Ziare.com

Propunerea PSD pentru Ministerul Apelor si Padurilor, declarata incompatibila de ANI. Dragnea spune ca s-a rezolvat

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 20:47

   

Propunerea PSD pentru Ministerul Apelor si Padurilor, declarata incompatibila de ANI. Dragnea spune ca s-a rezolvat
Adriana Petcu, propusa ministru al Apelor si Padurilor, este director al Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita de sase ani, iar in 2014 Agentia Nationala de Integritate a declarat-o incompatibila cu functia pentru ca a fost project officer intr-un proiect european din care a obtinut 27.000 de lei.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

Referitor la incompatibilitatea Adrianei Petcu, Liviu Dragnea a declarat ca aceasta tocmai a castigat in justitie acest proces, fiind un subiect inchis.

"Poate e un amanunt neimportant, dar, totusi daca este o hotarare definitiva si irevocabila, cred ca este un subiect inchis", a precizat Dragnea.

Sotul Adrianei Petcu, Stanel Petcu, este inginer sef la AN Apele Romane si ABA Buzau-Ialomita.

Potrivit ultimei declaratii de avere din martie 2016, Adriana Petcu are un teren intravilan de 1.000 de metri patrati, in localitatea Spataru din judutul Buzau, cumparat in 1997.

De asemenea, ea mentioneaza ca sotul sau a primit mostenire in anul 2009 un teren agricol de peste 9.000 de metri patrati in localitatea buzoiana Robeasca. Ea mai are, impreuna cu sotul sau, un apartament de peste 57 de metri patrati in municipiul Buzau, cumparat in 1991, dar si o casa de peste 100 de metri patrati in Spataru, unde are si terenul, construita in 2001. Petcu detine si un autoturism Skoda cumparat in 2006.

Ea mentioneaza ca mai are doua conturi curente in lei de peste 78.000 de lei, precum si trei depozite bancare deschise in 2008, 2012, 2013 de aproximativ 380.000 de lei, dar si doua fonduri de investitii la ING Pensie Privata, unul fiind pe numele sotului sau Stanel Petcu.

Impreuna cu sotul sau, Adriana Petcu este actionar la Peco Buzau.

In anul fiscal 2015, Adriana Petcu a incasat, in calitate de director la ABA Buzau-Ialomita, un salariu de 108.000 de lei, iar sotul sau, de asemenea angajat la compania de apa, a avut un salariu anul de 36.000 de lei.

Totodata, potrivit declaratiei de interese din martie 2016, Adriana Petcu este membru in CC al ANAR si membru AGA al SC Exploatare Sistem Zonal Prahova, valoarea beneficiilor fiind de 15.000 de lei, respectiv 25.500 de lei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4510 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor