De ce nu sunt mai multe femei in politica (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 19:39
2664 citiri
De ce nu sunt mai multe femei in politica (Opinii)

De fiecare data cand un partid are alegeri la organizatia de femei (cat de aiurea suna!), pe canalele de informare in masa apar si stiri in care doamnele se plang ca sunt discriminate. Teribil ce ma calca pe nervi!

Carevasazica asa: pe de o parte femeile isi doresc sa fie considerate egalele barbatilor, pe de alta tipa ca nu le sunt asigurate cai speciale, cu destinatie, pentru accederea mai facila in politica.

Cunosc cateva dudui aprige care nu au avut nevoie de nicio netezire pentru a-si vedea de destin: Renate Weber, Norica Nicolai si Monica Macovei. S-au impus singure, fara nicio suspiciune asupra mijloacelor, vocea lor a devenit un reper indiferent de vointa partenerilor de scena politica. Unii, mai rautaciosi, ar spune ca nu sunt niste frumuseti, prin urmare nici tentatia masculina n-a fost prea conturata. Ei bine, nu! Organul cu cel mai pronuntat erotism este creierul, dar nu despre asta povestim noi aici.

Ci despre faptul ca daca nu face pe nebuna - in varianta ca nu este -, o femeie poate avea succes in aceeasi masura ca barbatii. Cine pune mai presus cariera decat viata de familie nu cunoaste discriminarea, cu conditia sa nu pretinda tratament preferential.

Dar din cate am vazut eu, desi reclama atentie deoarece poarta, uneori cu ostentatie, nadragi, duduile nu ezita sa le reaminteasca domnilor ca au par lung, gene speriate si dificultati in a-si trage singure scaunele la masa.

Daca ar limita atentia pe care o pretind la a avea intaietate cand patrund pe usa, femeile n-ar ajunge sa se planga ca le sunt puse piedici. Dar cum scot in evidenta faptul ca au sensibilitati in plus fata de barbati in acelasi timp in care sustin ca n-au nevoie de favoruri, devin enervante.

In plus, nu-si pot controla vocea. Iar acesta este un element vital pentru a se face placute. Barbatii au acasa pe cineva care le face program, nu trebuie sa le aminteasca nimeni asta la serviciu. Au nevoie de spatiul unde sa se simta arnolzi, ca deputatul Alin Popoviciu in tablourile pe care si le-a adus din America, si daca detecteaza ca exista posibilitatea sa le infiga careva tocurile in grumaji, reactioneaza in consecinta.

Isi apara randurile, adica, devin circumspecti. Si e pacat. Sunt convins ca in afara de femeile care au ajuns cunoscute pentru activitatea lor politica exista si niste doamne cu obraz. Fara frustrari, cu dorinta de a se implica real in mersul societatii si fara pretentia de a fi considerate frumoase.

Dar stau ascunse, ca nu cumva sa le atribuie restul lumii aceleasi valente ca duduilor-vedete. Avand in fata exemplul succesului bazat pe linguseala, sunt demoralizate, deci nici nu mai incearca.

Dar atunci sa nu se planga!

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com