Ziare.com

Candidatul Stefan Florescu, declarat incompatibil de ANI

de Camelia Badea
Joi, 10 Mai 2012, ora 15:27

   

Candidatul Stefan Florescu, declarat incompatibil de ANI
Stefan Florescu, candidat independent la Primaria Sectorului 6 si fost lider de sector la PC, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca din iulie 2009 si pana in martie 2012 s-a aflat in stare de incompatibilitate, fiind si director la Administratia Pietelor, si administrator al unor societati comerciale, si lider politic.

Florescu a fost informat in legatura cu evaluarea facuta de ANI inca din luna noiembrie a anului trecut, se mai arata in comunicatul de presa.

"Stefan Viorel Florescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 24.07.2009 - 20.03.2012, intrucat a detinut, simultan, functia de conducere de director al Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4 si cea de administrator al societatilor comerciale S.C. MUSATTINY IMPEX S.R.L., S.C. STEFRAN INTERNATIONAL S.R.L. si S.C. RAYFRANC S.R.L. (24.07.2009 - 09.11.2009), respectiv pe cea de presedinte al Filialei Partidului Conservator Sector 6 Bucuresti (06.11.2009 - 20.03.2012), incalcand, astfel, dispozitiile Legii 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul functionarilor publici, coroborate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei", se arata in comunicatul de presa al ANI.

Conform reglementarilor legale in vigoare, persoanele aflate intr-o functie publica de conducere "nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate (...) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata", iar "functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public pozitiile unui partid politic".

Stefan Florescu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani, se mai arata in comunicatul de presa al ANI.

De asemenea, in cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Fostul membru PC Stefan Florescu a generat tensiuni in USL prin insistenta cu care a dorit sa candideze din partea uniunii la primaria Sectorului 6, in locul lui Rares Manescu (PNL).

Victor Ponta l-a sustinut public pe Florescu, desi PC este aliat cu PNL, nu cu PSD. Pana la urma castig de cauza a avut liberalul Rares Manescu, un apropiat al liderului PNL Crin Antonescu, iar Stefan Florescu a demisionat din Partidul Conservator si s-a inscris in cursa electorala ca independent.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3659 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine mai stie ce este legal si ce este ilegal

in Romania reformata de dl Basescu?

 

 

un incompetent

Ar trebui ca cineva sa-l declare si incompetent pe domnul Florescu, care umbla cu smecherii, precum cumpararea de voturi. Si apropo de aceasta chestiune, nu este ilegal sa cumperi voturi?

 

 

Daca a fost sef de piata, acest ins

va fi fooooooaaaaaarte cinstit ca primar de sector.

 

 

!!

Avem nevoie de oameni capabili de oameni care sa isi faca treaba bine sa isi dea interesul in ceea ce fac.Nu avem nevoie de oameni corupti..

 

 

parere

2012 este un an al schimbarii in care tara aceasta trebuie transformata intr-una competitiva si cu un nivel mai bun al conditiilor de trai si asta se poate intampla doar cu cei din actualul guvern care se va stradui sa schimbe aceasta tara in bine.

 

 

nu avem institutii

Cred ca a fost declarat incompatibil de turnatorul Basescu deoarece noi nu avem institii in aceasta tara care sa apere drepturile acestor cetateni.

 

 

Oricum nu avea sanse

sa fim seriosi, batalia o sa se duca intre Manescu si Poteras, iar Poteras la cat de corupt este, sa speram ca nu o sa fie votat si o sa iasa Manescu care chiar pare pus pe treaba si nu pe furat cum a dovedit Poteras ca e.

 

 

Ani/// gluma basesciana

Ani, si inca citeva institutii... au ramas ca AS in mineca lui Base... si la comanda lui .... apar astfel de situatii. E nevoie sa se faca curatenie in politica si sa scap de ei pt totdeauna... Oamenii de nimic nu se aleg ...

 

 

Florescu - un politician cinstit si corect

De smecherii se ocupa cel mai bine Poteras. Florescu este un politician cinstit si corect.

 

 

interesul

interesul fiecarui partid este sa trimita in cursa electorala, cei mai buni candidati, daca domnul nu a fost propus dn partea usl asa cum ar fi dorit inseamna ca nu a fost destul de bun. prin urmare si-a luat jucariile si a plecat..

 

 

Florescu nu este altceva decat un spagar

ordinar. Sub mantaua lui Piedone s-a impogatit, si acum vrea sa ne invete [pe noi ce si cum cu democratia si cu managementul unei primarii mari.

 

 

a

In primul rand nu e compatibil din punct de vedere moral, Florescu e un om foarte corupt si mincinos

 

 

il cunosti personal???

pana una alta cel dovedit a fi corupt si in fruntea tuturor e poteras, ia vezi cate contracte i-a dat lui nevasta-sa

 

 

da nu vezi ca aici

poate sa declare orcine ce vrea

 

 

da primarul actual

ca e anchetat in zeci de dosare, un om mai corupt decat ala nu exista prin alta primarie de sector..sa se ocupe de cei care gestioneaza acuma niste bani, nu de cei care ar putea..

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor