Un fost ministru din Guvernul Ciolos, despre audierile de miercuri: O mascarada. Ministrul Educatiei, catastrofal

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 09:48
5787 citiri
Un fost ministru din Guvernul Ciolos, despre audierile de miercuri: O mascarada. Ministrul Educatiei, catastrofal
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Senatorul USR si fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a povestit, miercuri seara, cum au decurs audierile ministrilor din comisiile de specialitate, caracterizand totul ca fiind o mascarada.

"Audierile au fost o mascarada. Tipicul a fost de fiecare data acelasi: ministrul desemnat a tinut un speech de vreo 15 minute in care a insailat in cel mai bun caz cateva idei din programul de guvernare.

Apoi presedintele de sedinta a colectat doua-trei intrebari de la deputatii si senatorii neastamparati. In restul de cinci minute, am ascultat raspunsuri vagi si superficiale ale candidatului la intrebarile pe care si le-a ales", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Alexandrescu a spus despre ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, ca a venit cu un discurs impaciuitorist, care sa multumeasca pe toata lumea, dar fara sa aiba elemente concrete.

Fostul ministru a adaugat ca l-a intrebat pe Vulpescu despre finalizarea depunerii dosarului Rosia Montana pentru Patrimoniul Mondial la UNESCO, despre cum ii va sprijinii pe tinerii artisti, daca va sprijini redactarea si adoptarea Codului Patrimoniului, daca va mentine Platforma "Cultura Vie". Alexandrescu a notat ca raspunsurile lui Vulpescu fie nu au existat, fie au fost vagi.

"Ministrul Cercetarii mi s-a parut ancorat in zona de cercetare tehnologica, fara nicio idee despre ce inseamna cercetarea fundamentala, cu atat mai putin cercetarea in stiintele sociale si umaniste", a scris Alexandrescu despre Serban Constantin Valeca.

Nici acesta nu a oferit raspunsuri la toate intrebarile adresate de senatorul USR.

Alexandrescu, despre ministrul Educatiei Nationale: Un ministru expirat

Vlad Alexandrescu a mai scris pe Facebook ca dintre toti ministrii pe care i-a avut in fata la audieri cel mai dezamagit a fost de cel al Educatiei Nationale, Pavel Nastase.

"Cel mai catastrofal mi s-a parut insa ministrul Educatiei Nationale. Cu un discurs elementar, fara nicio viziune despre ce inseamna educatia moderna, spiritul creativ care ar trebui insuflat copiilor, ne-a vorbit despre dragostea pe care parintii trebuie sa le-o poarte elevilor. Ne-a spus ca programele scolare in Romania sunt impecabile si ca ar mai trebui umblat eventual doar la manuale. Un ministru expirat", a punctat senatorul.

Amintim ca premierul desemnat Sorin Grindeanu si membrii Guvernului au depus juramantul de investitura, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce au primit aviz favorabil pe banda rulanta in comisiile de specialitate si apoi votul de incredere al Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Alexandrescu audieri ministri, #audieri ministri Grindeanu Parlament, #audieri ministri Grindeanu , #Guvernul Sorin Grindeanu