Premierul a convocat o sedinta de urgenta la Guvern: Urmeaza o perioada de cod rosu de ger

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 15:06
16132 citiri
Premierul a convocat o sedinta de urgenta la Guvern: Urmeaza o perioada de cod rosu de ger
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Sorin Grindeanu i-a convocat, sambata, la Guvern, pe ministrii Energiei, Economiei, Transporturilor si de Interne pentru a stabili masurile necesare pentru perioada urmatoare, cand ar putea fi emisa o avertizare meteo de tip cod rosu de ger.

"I-am rugat si pe ministrul Energiei (Toma Petcu - n.red.) si pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu - n.red.) si o sa vina si ministrul Transporturilor (Razvan Cuc) si doamna ministru de Interne (Carmen Dan - n.red.) la Guvern, pentru a pregati si perioada urmatoare de cod rosu. (...) E sedinta cu ministrii pe care i-am anuntat pentru a vedea masurile urmatoare, pentru ca fiecare in parte gestioneaza o anumita componenta si sa vedem etapele urmatoare", a spus Grindeanu, cand a iesit de la o intalnire cu reprezentantii Ministerului Energiei.

Urmareste LIVEsituatia din Romania paralizata de nameti si ger

Acesta a precizat ca le-a cerut operatorilor din sectorul energetic sa fie cat mai implicati pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creste consumul de gaze si energie electrica.

"Operatorii privati, e adevarat, si-au marit echipele. Au fost 40, acum sunt 60. Au fost localitati unde nu s-a putut ajunge. In acest moment, exista acces, astfel incat sa se poate interveni. (...) si i-am rugat, pentru ca sunt operatori privati la care, conform contractului timpul de interventie maxim este de 48 de ore, si ne dorim sa fie cat mai mult implicati, astfel incat lucrurile sa fie rezolvate in mare parte, mai ales ca urmeaza o perioada de cod rosu de ger si atunci va creste consumul si de energie electrica si de gaze si trebuie sa fim pregatiti si din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste Ministerul Energiei, raportarile din doua in doua ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv catre operatorii privati, e vorba de doi, Muntenia Nord si Enel, daca se poate sa mareasca numarul echipelor de interventie, astfel incat sa fie cat mai putini oameni ramasi fara energie electrica", a spus Grindeanu.

Citeste si premierul cere demiterea sefului Companiei de Drumuri, pentru situatia "nefericita" cu deszapezirea

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare de tip cod galben de ger valabila la nivelul intregii tari in urmatoarele trei zile.

Potrivit meteorologilor, in zilele de 7, 8 si 9 ianuarie, vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si-10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod rosu ger Grindeanu , #Guvernul Sorin Grindeanu
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
O sa vedeti ca guvernul dracnea-gaureanu va interzice iarna si