Andreea Paul: Proiectul impozitarii marilor averi este gresit si duce la efecte perverse

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 19:27
2402 citiri
Andreea Paul: Proiectul impozitarii marilor averi este gresit si duce la efecte perverse

Prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul, considera ca proiectul impozitarii marilor averi "este gresit si duce la efecte perverse".

Andreea Paul arata ca printre efectele "perverse" pe care le-ar putea genera proiectul mentionat se afla "riscul 'albirii' averilor dobandite ilicit, exportul averilor dobandite licit, fuga capitalului, pierderea de locuri de munca, riscul alungarii sportivilor de performanta, a creierelor generatoare de inovatii si inventii cu valoarea adaugata foarte mare".

In plus, prim-vicepresedintele PNL este de parere ca un astfel de proiect va incarca si mai mult costurile de administrare fiscala.

"Controlul marilor averi este un proiect demarat in anul 2011, cu asistenta Bancii Mondiale si a FMI, dar blocat in aplicare de incompetenta Guvernului Ponta. Incapacitatea ANAF de a veni cu rezultate concrete in urma restructurarii si crearii departamentului pentru controlul marilor averi, la patru ani de la demararea acestui proiect, nu se acopera cu un nou impozit", sustine Paul.

Prim-vicepresedintele liberal a enumarat o serie de state europene - Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Luxemburg, Suedia - care au renuntat la impozitarea marilor averi, intrucat aceasta masura si-ar fi dovedit ineficienta economica.

Andreea Paul a admis ca Franta si Spania au in vigoare un impozit pe avere. "Nu cred insa ca economia si fiscalitatea franceza sau spaniola, campioane la somaj, sunt modele recomandabile pentru Romania", precizeaza Paul.

UNPR vrea sa reia proiectele privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot

Potrivit afirmatiilor sale, proiectul impozitarii marilor averi incalca principiile Codului fiscal, care la articolul 3 prevede "neutralitatea masurilor fiscale in raport cu diferitele categorii de investitori si capitaluri, cu forma de proprietate, asigurand conditii egale investitorilor, capitalului roman si strain".

Totodata, Andreea Paul aminteste ca in articolul 4 din Constitutie, la alin (2), se prevede ca "Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, (...), de avere sau de origine sociala".

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca formatiunea sa doreste reintroducerea in dezbaterea publica si in Parlament a proiectului de lege initiat de UNPR privind taxarea marilor averi (peste 450.000 de euro).

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
#proiect impozitare averi mari, #proiect impozitare averi, #proiect impozitare averi UNPR , #lege
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5