Ministrul Educatiei: Sunt oameni care din nastere nu pot lua un Bacalaureat. Acum vrem toti sa fim bacalaureati

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 15:51
6907 citiri
Ministrul Educatiei: Sunt oameni care din nastere nu pot lua un Bacalaureat. Acum vrem toti sa fim bacalaureati

Pavel Nastase, ministrul propus al Educatiei, a fost avizat pozitiv de comisiile parlamentare, el spunandu-le senatorilor si deputatilor ca scolile profesionale din invatamantul dual nu trebuie considerate scoli de mana a doua, argumentand ca nu toti oamenii pot lua un Bacalaureat.

"Avem in momentul de fata peste 200 de scoli profesionale in acest invatamant dual unde sunt peste 25.000 de elevi care invata in acest invatamant. Trebuie gasita o reglementare astfel incat aceste scoli sa nu fie considerate scoli de mana a doua.

Sunt oameni care din nastere, nativ, nu pot lua un bacalaureat. Acest lucru s-a intamplat dintotdeauna. Mi-aduc aminte cand eram elev 40% luam bacalaureatul, nu toata lumea. Acum vrem toti sa fim bacalaureati", a spus Pavel Nastase in fata comisiilor de audiere.

Citeste si Toti ministrii Guvernului Grindeanu au primit aviz favorabil in comisiile parlamentare

"La nivel prescolar educatia este poate tot atat de dificila ca si educatia care se intampla la nivelul de sus, la nivel universitar. De ce? Pentru ca populatia care este educata, care este supusa procesului de educare, sunt oameni care inteleg mai greu lucrurile si in care trebuie sa procedam cu foarte mare atentie", a mai spus el.

Nastase a promis ca va respecta programul de guvernare care prevede construirea, in urmatorii patru ani, a peste 2.500 de crese si gradinite, dintre care 500 in 2017.

De asemenea, ministrul propus al Educatiei a mai spus ca va face toate demersurile necesare pentru recunoasterea diplomelor romanesti in afara tarii.

"Va asigur ca voi face toate demersurile pentru recunoasterea diplomelor. Exista o varianta pentru a se asigura recunoasterea diplomelor cel putin la nivel european. Asta inseamna ca un absolvent care pleaca in strainatate cu o diploma obtinuta la o universitate din Romania sa i se recunoasca direct diploma si invers. Din cate am inteles, se lucreaza la asa ceva la nivel european", a spus el.

Citeste si Pavel Nastase, propunerea pentru Educatie: Sustinatorul lui Ponta si al profesorilor care au girat pentru cartile detinutilor

In ceea ce priveste concursurile pentru ocuparea posturilor de directori in scoli, demarate de Guvernul Ciolos, Pavel Nastase a spus ca va reanaliza aceasta situatie si ca a primit foarte multe plangeri in privinta incorectitudinii desfasurarii concursurilor.

Nastase a vorbit si despre clasificarea universitatilor romanesti in functie de performante, precizand ca acest lucru trebuie facut de o instanta independenta, din strainatate, pentru a nu exista interpretari.

Pavel Nastase a fost avizat pozitiv pentru a prelua Ministerul Educatiei, cu 22 de voturi "pentru" si 10 "impotriva".

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...