Ministrul Finantelor: Daca se va dovedi ca am plagiat in doctorat, demisionez in secunda doi

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 15:58
4763 citiri
Ministrul Finantelor: Daca se va dovedi ca am plagiat in doctorat, demisionez in secunda doi
Foto: Hepta.ro

Deputatul PSD Viorel Stefan, propus pentru conducerea Ministerului Finantelor, a declarat miercuri, in cadrul audierii de catre comisia pentru buget, finante si banci, ca este gata sa-si dea demisia daca se va dovedi ca a plagiat in teza de doctorat.

"Daca se va dovedi ca am plagiat in teza de doctorat, voi demisiona in secunda doi. Inainte de a intra in Parlament, am condus o intreprindere mare, cu mii de angajati. Dupa ce am intrat in Parlament, am avut timp s-o fac. E pe baza experientei mele", a sustinut deputatul PSD.

Acesta a mai spus ca fondul national de investitii de 10 miliarde euro, propus de PSD, va trebui validat de pietele financiare pentru a nu deveni un esec. Stefan a primit avizul comisiei, cu 19 voturi pentru, 11 impotriva si o abtinere.

Programul de guvernare al PSD prevede crearea unui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), alcatuit, in principal, din companiile de stat profitabile, a carui valoare va depasi 10 miliarde euro la orizontul anului 2020.

Vezi cum au decurs audierile noilor ministri in comisiile parlamentare

Banii ar trebui sa fie atrasi de stat prin imprumuturi si prin parteneriate public-private, dar el trebuie validat de pietele financiare pentru a nu deveni un esec, considera ministrul propus.

"Acest fond va trebuit validat de pietele de capital, daca nu va fi un esec. Atunci va deveni important pentru parteneriate cu alti investitori si va putea atrage bani. Banii pot fi atrasi si prin imprumuturi, prin parteneriate public-private", a spus Stefan.

Ministrul propus a transmis ca acest fond este un instrument al statului in economie, dar el va fi eficient doar daca piata il va valida.

In cadrul audierilor, Stefan a prezentat date din programul de guvernare al PSD. Potrivit acestui program, economia romaneasca va creste cu 5,5%, in medie, in urmatorii patru ani, ritm mult mai mare decat cel anticipat de analistii economici, pe baza cresterii salariilor bugetarilor, a cresterii investitiilor publice si a reducerii taxelor.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei ar urma sa depaseasca nivelul de 1.000 de miliarde de lei in 2020, in conditiile mentinerii deficitului bugetar la cel mult 3% din PIB, a reducerii numarului de taxe si a cresterii investitiilor.

Intrebat, in cadrul audierilor, daca ar alege cresterea deficitului bugetar pentru a obtine aceasta crestere economica, Stefan s-a aratat increzator in mentinerea deficitului la nivelul maxim de 3% din PIB.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Viorel Stefan plagiat demisie, #Viorel Stefan plagiat, #Viorel Stefan ministrul Finantelor , #Guvernul Sorin Grindeanu