilier al lui Iliescu este propus ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu
Foto: Facebook/ Ionut Vulpescu

Ministru al Culturii inainte de numirea guvernului tehnocrat Ciolos, Ionut Vulpescu a detinut un prim mandat de 11 luni, iar marti a fost propus pentru functia de ministru al Culturii si Identitatii Nationale, in Guvernul Sorin Grindeanu.

Discret pe perioada in care a ocupat fotoliul de ministru, Vulpescu a parasit postul cu regretul ca nu va duce la bun sfarsit "proiectele de avengura" incepute.

In timpul mandatului sau de ministru al Culturii, Ionut Vulpescu a pornit negocierile pentru achizitionarea de statul roman a operei "Cumintenia Pamantului", fara a se intalni vreodata cu proprietarii ori reprezentantul acestora, a declarat pentru News.ro avocatul mostenitorilor, Bogdan Grabowski.

Primele oferte pentru sculptura lui Constantin Brancusi, evaluata in septembrie 2014 de o comisie organizata de stat la 20 de milioane de euro, au fost facute tot in timpul mandatului Vulpescu. Sumele inaintate de comisia de negocieri au fost de 1 milion de euro, 3,5 milioane de euro si, in octombrie 2015, 5 milioane de euro.

Potrivit declaratiei sale de avere, depusa la jumatatea anului 2016, Ionut Vulpescu detine, din 2008, impreuna cu sotia, Ana-Maria, un teren intravilan si un apartament de 70,5 mp, in Capitala. A facut, in 2007, un imprumut de 40.000 de euro.

Nascut pe 17 iunie 1976, la Targoviste, Ionut Vulpescu este deputat PSD, membru in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor si consilier al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu.

In perioada septembrie - decembrie 2012, a fost membru al Consiliului de Conducere al Institutului Cultural Roman, ca reprezentant al Guvernului Romaniei.

Licentiat in Teologie si doctor in Filosofie (2008, Universitatea Bucuresti), el este editorialist al revistei Cultura si a publicat volumele "Din tara in care stanga e Cartu si dreapta e Lacatus" (2012, editura Art), si "Dobra. O monografie sentimentala", impreuna cu Dumitru Stroila (2007, editura Litera, 2012, editura Semne).

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ionut Vulpescu ministrul Culturii Guvern Grindeanu, #Ionut Vulpescu ministrul Identitatii Nationale , #Guvernul Sorin Grindeanu