Aurel Cornea, despre Legea educatiei: "Surprize, surprize" in Guvern

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 11:48
2887 citiri
Aurel Cornea, despre Legea educatiei: "Surprize, surprize" in Guvern
Foto: Arhiva

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a declarat ca aprobarea Legii educatiei reprezinta o noua editie a emisiunii "Surprize, surprize" in guvern, cata vreme sindicatelor nu le-a fost comunicat textul ajuns in sedinta de luni a Executivului.

"Nu cunosc textul intrat si aprobat in sedinta de Guvern, iar din discursul ministrului Daniel Funeriu nu am inteles nici ca s-ar mai fi operat modificari, nici ca nu s-au operat. In ceea ce ne priveste, ne mentinem initiativa referendumului la nivel national avand ca obiect modificarea Legii educatiei. Referendumul va viza pentru inceput cei 200.000 de membri ai nostri, iar apoi ar putea merge in randul celorlalte federatii sindicale. Ulterior, propunerile vor ajunge in parlament", a spus Cornea.

Potrivit presedintelui FSLI, referendumul are ca scop punctele majore vulnerabile din proiectul de act normativ, printre care structura scolarizarii, cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, si titularizarea pe post, si nu in invatamant, care, in opinia lui, ar urma sa genereze instabilitatea fortei de munca, date fiind influentele dinspre mediul politic. Cornea a mai spus ca sindicalistii sunt nemultumiti si de prevederile cu privire la managementul unitatilor scolare.

Guvernul a aprobat luni proiectul Legii educatiei, acesta urmand sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere.

Guvernul a aprobat Legea educatiei - Boc vrea sa se aplice din toamna

La inceputul sedintei de luni, premierul Emil Boc a declarat ca Legea educatiei trebuie sa fie adoptata de Parlament pana la finele lunii iunie, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu acest an.

Guvernul a discutat in prima lectura proiectul Legii Educatiei in sedinta din 17 martie, dupa care documentul a fost supus dezbaterii publice trei saptamani. Dupa aprobarea in Guvern, proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Daniel Funeriu: Legea Educatiei ne permite azi sa fim generosi cu copiii viitorului

Curtea Constitutionala a decis, in noiembrie 2009, in urma unei sesizari a Partidului National Liberal, ca proiectul Legii Educatiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in luna septembrie a anului trecut, contravine Constitutiei. La finele lunii ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul va trimite in Parlament noua forma a Legii Educatiei pana la finele lunii martie, dar termenul nu a fost respectat.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#legea educatiei, #Aurel Cornea, #Surprize Surprize Guvern , #lege