Grindeanu anunta ce planuri are: Anticoruptie ferma, dar echilibrata. Taxele care nu pot fi platite online vor fi eliminate

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 16:46
13681 citiri
Grindeanu anunta ce planuri are: Anticoruptie ferma, dar echilibrata. Taxele care nu pot fi platite online vor fi eliminate
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a sustinut, miercuri, in discursul sau din Parlament, ca obiectivul Guvernului sau este "Romania normala", care sa cuprinda toate tintele guvernarilor anterioare la un loc, promitand ca toate angajamentele facute de PSD in campanie vor fi respectate.

"S-a vorbit despre Romania puternica, despre Romania prospera sau despre Romania corecta, despre Romania fara birocratie sau despre Romania eficienta. Eu va propun astazi, insa, o alta tinta, care in opinia mea le include pe toate celelalte mentionate anterior. Eu va propun Romania normala", a spus Grindeanu, in discursul sau.

El s-a angajat ca la finalul mandatului Executivului Romania sa devina "o tara normala", in care oamenii "sa traiasca bine" si sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati de care se bucura si majoritatea cetatenilor europeni.

Premierul desemnat a promis ca Guvernul sau va pune in practica "toate masurile prezentate de PSD".

"Este normal sa existe o raspundere politica a partidelor castigatoare in alegeri si este la fel de normal ca aceasta raspundere sa se reflecte in programul de guvernare sustinut de aceste partide", a afirmat el.

Vezi cum au decurs audierile noilor ministri in comisiile parlamentare

Grindeanu: Taxele care nu pot fi platite online vor fi eliminate

Grindeanu a adaugat ca Guvernul pe care il va conduce va "forta" autoritatile statului sa accepte plata online a taxelor si impozitelor, iar acele dari care nu vor putea fi platite online pana la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiintate automat.

"Intr-o tara normala cetatenii nu stau la cozi interminabile pentru a plati nenumarate taxe si dari la stat. Nu! Asa ceva nu se intampla intr-o tara normala", a spus Sorin Grindeanu, elogiind Parlamentul pentru adoptarea rapida a Legii PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale.

El a spus insa ca aceasta masura nu este suficienta si "trebuie sa mergem mai departe".

"Sa fortam autoritatile de stat sa implementeze plata online a taxelor, astfel incat pana la 1 ianuarie 2018 toate taxele care nu pot fi platite online sa fie automat desfiintate", a afirmat Grindeanu.

Grindeanu: Lupta anticoruptie sa fie ferma, dar la fel de fermi sa fim in protejarea drepturilor fundamentale ale omului

Premierul desemnat a transmis ca in Romania justitia trebuie sa fie independenta, iar lupta anticoruptie trebuie sa continue, insa decidentii trebuie sa fie "la fel de fermi" si in protejarea drepturilor omului, astfel incat cei vinovati sa fie pedepsiti, dar cei onesti "sa fie aparati".

"Romania normala inseamna o justitie dreapta si independenta. O Romanie normala inseamna un stat de drept echilibrat si functional. Intr-o tara normala, balanta dreptatii trebuie sa fie mereu in echilibru. Intr-o tara normala domneste legea, iar justitia este cu adevarat independenta", a spus Grindeanu.

El a pledat, in discursul sau din plenul Parlamentului in care va fi votat Cabinetul sau, pentru o "independenta totala" a judecatorilor, care sa imparta dreptatea "fara nicio presiune din partea nimanui".

"Intr-o tara normala, cei vinovati sunt pedepsiti, iar cei onesti sunt aparati. Lupta impotriva coruptiei si a celor care fura trebuie sa fie foarte ferma, dar la fel de fermi trebuie sa fim in protejarea drepturilor fundamentale ale omului, astfel incat orice cetatean corect sa se simta protejat de lege in fata oricarui posibil abuz", a mai spus Grindeanu.

Grindeanu: Imi doresc o relatie normala cu presedintele Romaniei si cu partidele de opozitie

Sorin Grindeanu a dorit sa precizeze ca este "un om al dialogului" si ca isi doreste o "relatie normala" cu presedintele Romaniei, dar si cu partidele de opozitie, chemand PNL, USR si PMP la colaborare.

"Primul semn de normalitate trebuie sa inceapa chiar de aici, din Parlament, intre noi, cei care am fost alesi. (...) Politicienii au un dialog civilizat, chiar daca il poarta de pe pozitii diferite. De aceea mesajul meu (...) este unul de deschidere si dialog", a spus premierul desemnat.

El a criticat faptul ca politica romaneasca a fost "dominata de vrajba" in ultimii 10 ani, ceea ce a dus la situatia in care institutiile fundamentale ale Romaniei au fost afectate.

"Sa iesim din aceasta logica a conflictului, sa cultivam dialogul intre institutii si intre partide, intre putere si opozitie, intre stanga si dreapta. (...) Imi doresc sa am o relatie normala si civilizata cu presedintele Romaniei, cu toate institutiile statului, dar si cu partidele de opozitie, asadar, stimati colegi din PNL, PMP sau USR, va spun ca sunt un om care pretuieste dialogul", a spus Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Grindeanu discurs Parlament, #Sorin Grindeanu premier, #Sorin Grindeanu premier ministri, #Sorin Grindeanu Guvern , #Guvernul Sorin Grindeanu
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Guvernul DRAGNEA e ca un card de gaste dominate de Mateias Gascarul.