Guvernul se reuneste in prima sedinta dupa abrogarea OUG 13 - ce subiecte sunt pe masa

Joi, 09 Februarie 2017, ora 07:41
3431 citiri
Guvernul se reuneste in prima sedinta dupa abrogarea OUG 13 - ce subiecte sunt pe masa
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Guvenul se reuneste, joi, in prima sedinta ordinara de dupa abrogarea OUG 13, pe ordinea de zi fiind un memorandum pe tema infiintarii Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii. Executivul discuta si un proiect de OUG privind investitii in industria de aparare si ar putea aproba si o lista privind denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii pe baza de prescriptie medicala.

Pe ordinea de zi a sedintei Guvernului se afla un Memorandum cu tema "demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii", masura care se regaseste in programul de guvernare al PSD si, potrivit acestuia, este necesar in vederea administrarii si valorificarii eficiente a participatiilor minoritare ale statului.

"Obiectivul FSDI - dezvoltarea economica prin investitii in infrastructura si companii strategice, intarirea rolului activ al statului prin administrarea adecvata a participatiilor minoritare si obtinerea de lichiditati din emisiunea de obligatiuni, valorificarea anumitor active, dividende si alte surse atrase in proiectele de investitii", potrivit programului de guvernare al PSD.

De asemenea, membrii Executivului vor discuta un proiect de OUG pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Executivul ar putea adopta in sedinta si o Hotarare pentru pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Aprobarea unor modele de steaguri si steme pentru comune din Romania, pe ordinea de zi

Totodata, pe ordinea de zi se mai afla proiecte de hotarare privind aprobarea modelelor steagurilor comunelor Dragomiresti (judetul Dambovita) si Bertestii de Jos (judetul Braila), precum si al orasului Mioveni, dar si aprobarea stemelor comunelor Grecesti si Urzicuta (judetul Dolj).

Un alt proiect de hotarare care va fi luat in discutie se refera revocarea si numirea unor membri in Consiliul director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 350/2013 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala.

Un Memorandul cu tema: Aprobarea mentinerii lui Petre Iulian Nicolescu-Secretar de Stat la Ministerul Turismului in calitate de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale "OPCOM" S.A este, de asemenea, pe ordinea de zi a sedintei Executivului.

Aceasta a incepe la ora 14:00 si este prima sedinta a Cabinetului Grindeanu dupa cele in care a fost adoptata OUG 13 si apoi abrogata ordonanta.

De asemenea, sedinta va avea loc dupa ce miercuri motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsa de Parlament, nefiind intrunit numarul de voturi "pentru" necesare pentru caderea Guvernului.

Dupa sedinta de Guvern de joi premierul Grindeanu a spus ca va anunta si decizia privind ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Guvern Grindeanu sedinta ordonanta, #Guvernul Grindeanu sedinta ordinea zi , #Guvernul Sorin Grindeanu
Comentarii
Poza basil
basil
rank 5
Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii=puscultia psd
Poza JackMalletFlute
JackMalletFlute
rank 1