PNL nu voteaza Guvernul Grindeanu si sustine ca Dragnea pregateste o lege a amnistiei

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 18:03
12247 citiri
PNL nu voteaza Guvernul Grindeanu si sustine ca Dragnea pregateste o lege a amnistiei

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat, marti seara, ca liberalii nu vor vota Guvernul lui Sorin Grindeanu in Parlament, pentru ca, sustine acesta, lista ministrilor este una incropita sa serveasca intereselor PSD si ALDE.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

"Intreaga lista a Guvernului este incropita in functie de interesele personale ale celor din alianta PSD-ALDE. Romanii trebuie sa afle cum va actiona PSD de acum incolo. Vor pune pe primul loc interesele personale, trocul intre Dragnea si Tariceanu privitor la Legea amnistiei sau vor urmari interesele oamenilor si ale investitorilor (...)? ", a intrebat Raluca Turcan, la iesirea de la sedinta Biroului Politic National al PNL, in care s-a stabilit calendarul de actiuni in Parlament.

Liderul PNL a spus ca a facut referire la Legea amnistiei, pentru ca, din informatiile sale, PSD si ALDE s-ar pregati sa promoveze un astfel de act normativ in Parlament.

"Liviu Dragnea sa spuna daca va propune Parlamentului sau nu Legea amnistiei (...) Exista informatii, in grupurile parlamentare, ca PSD urmeaza sa prezinte o Lege a amnistiei si ca urmeaza o serie de modificari la Codul Fiscal", a spus Turcan.

Referitor la aceste modificari, sefa liberalilor i-a cerut sefului PSD sa precizeze daca are de gand sa renunte la eliminarea taxei pe stalp si accizei la carburant, masuri incluse chiar de social-democrati in asa-numita Lege Dragnea privind inlaturarea a 102 taxe.

Intrebata cum va vota PNL joi, cand deputatii se reunesc in sedinta extraordinara pentru modificarea Codului Fiscal, Turcan a spus ca, "daca vor fi masuri bune le vom sustine, insa toate derapajele de la prevederile Codului Fiscal care generau predictibilitate vor fi taxate la vot".

Cum raspunde Dragnea

Ulterior, Liviu Dragnea a negat dezvaluirile facute de Raluca Turcan. Referitor la Legea amnistiei, liderul PSD a precizat: "Eu nu am aceste informatii, sa vedem care de la noi din grup are aceste informatii".

De asemenea, Dragnea a declarat ca PSD nu va proroga eliminarea taxei pe stalp si a accizei la carburant, dar nici reducerea TVA la 19%.

"Aceste trei masuri nu le prorogam. Dar o sa ne uitam cu atentie daca societatile comerciale care vor beneficia de aceste avantaje vor face in asa fel incat romanii sa simta o ieftinire. O sa fim si noi curiosi sa vedem daca, dupa tot acest scandal, romanii simt o viata mai usoara", a mentionat Dragnea.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...