Cartel ALFA: Reincluderea liderilor de sindicat in Legea ANI, o metoda "comunista"

Miercuri, 11 August 2010, ora 15:01
1793 citiri
Cartel ALFA: Reincluderea liderilor de sindicat in Legea ANI, o metoda "comunista"

Confederatia Sindicala "Cartel ALFA" protesteaza fata de reincluderea in proiectul Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a unor prevederi, prin care liderii de sindicat sunt obligati sa faca publice declaratiile de avere si de interese, considerata o metoda "comunista" a parlamentarilor.

"Declaratia de avere si cea de interese trebuie facuta publica de persoanele care au acces la banii publici, respectiv de catre demnitari, ministri, parlamentari, presedinti de consilii judetene, prefecti, membrii ai Consililul Economic si Social, sau in Consiliile de Administratie ale institutiilor finantate de la bugetul de stat, dar nu de catre liderii de sindicat care nu au nicio tangenta cu banii publici, pentru ca reprezentantii sindicali nu sunt remunerati de la bugetul de stat.

Consideram ca asistam la un act de profunda discriminare, prin care se incearca exercitarea unei presiuni asupra sindicatelor si culpabilizarea liderilor de sindicat, prin promovarea ideii ca, liderii de sindicat sunt un factor de coruptie si singurii vinovati pentru dificultatile majore, economice si sociale pe care le traverseaza Romania. O metoda 'comunista' pe care se pare ca parlamentarii actuali nu au uitat-o", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, noteaza NewsIn.

In opinia celor de la Cartel ALFA, liderii de sindicat care sunt angajati in institutii publice (precum functionari publici, membrii in CA ale institutiilor publice, membrii CES) este perfect normal sa faca, cum au si facut-o pana acum, aceste declaratii de avere si interese.

"Ceea ce trebuie precizat este ca toti reprezentantii alesi ai sindicatelor membre ale CNS Cartel ALFA prezinta, oricum, atat declaratii de avere cat si de interese in cadrul forurilor statutare interne, pentru ca fiecare are de aparat imaginea, competenta si integritatea sa publica precum si pe cele ale CNS 'Cartel ALFA'", se mai arata in comunicat.

Marti, in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, s-a revenit la vechea forma a Legii ANI, asa cum fusese transmisa catre Senat, inainte de a fi declarata neconstitutionala.

Astfel, s-au reintrodus in actul normativ comisiile de ancheta de pe langa curtile de apel. De asemenea, in formularele privind declaratiile de avere, demnitarii vor trebui sa treaca nu numai conturile, imobilele si terenurile, dar si bijuteriile si cardurile de credit.

S-a largit de asemenea si sfera persoanelor obligate sa depuna declaratii de avere, incluzandu-se membrii Consiliului Economic si Social si liderii confederatiilor sindicale. In plus, in declaratiile de interese vor figura, asa cum a cerut presedintele Basescu in cererea de reexaminare adresata Parlamentului, contractele care vor fi sau sunt derulate cu statul de catre demnitari.

Raportul Comisiei juridice asupra legii ANI va fi supus, luni, votului plenului Camerei, urmand sa mearga apoi la Senat, for decizional.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lider sindicat Cartel Alfa avere, #demnitari vot ANI raport , #lege