Ziare.com

Primarul orasului Anina, revocat din functie dupa ce a pierdut procesul cu ANI pentru incompatibilitate

de Alina Toma
Marti, 11 Mai 2021, ora 19:07

   

Primarul orasului Anina, revocat din functie dupa ce a pierdut procesul cu ANI pentru incompatibilitate
Primarul orasului Anina, Gheorghe Romanu, a fost revocat din functie printr-un ordin al prefectului judetului Caras-Severin, Cristian Gafu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca edilul local s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 iunie 2012 - 3 iulie 2014.

"Prefectul Cristian Gafu a emis in data de 10 mai 2021 Ordinul privind constatarea incetarii de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al orasului Anina, judetul Caras-Severin, al domnului Romanu Gheorghe, ca urmare a Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 1631 din 17.03.2021, definitiva, cu privire la starea de incompatibilitate in care s-a aflat domnul Romanu Gheorghe in perioada 20.06.2012-03.07.2014", se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Caras-Severin.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca primarul Gheorghe Romanu s-a aflat in stare de incompatibilitate deoarece, in perioada mentionata, a detinut simultan atat functia de primar al orasului Anina, cat si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Liceului "Mathias Hammer" din localitate.

Gheorghe Romanu a contestat in instanta raportul de evaluare al ANI, insa Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea formulata, prin Sentinta civila nr. 3589/10.10.2017, ramasa definitiva prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 1631 din 17.03.2021.

"Agentia Nationala de Integritate a transmis Institutiei Prefectului-Judetul Caras-Severin o adresa prin care a comunicat faptul ca raportul de evaluare cu privire la starea de incompatibilitate in care s-a aflat primarul Romanu Gheorghe a ramas definitiv.

De asemenea, ANI a solicitat Institutiei Prefectului - Judetul Caras-Severin "sa declanseze procedurile disciplinare fata de primarul Romanu Gheorghe, in conformitate cu dispozitiile art. 25 din Legea nr. 176/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, sa comunice masurile dispuse la finalizarea procedurii disciplinare, precum si daca, dupa emiterea actului administrativ prin care s-a dispus aplicarea masurilor disciplinare, persoana sanctionata a formulat contestatie", se precizeaza in comunicat.

Totodata, Prefectura Caras-Severin a solicitat un punct de vedere Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la emiterea ordinului prefectului privind constatarea incetarii de drept a mandatului de primar al orasului Anina, iar raspunsul MAI a fost afirmativ.

Ordinul prefectului poate fi atacat la instanta de contencios-administrativ in termen de 10 zile de la comunicare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1544 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor