Amnistia fiscala va fi dezbatuta luni in Camera Deputatilor

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 12:24
1688 citiri
Amnistia fiscala va fi dezbatuta luni in Camera Deputatilor
Foto: Facebook Rovana Plumb

Legea amnistiei fiscale extinse privind mamele, pensionarii si bugetarii care au primit sume necuvenite din vina functionarilor intra luni in dezbatere la Camera Deputatilor, un vot asupra legii urmand sa aiba loc marti.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat luni ca legea urmeaza sa isi produca efectele pentru 20.000 de mamici si 50.000 de pensionari. Sumele avute in vedere sunt 60 de milioane de lei, in cazul mamelor care au primit bani mai multi, si 250 de milioane de lei, in cazul pensionarilor.

Legea amnistiei fiscale, votata de Senat in forma extinsa

Amnistia fiscala a fost extinsa, la inceputul lunii septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, de la angajatii din invatamant la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Potrivit proiectului de lege privind amnistia fiscala, care contine amendamentele adoptate in plenul Senatului, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.

Premierul Victor Ponta a inceput sa vorbeasca despre acest proiect dupa ce, intr-un raport al Curtii de Conturi, se arata ca mai multe categorii de persoane au incasat necuvenit sume din partea statului, pe de o parte din vina functionarilor, dar si din cauza ca au depus acte false.

Trei pensionari s-au sinucis, in luna iulie, in judetul Arges, dupa scandalul declansat de o investigatie a DNA privind circa 800 de persoane care primesc ilegal pensii pe caz de boala.

DNA Pitesti a arestat 3 medici care lucrau cu Casa Judeteana de Pensii Arges si care sunt suspectati ca acordau pensii de sanatate contra unei mite.

Potrivit procurorilor DNA, medicii au primit mita intre 100 si 200 de lei, dar si alimente, cosmetice si alte produse de la sute de persoane care voiau sa se pensioneze pe caz de boala sau care doreau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

A.V.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Rovana Plumb lege amnistie fiscala, #Rovana Plumb amnistie mame pensionari, #Rovana Plumb amnistie mamici restituire , #lege