Ziare.com

Autoritatile publice si localurile, obligate sa ofere Internet wi-fi gratuit - proiect

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 13:00

   

Autoritatile publice si localurile, obligate sa ofere Internet wi-fi gratuit - proiect
Autoritatile publice si restaurantele, terasele si barurile vor fi obligate sa ofere retele de Internet wi-fi gratuit in zona cladirilor pe care le detin si in zonele turistice, iar operatorii de telefonie mobila minimum 500 MB pe luna, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul Mihai Sturzu.

"Autoritatile administratiei publice locale, in domeniul public administrat de acestea si in zonele turistice din unitatea teritoriala aflata in administrare, au obligatia sa asigure Internet gratuit, cu acces neintrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveste drept provider", prevede proiectul de lege.

De asemenea, initiativa legislativa obliga operatorii de telefonie mobila sa ofere tuturor clientilor cel putin 500 de MB de trafic lunar gratuit.

"Restaurantele, terasele, barurile, discotecile si oricare alte tipuri de unitati de alimentatie publica asigura accesul gratuit al persoanelor la Internet, in interiorul si exteriorul perimetrului fiecarei cladiri detinute de acestea", mai prevede initiativa legislativa.

Proiectul prevede ca accesul la Internet se face prin wi-fi, iar retelele de Internet folosite de autoritatile publice trebuie sa fie diferite de cele puse la dispozitia contribuabililor. Totodata, conectarea se face pentru o ora, cu drept de reconectare, prin e-mail, insa aceasta prevedere nu se aplica in zonele turistice. Initiatorul prevede ca viteza minima de acces este de 50 de Mb/s.

"Institutiile militare si organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale sunt exceptate de la obligatia de a asigura retele de internet gratuit si permanent, daca acest lucru pune in pericol integritatea, scopul si activitatile institutiei", se mai precizeaza in proiect.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1251 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor