Stefan Florescu: Decizia ANI e o lucratura politica, sunt urmarit si amenintat

Vineri, 11 Mai 2012, ora 16:52
3449 citiri
Stefan Florescu: Decizia ANI e o lucratura politica, sunt urmarit si amenintat
Foto: Ziare.com

Candidatul independent la functia de primar al sectorului 6, Stefan Florescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca decizia ANI potrivit careia el este incompatibil este o "lucratura politica".

"Am aflat din presa despre decizia ANI de a ma declara incompatibil. Comunicatul transmis special cu o zi inainte de inceperea campaniei electorale este o lucratura politica instrumentata de o institutie aflata inca sub controlul portocaliu. Si aici ma refer la clanul Udrea-Cocos", a precizat Stefan Florescu, candidat independent la primaria sectorului 6.

Florescu a spus ca nu a detinut functii publice, asa cum sustin inspectorii ANI. "Sa fie foarte clar: nu am fost niciodata functionar public, asa cum sustin evaluatorii ANI. Nu m-am situat, deci, in incompatibilitate nici cu functia de administrator al unei firme private, nici cu cea de membru al unui partid politic. Contractele mele cu Primaria Sectorului 4, unde am activat, dovedesc asta fara urma de indoiala", a aratat el.

Florescu a precizat si faptul ca urmeaza sa depuna contenstatie in legatura cu comunicatul primit din partea ANI. "Voi contesta aceasta decizie ANI in instanta si il voi actiona pe presedintele Agentiei Nationale de Integritate in judecata pentru prejudicii aduse imaginii mele publice", a specificat Florescu.

Pe de alta parte, Stefan Florescu a declarat ca este urmarit in permanenta si ca a primit si scrisori de amenintare.

"Am ajuns eu si familia mea sa fim urmariti permanent de paparazzi, de interlopi. Sotia este urmarita pe strada. Toata ziua sunt urmarit, monitorizat si se incearca sa fiu discreditat, sa mi se discrediteze imaginea si sa nu mai pot candida la Primaria Sectorului 6. Tot ceea ce s-a spus despre mine este neadevarat, este o farsa si o minciuna a clanului de interlopi Udrea-Cocos-Rares Manescu-Poteras", a spus Florescu.

El a dezvaluit ca a primit si scrisori de amenintare la adresa familiei si le-a citit pe unele in conferinta de presa.

"Fanica gresesti ce faci acum si ne-am saturat de tine. Uiti ca esti singur, noi te putem distruge cand va fi timpul. Ai familie, trebuie sa te gandesti la binele copiilor tai", a citit el.

Referitor la aceste scrisori, Stefan Florescu a spus ca urmeaza sa faca plangere la Politia Sectorului 6 in zilele urmatoare.

Joi, inspectorii ANI afirmau ca Florescu s-a aflat in incompatibilitate intrucat a fost, in perioada 24 iulie 2009 - 20 martie 2012, atat director al Administratiei Pietelor din Sectorul 4, cat si administrator la trei societati comercial. Mai mult, Stefan Florescu a fost presedinte al filialei Partidului Conservator din Sectorul 6.

Agentia Nationala de Intergritate a decis sa emita un act de constatare a incompatibilitatii pe numele lui Florescu. Conform legii, persoana gasita in incompatibilitate nu are dreptul de a exercita o functie publica de trei ani, exceptie facand cele electorale.

Asadar, decizia ANI nu il va afecta legal pe Florescu in batalia sa de a obtine postul de primar al Sectorului 6 din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Stefan Florescu incompatibil ANI, #Stefan Florescu amenintat, #Stefan Florescu judecata ANI , #incompatibil