Va reusi Grindeanu sa vina cu un buget in fata Parlamentului pana pe 25 ianuarie?

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 19:36
4297 citiri
Va reusi Grindeanu sa vina cu un buget in fata Parlamentului pana pe 25 ianuarie?
Foto: Guvernul Romaniei

Legea bugetului va fi trimisa la Parlament in jurul datei de 25 ianuarie, a declarat, joi, la inceputul sedintei de guvern, premierul Sorin Grindeanu, solicitandu-i ministrului Finantelor, Viorel Stefan, ca incepand de vineri sa aiba discutii pe aceasta tema cu fiecare minister.

"Va rog ca de maine sa incepeti sa aveti discutii cu fiecare minister, sa ii programati pe Legea bugetului, astfel incat programele fiecarui minister si programul nostru de guvernare sa fie prinse in Legea bugetului si sa putem sa ne incadram in ceea ce ne-am propus, astfel incat undeva in jur de 23 - 24 - 25 ianuarie sa trimitem legea la Parlament.

Asta inseamna ca de maine veti incepe discutiile cu fiecare minister in parte", i-a spus premierul ministrului Finantelor, Viorel Stefan.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca pe ordinea de zi a sedintei Executivului se afla, in prima lectura, un proiect de ordonanta de urgenta cu masuri cu impact in Legea bugetului.

"O sa avem si saptamana viitoare asemenea proiecte de ordonanta de urgenta, astfel incat toate programele pe care le avem prinse in programul de guvernare sa fie reflectate in (...) Legea bugetului", a mai precizat Grindeanu.

Presedintele Klaus Iohannis declara, miercuri, dupa intalnirea cu premierul Sorin Grindeanu, ca "nu va fi deloc usor" ca Guvernul sa vina cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% din PIB si cu respectarea tuturor angajamentelor, avand in vedere masurile deja luate.

Presedintele a avertizat ca este problema Guvernului sa aiba solutii pentru ca deficitul sa ramana in limitele stabilite.

Programul de guvernare al PSD, un document de 173 de pagini consultat de News.ro, estimeaza ca economia romaneasca va creste cu 5,5%, in medie, in urmatorii patru ani, ritm mult mai mare decat cel anticipat de analistii economici, pe baza cresterii salariilor bugetarilor, a cresterii investitiilor publice si a reducerii taxelor.

In programul detaliat al PSD, partidul se angajeaza sa respecte plafoanele valabile la nivelul Uniunii Europene, mentinand deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB pana in 2020 si datoria publica in limitele actuale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Grindeanu Legea bugetului Parlament, #Legea bugetului trimisa Parlament , #Guvernul Sorin Grindeanu