Un fost secretar de stat demis de Ciolos anul trecut, propus acum ministru pentru Transporturi

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 21:40
10939 citiri
Un fost secretar de stat demis de Ciolos anul trecut, propus acum ministru pentru Transporturi
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Alexandru Razvan Cuc, concediat anul trecut din aceasta functia de fostul premier Dacian Ciolos si considerat un apropiat al presedintelui executiv al PSD, Nicolae Badalau, este propunerea PSD pentru functia de ministru al Transporturilor, pozitie din care va trebui sa rezvolve problemele infrastructurii feroviare si rutiere din Romania.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

Nascut in 1983, Cuc a absolvit in 2006 Facultatea de Studii Economice Europene din cadrul Universitatii Romano-Americane. El a absolvit un masterat in comert international in 2008 si unul in drept in 2012. Din 2009, este doctorand in cadrul Academiei Romane.

In perioada 2006-2007, acesta a lucrat ca expert in cadrul Ministerului Economiei. Intre 2007 si 2010, Cuc a ocupat aceeasi pozitie in cadrul Ministerului pentru IMM-uri. Din 2012 pana in 2013, el a fost director adjunct al Zonei Libere Giurgiu, iar din 2013 pana in 2015 a fost director general.

In octombrie 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, l-a numit ca secretar de stat in Ministerul Transporturilor, pozitie din care a coordonat activitatea Companiei Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

In luna mai 2016, prim-ministrul Dacian Ciolos a semnat o decizie prin care Cuc a fost eliberat din functia de secretar de stat.

Razvan Cuc este un om de incredere al lui Nicolae Badalau, seful PSD Giurgiu si ales in functia de presedinte executiv al PSD la finalul anului trecut, care l-a pus cap de lista pentru Camera Deputatilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Potrivit ultimei declaratii de avere publicate, Cuc detine, impreuna cu sotia sa, Ramona Iordache, un teren de 10,3 hectare din judetul Giurgiu, un apartament de 33 mp din Bucuresti, o casa de 235 mp si spatii comerciale de 166 mp in Giurgiu.

In plus, Cuc detine bijuterii din aur si argint in valoare de 25.000 de euro si plasamente de peste 333.000 lei la fonduri de investitii.

In calitate de director general al Zonei Libere Giurgiu, el avea venituri anuale de 33.600 de lei, iar sotia sa, executor judecatoresc la Curtea de Apel Bucuresti, a obtinut venituri anuale de 441.800 de lei.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Razvan Cuc Minister Transporturi , #Guvernul Sorin Grindeanu