De ce nu sunt mai multe femei in politica (Opinii)

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 19:39
2960 citiri
De ce nu sunt mai multe femei in politica (Opinii)

De fiecare data cand un partid are alegeri la organizatia de femei (cat de aiurea suna!), pe canalele de informare in masa apar si stiri in care doamnele se plang ca sunt discriminate. Teribil ce ma calca pe nervi!

Carevasazica asa: pe de o parte femeile isi doresc sa fie considerate egalele barbatilor, pe de alta tipa ca nu le sunt asigurate cai speciale, cu destinatie, pentru accederea mai facila in politica.

Cunosc cateva dudui aprige care nu au avut nevoie de nicio netezire pentru a-si vedea de destin: Renate Weber, Norica Nicolai si Monica Macovei. S-au impus singure, fara nicio suspiciune asupra mijloacelor, vocea lor a devenit un reper indiferent de vointa partenerilor de scena politica. Unii, mai rautaciosi, ar spune ca nu sunt niste frumuseti, prin urmare nici tentatia masculina n-a fost prea conturata. Ei bine, nu! Organul cu cel mai pronuntat erotism este creierul, dar nu despre asta povestim noi aici.

Ci despre faptul ca daca nu face pe nebuna - in varianta ca nu este -, o femeie poate avea succes in aceeasi masura ca barbatii. Cine pune mai presus cariera decat viata de familie nu cunoaste discriminarea, cu conditia sa nu pretinda tratament preferential.

Dar din cate am vazut eu, desi reclama atentie deoarece poarta, uneori cu ostentatie, nadragi, duduile nu ezita sa le reaminteasca domnilor ca au par lung, gene speriate si dificultati in a-si trage singure scaunele la masa.

Daca ar limita atentia pe care o pretind la a avea intaietate cand patrund pe usa, femeile n-ar ajunge sa se planga ca le sunt puse piedici. Dar cum scot in evidenta faptul ca au sensibilitati in plus fata de barbati in acelasi timp in care sustin ca n-au nevoie de favoruri, devin enervante.

In plus, nu-si pot controla vocea. Iar acesta este un element vital pentru a se face placute. Barbatii au acasa pe cineva care le face program, nu trebuie sa le aminteasca nimeni asta la serviciu. Au nevoie de spatiul unde sa se simta arnolzi, ca deputatul Alin Popoviciu in tablourile pe care si le-a adus din America, si daca detecteaza ca exista posibilitatea sa le infiga careva tocurile in grumaji, reactioneaza in consecinta.

Isi apara randurile, adica, devin circumspecti. Si e pacat. Sunt convins ca in afara de femeile care au ajuns cunoscute pentru activitatea lor politica exista si niste doamne cu obraz. Fara frustrari, cu dorinta de a se implica real in mersul societatii si fara pretentia de a fi considerate frumoase.

Dar stau ascunse, ca nu cumva sa le atribuie restul lumii aceleasi valente ca duduilor-vedete. Avand in fata exemplul succesului bazat pe linguseala, sunt demoralizate, deci nici nu mai incearca.

Dar atunci sa nu se planga!

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#femei politica, #PDL Elena Udrea, #Monica Macovei, #Renate Weber, #Norica Nicolai , #harta politica